“İş hayatında cinsiyet eşitsizliği sonlandırılmalıdır”

SİYASET 29.04.2020 - 10:26, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2004+ kez okundu.
 

“İş hayatında cinsiyet eşitsizliği sonlandırılmalıdır”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çalışanlar ve emekliler için cinsiyet eşitsizliği sorununun belirlenip giderilmesi amacıyla Meclis  açıldığını araştırılması için meclis Araştırması istedi. Gürer hem çalışma yaşamında hem emeklilikte cinsiyet eşitsizliğinin bir türlü giderilemediğine belirtti.    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Başkanlığına sunduğu Meclis Araştırma Önergesinde, çalışanlar ve emekliler için çözüme kavuşturulamayan cinsiyet eşitsizliği sorununa dikkat çekti.  KADIN VE ERKEK EMEKLİLERİN GELİRLERİNDE CİDDİ FARKLAR VAR Türkiye’nin de üyesi olduğu OECD ülkelerinde kadın ve erkek emeklilerin gelirlerinde ciddi farklılıklar bulunduğunun yapılan araştırmalarda ortaya konulduğunu belirten CHP Milletvekili Gürer,  “Tüm OECD ülkelerinde ve dünya çapında kadın istihdamı ve emekli aylığı erkeklere göre daha düşüktür. Kadınların Erkek çalışanlardan daha az kazanıyor olmaları, iş yerlerinde maruz kaldıkları mobing, cinsiyet eşitsizliği baskısı, çocuk sahibi olmanın bütün sorumluluklarının kadına verilmesi kadın çalışanların iş hayatına devam etmemesi için birer sebep oluşturuyor” dedi.  ÇALIŞMA YAŞAMINDAKİ SIKINTILAR EMEKLİLİĞE DE YANSIYOR Emeklilikte cinsiyet eşitsizliğinde, OECD ülkelerinde hala boşlukların bulunduğunu ifade eden Gürer,  kadınların çalışma hayatlarında yaşadıkları sıkıntılar giderilmediği için bu eksikliklerin emeklilik yaşantılarına yansıdığını belirtti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, çalışanlar ve emekliler için cinsiyet eşitsizliği sorununun belirlenip giderilmesi amacıyla Meclis  açıldığını araştırılması için meclis Araştırması istedi. Gürer hem çalışma yaşamında hem emeklilikte cinsiyet eşitsizliğinin bir türlü giderilemediğine belirtti. 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Başkanlığına sunduğu Meclis Araştırma Önergesinde, çalışanlar ve emekliler için çözüme kavuşturulamayan cinsiyet eşitsizliği sorununa dikkat çekti. 

KADIN VE ERKEK EMEKLİLERİN GELİRLERİNDE CİDDİ FARKLAR VAR

Türkiye’nin de üyesi olduğu OECD ülkelerinde kadın ve erkek emeklilerin gelirlerinde ciddi farklılıklar bulunduğunun yapılan araştırmalarda ortaya konulduğunu belirten CHP Milletvekili Gürer,  “Tüm OECD ülkelerinde ve dünya çapında kadın istihdamı ve emekli aylığı erkeklere göre daha düşüktür. Kadınların Erkek çalışanlardan daha az kazanıyor olmaları, iş yerlerinde maruz kaldıkları mobing, cinsiyet eşitsizliği baskısı, çocuk sahibi olmanın bütün sorumluluklarının kadına verilmesi kadın çalışanların iş hayatına devam etmemesi için birer sebep oluşturuyor” dedi. 

ÇALIŞMA YAŞAMINDAKİ SIKINTILAR EMEKLİLİĞE DE YANSIYOR

Emeklilikte cinsiyet eşitsizliğinde, OECD ülkelerinde hala boşlukların bulunduğunu ifade eden Gürer,  kadınların çalışma hayatlarında yaşadıkları sıkıntılar giderilmediği için bu eksikliklerin emeklilik yaşantılarına yansıdığını belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.