İŞKAD’dan ‘Kadın Girişimci Ödülleri’

GÜNDEM 20.09.2019 - 15:39, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1426+ kez okundu.
 

İŞKAD’dan ‘Kadın Girişimci Ödülleri’

  Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD), Adana, Mersin ve tüm Doğu Akdeniz bölgesinde iş kurmuş, işinde başarılı olmuş, istihdam yaratmış kadınlara “Kadın Girişimci Ödülleri” verecek.   KADIN HER ALANDA ÜRETTİ, ÜRETİYOR Kadınların her dönem üretken olduğunu, nerede ne ürettiğine bakılmaksızın bulunduğu tüm ortamlarda kaynakları kıt olsa dahi yaratıcılığını her zaman ortaya koyduğunu ifade eden Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı Berman Mantı, yaptığı açıklamada “Kadınlarımızın bu topraklarda, dağda, ovada, kırsalda, kasabada, şehirde hep aynı üretkenliğine tanıklık ettik. Ama ne yazık ki hergün hayatımızın her alanında karşılaştığımız bu verimli kadın modelini iş gücüne istenilen oranlarla kazandıramadık. Türkiye’de start up ekosistemi henüz yeni yeni filizleniyor. Bu sistemde yaptıkları yatırımlarla, kurdukları girişimlerle ve sisteme verdikleri desteklerle dikkat çeken kadınlar var. Ancak artık her şey değişiyor kadınlar sistemsel bir döngünün içinde üretkenliklerini artırma çabası içindeler. Bu gün Türkiye’de kadınların kurduğu start uplar en az erkek start uplar kadar yatırım çekmeye başladı. Artık Türkiye’de yeni bir dönem başlamalı. İş beklemeyen, iş yaratan ürünle birlikte, iş satan bir viraja girme eğilimindeyiz. Kadın girişimciler ekonominin en keskin virajlarında yerlerini almalı ve bu konuda motive edilmelidirler.”   GİRİŞİMCİ VE BAŞARILI KADIN YÖNETİCİLER ÖDÜLLENDİRİLECEK Başkan Mantı, “Bilgi çağı ya da dijital çağı yaşadığımız bu günlerde kadının iş yaratma, ekonomik konjonktüre uygun iş modeli tasarlama, var olan iş fırsatını yakalama ve topyekün iş hayatında kadın varlığını ve üretkenliğini artırmak amaçlı çıktığımız bu yolda üreten, çalışan, çalışmak için uygun ortamın oluşmasını bekleyen tüm kadınlarımıza rol model olabilecek, çalıştığı kurumda farkındalık yaratarak verimlilik ve karlılık noktasında sürdürebilir bir model yaratan başarılı kadın yöneticilerimizi, kadın girişimcilerin sesi olabilecek başarılı girişimci kadınlarımızı ödüllendireceğiz. Adana, Mersin ve tüm Doğu Akdeniz bölgemizde iş kurmuş, istihdam yaratmış kadınlarımız için ‘İŞKAD Kadın Girişimci Ödülleri’ vereceğiz. Start up kadın girişimcilerimiz ise tüm Türkiye’den bize başvurabilirler. Tüm başvurular 20 Eylül 2019’da başlayıp 20 Ekim 2019’da sona erecektir. Başvurular www.iskadodulleri.com web sitemizden yapılabileceği gibi gerekli tüm bilgilere buradan ulaşabilirler.” dedi.   ÖNEMLİ İSİMLER JÜRİDE İŞKAD KADIN GİRİŞİMCİ - GENÇ KADIN GİRİŞİMCİ - BAŞARILI KADIN YÖNETİCİ - İŞKAD KADIN SOSYAL GİRİŞİMCİ - İŞKAD KADIN GİRİŞİMCİ START UP gibi beş kategoride verilecek ‘Kadın Girişimci Ödülleri’ seçmelerinde Jüri olarak TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Süleyman Sönmez, Mehmet Buldurgan (melek yatırımcı), Ayşegül Akşak (iş kadını), Prof. Dr. Azmi Yalçın Şule Karalı (iş kadını), Doç. Dr. Efe Efeoğlu, Emine Demirci (iş kadını), Atakan Çapçı (iş adamı), İŞKAD Başkanı Berman Mantı gibi isimlerin yer alacağı bildirildi.  

 

Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD), Adana, Mersin ve tüm Doğu Akdeniz bölgesinde iş kurmuş, işinde başarılı olmuş, istihdam yaratmış kadınlara “Kadın Girişimci Ödülleri” verecek.

 

KADIN HER ALANDA ÜRETTİ, ÜRETİYOR

Kadınların her dönem üretken olduğunu, nerede ne ürettiğine bakılmaksızın bulunduğu tüm ortamlarda kaynakları kıt olsa dahi yaratıcılığını her zaman ortaya koyduğunu ifade eden Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı Berman Mantı, yaptığı açıklamada “Kadınlarımızın bu topraklarda, dağda, ovada, kırsalda, kasabada, şehirde hep aynı üretkenliğine tanıklık ettik. Ama ne yazık ki hergün hayatımızın her alanında karşılaştığımız bu verimli kadın modelini iş gücüne istenilen oranlarla kazandıramadık. Türkiye’de start up ekosistemi henüz yeni yeni filizleniyor. Bu sistemde yaptıkları yatırımlarla, kurdukları girişimlerle ve sisteme verdikleri desteklerle dikkat çeken kadınlar var. Ancak artık her şey değişiyor kadınlar sistemsel bir döngünün içinde üretkenliklerini artırma çabası içindeler. Bu gün Türkiye’de kadınların kurduğu start uplar en az erkek start uplar kadar yatırım çekmeye başladı. Artık Türkiye’de yeni bir dönem başlamalı. İş beklemeyen, iş yaratan ürünle birlikte, iş satan bir viraja girme eğilimindeyiz. Kadın girişimciler ekonominin en keskin virajlarında yerlerini almalı ve bu konuda motive edilmelidirler.”

 

GİRİŞİMCİ VE BAŞARILI KADIN YÖNETİCİLER ÖDÜLLENDİRİLECEK

Başkan Mantı, “Bilgi çağı ya da dijital çağı yaşadığımız bu günlerde kadının iş yaratma, ekonomik konjonktüre uygun iş modeli tasarlama, var olan iş fırsatını yakalama ve topyekün iş hayatında kadın varlığını ve üretkenliğini artırmak amaçlı çıktığımız bu yolda üreten, çalışan, çalışmak için uygun ortamın oluşmasını bekleyen tüm kadınlarımıza rol model olabilecek, çalıştığı kurumda farkındalık yaratarak verimlilik ve karlılık noktasında sürdürebilir bir model yaratan başarılı kadın yöneticilerimizi, kadın girişimcilerin sesi olabilecek başarılı girişimci kadınlarımızı ödüllendireceğiz. Adana, Mersin ve tüm Doğu Akdeniz bölgemizde iş kurmuş, istihdam yaratmış kadınlarımız için ‘İŞKAD Kadın Girişimci Ödülleri’ vereceğiz. Start up kadın girişimcilerimiz ise tüm Türkiye’den bize başvurabilirler. Tüm başvurular 20 Eylül 2019’da başlayıp 20 Ekim 2019’da sona erecektir. Başvurular www.iskadodulleri.com web sitemizden yapılabileceği gibi gerekli tüm bilgilere buradan ulaşabilirler.” dedi.

 

ÖNEMLİ İSİMLER JÜRİDE

İŞKAD KADIN GİRİŞİMCİ - GENÇ KADIN GİRİŞİMCİ - BAŞARILI KADIN YÖNETİCİ - İŞKAD KADIN SOSYAL GİRİŞİMCİ - İŞKAD KADIN GİRİŞİMCİ START UP gibi beş kategoride verilecek ‘Kadın Girişimci Ödülleri’ seçmelerinde Jüri olarak TÜRKONFED Başkan Yardımcısı Süleyman Sönmez, Mehmet Buldurgan (melek yatırımcı), Ayşegül Akşak (iş kadını), Prof. Dr. Azmi Yalçın Şule Karalı (iş kadını), Doç. Dr. Efe Efeoğlu, Emine Demirci (iş kadını), Atakan Çapçı (iş adamı), İŞKAD Başkanı Berman Mantı gibi isimlerin yer alacağı bildirildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.