“İNCİRLİK’TE NÜKLEER SİLAH VAR MI?”

GÜNDEM 12.12.2019 - 15:24, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1055+ kez okundu.
 

“İNCİRLİK’TE NÜKLEER SİLAH VAR MI?”

ANKARA- CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Adana’yı ve Türkiye’yi yakından ilgilendiren İncirlik Üssü’nde olduğu iddia edilen nükleer silahları gündemde tutmaya devam ediyor. Konuyla ilgili daha önce soru önergesi de veren Sümer, bu defa doğrudan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a sordu. TBMM Genel Kurulu’nda 2020 yılı bütçe görüşmeleri devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı’nın bütçelerinin görüşmelerinde CHP’li Sümer, İncirlik Üssü’nde olduğu iddia edilen nükleer silahlar ve e-haciz konularını gündeme getirdi. “BİR KERE DE BURADAN SORUYORUM” Sümer, Milli Savunma Bakanı Akar’a şu soruyu sordu: “Dünyada birçok basın organı Türkiye'de bulunan İncirlik Üssü'nde ABD'ye ait nükleer silah olduğunu yazdı, hatta bu silahların buradan taşınmasının bile gündeme geldiği yazıldı. Bizler ise hâlen İncirlik'te nükleer silah olup olmadığını bilmiyoruz. İncirlik'te yaşayan vatandaşlarımız başta olmak üzere, tüm Adanalılar haklı olarak kaygılı ve bir açıklama bekliyor. Soru önergesi veriyoruz, cevap alamıyoruz. Ben bir kere daha buradan soruyorum: İncirlik Üssü'nde nükleer silah var mıdır, varsa bu silahların cinsi nelerdir?” Bakan, Akar ise bu soruya “İncirlik'te Amerika Birleşik Devletleri'yle, hepinizin malumu olan, Savunma ve Ekonomik İşbirliği Anlaşması çerçevesinde faaliyetlerimiz devam ediyor” cevabını vermekle yetindi, E-HACİZ SORUSU Sümer, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a ise milyonlarca insanı yakından ilgilendiren e-haciz uygulamasını sordu. Vergi ve SGK borcu, trafik cezası, mahkeme harcı, idari para cezaları gibi borcu olan milyonlarca vatandaşın banka hesaplarının bloke edildiğini belirten Sümer, “Bu uygulama özellikle çok sayıda esnafı iflas noktasına getirdi. İnsanlar borçlarını keyfî olarak ödememeyi tercih etmiyor. Nasıl devlet küçük borçlarını bile haciz yoluyla tahsil edecek kadar bir kriz içindeyse, vatandaşlarımız da bir kriz içinde” diye konuştu. Sümer, borçların yapılandırılıp yapılandırılmayacağını sordu. Bakan Albayrak ise başka milletvekilleri tarafından da dile getirilen bu soruya cevap vermemeyi tercih etti.

ANKARA- CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Adana’yı ve Türkiye’yi yakından ilgilendiren İncirlik Üssü’nde olduğu iddia edilen nükleer silahları gündemde tutmaya devam ediyor. Konuyla ilgili daha önce soru önergesi de veren Sümer, bu defa doğrudan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a sordu.

TBMM Genel Kurulu’nda 2020 yılı bütçe görüşmeleri devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığı’nın bütçelerinin görüşmelerinde CHP’li Sümer, İncirlik Üssü’nde olduğu iddia edilen nükleer silahlar ve e-haciz konularını gündeme getirdi.

“BİR KERE DE BURADAN SORUYORUM”

Sümer, Milli Savunma Bakanı Akar’a şu soruyu sordu:

“Dünyada birçok basın organı Türkiye'de bulunan İncirlik Üssü'nde ABD'ye ait nükleer silah olduğunu yazdı, hatta bu silahların buradan taşınmasının bile gündeme geldiği yazıldı. Bizler ise hâlen İncirlik'te nükleer silah olup olmadığını bilmiyoruz. İncirlik'te yaşayan vatandaşlarımız başta olmak üzere, tüm Adanalılar haklı olarak kaygılı ve bir açıklama bekliyor. Soru önergesi veriyoruz, cevap alamıyoruz. Ben bir kere daha buradan soruyorum: İncirlik Üssü'nde nükleer silah var mıdır, varsa bu silahların cinsi nelerdir?”

Bakan, Akar ise bu soruya “İncirlik'te Amerika Birleşik Devletleri'yle, hepinizin malumu olan, Savunma ve Ekonomik İşbirliği Anlaşması çerçevesinde faaliyetlerimiz devam ediyor” cevabını vermekle yetindi,

E-HACİZ SORUSU

Sümer, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a ise milyonlarca insanı yakından ilgilendiren e-haciz uygulamasını sordu. Vergi ve SGK borcu, trafik cezası, mahkeme harcı, idari para cezaları gibi borcu olan milyonlarca vatandaşın banka hesaplarının bloke edildiğini belirten Sümer, “Bu uygulama özellikle çok sayıda esnafı iflas noktasına getirdi. İnsanlar borçlarını keyfî olarak ödememeyi tercih etmiyor. Nasıl devlet küçük borçlarını bile haciz yoluyla tahsil edecek kadar bir kriz içindeyse, vatandaşlarımız da bir kriz içinde” diye konuştu. Sümer, borçların yapılandırılıp yapılandırılmayacağını sordu.

Bakan Albayrak ise başka milletvekilleri tarafından da dile getirilen bu soruya cevap vermemeyi tercih etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.