CHP’li adaylar İmamoğlu’nda

SİYASET 30.04.2015 - 09:59, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2700+ kez okundu.
 

CHP’li adaylar İmamoğlu’nda

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Adayları, İmamoğlu’nda vatandaşlara CHP’nin sosyal sorumluluk ve yoksullukla mücadele yöntemlerini anlattı.
CHP Adana Milletvekili Adayları, İnşaat Mühendisi Zülfikar İnönü Tümer, Doktor Mustafa Kemal Özkan, Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin ve Muhasebeci, mali müşavir Yüksel Karaaslan, CHP İmamoğlu İlçe Başkanı Kasım Karaköse ile birlikte çıktıkları ilçe turunda,  taşeron işçisi olmayan bir Adana için çalışacaklarını vurguladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP kadrolarının kamuda alt-işveren ve rödovans uygulamasına son vereceğini, CHP iktidarında tüm taşeron işçilerin kadrolu olacağını vurgulayan Tümer, Özkan, Şevkin ve Karaaslan, “Tüm kamu çalışanları grevli toplu sözleşme hakkına kavuşacak. Haftalık çalışma süresi, ücrette bir azalma olmaksızın 40 saate inecek. Özerk yapıda bir ‘İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Konseyi’ oluşturulacak. İş sağlığı ve güvenliği uzmanları ücretlerini işverenden değil oluşturulacak fondan alacak” dedi. KİRAYA MAHKUMİYET OLMAYACAK Asgari ücret üzerindeki vergilerin kalkacağını dile getiren CHP’li adaylar, “Asgari ücret aylık net bin 500 liraya yükselecek. Asgari ücret, her yıl, enflasyon farkı ve ekonomik iyileşmeye bağlı olarak artacak” diye konuştu. TOKİ’nin yapacağı sosyal konutlarda arsa ücreti alınmayacağını, maliyetin yüzde 40 oranında düşeceğini ifade eden Tümer, Özkan, Şevkin ve Karaaslan, “Ev sahibi olmayanlar, yaşı ve geliri ne olursa olsun, arsa maliyetsiz, peşinatsız, uzun vadeli kredi avantajıyla aylık 277 lira taksitle ev sahibi olacak” dedi.  
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Adayları, İmamoğlu’nda vatandaşlara CHP’nin sosyal sorumluluk ve yoksullukla mücadele yöntemlerini anlattı.

CHP Adana Milletvekili Adayları, İnşaat Mühendisi Zülfikar İnönü Tümer, Doktor Mustafa Kemal Özkan, Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin ve Muhasebeci, mali müşavir Yüksel Karaaslan, CHP İmamoğlu İlçe Başkanı Kasım Karaköse ile birlikte çıktıkları ilçe turunda,  taşeron işçisi olmayan bir Adana için çalışacaklarını vurguladı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP kadrolarının kamuda alt-işveren ve rödovans uygulamasına son vereceğini, CHP iktidarında tüm taşeron işçilerin kadrolu olacağını vurgulayan Tümer, Özkan, Şevkin ve Karaaslan, “Tüm kamu çalışanları grevli toplu sözleşme hakkına kavuşacak. Haftalık çalışma süresi, ücrette bir azalma olmaksızın 40 saate inecek. Özerk yapıda bir ‘İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Konseyi’ oluşturulacak. İş sağlığı ve güvenliği uzmanları ücretlerini işverenden değil oluşturulacak fondan alacak” dedi.
KİRAYA MAHKUMİYET OLMAYACAK
Asgari ücret üzerindeki vergilerin kalkacağını dile getiren CHP’li adaylar, “Asgari ücret aylık net bin 500 liraya yükselecek. Asgari ücret, her yıl, enflasyon farkı ve ekonomik iyileşmeye bağlı olarak artacak” diye konuştu. TOKİ’nin yapacağı sosyal konutlarda arsa ücreti alınmayacağını, maliyetin yüzde 40 oranında düşeceğini ifade eden Tümer, Özkan, Şevkin ve Karaaslan, “Ev sahibi olmayanlar, yaşı ve geliri ne olursa olsun, arsa maliyetsiz, peşinatsız, uzun vadeli kredi avantajıyla aylık 277 lira taksitle ev sahibi olacak” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.