"İşsizliği bitirmek için hala ne bekliyorsunuz?"

SİYASET 19.07.2019 - 14:11, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1855+ kez okundu.
 

"İşsizliği bitirmek için hala ne bekliyorsunuz?"

ANKARA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, ekonomik krizle birlikte Türkiye'nin yangın yerine döndüğünü, her geçen gün artan işsizlik problemine iktidarın çözüm üretemediğini söyledi.  İŞSİZLİK RAKAMLARI BÜYÜYOR Türkiye Büyük Meclisi'nde, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı '2019 Nisan Ayı İş Gücü İstatistikleri'nden söz eden Ayhan Barut, şunları  kaydetti: "TÜİK verilerine göre, ülke genelinde 15 ve üstü yaşta işsiz sayısı 2019 yılı Nisan ayında geçen yılın aynı dönemine göre 1 milyon 116 bin kişi artarak 4 milyon 202 bin kişi oldu. İşsizlik oranı 3.4 artışla yüzde 13 seviyelerine geldi. 15-24 yaş aralığındaki genç nüfustaki işsizlik 6.3 artışla yüzde 23.2 oldu. İstihdam edilenlerin sayısı 2019 yılı Nisan döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre 810 bin kişi azalarak 28 milyon 199 bin kişi, istihdam oranıysa 1.9 azalışla yüzde 46 oldu. Mevsim etkisinden arındırılmış işsiz sayısı bir önceki döneme göre 7 bin kişi artarak 4 milyon 487 bin kişi olarak açıklandı. İşsizlik oranı ise yüzde 13.8 oldu. Ülkemiz yangın yerine dönerken çözüm üretmesi gereken siyasi iktidar hala neyi bekliyor?"  "SEFERBERLİK BAŞLATILMALI" Türkiye'nin ancak üretim ekonomisi modeliyle kalkınabileceğine dikkat çeken Ayhan Barut, şöyle konuştu: "Kadroya geçirilen taşeron işçilerin taleplerinin karşılanması, söz verilmesine karşın iki yılı aşkın süredir atama bekleyen ziraat, gıda, su ürünleri mühendisleri, veteriner hekimler, tekniker ve teknisyenlerin atanması, kamuya atamalarda mülakatın kaldırılıp liyakatın öne çıkarılması, kapatılan ve özelleştirilen fabrikaların yeniden açılması için seferberlik başlatılmalıdır. Bunun için hükümetten daha fazla zaman kaybetmeden adım atmasını bekliyor ve istiyoruz. Bilinmeli ki, bu ülke sahipsiz değildir. İlk seçimde gideceksiniz ve her şey çok güzel olacak." 



ANKARA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, ekonomik krizle birlikte Türkiye'nin yangın yerine döndüğünü, her geçen gün artan işsizlik problemine iktidarın çözüm üretemediğini söyledi. 

İŞSİZLİK RAKAMLARI BÜYÜYOR

Türkiye Büyük Meclisi'nde, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı '2019 Nisan Ayı İş Gücü İstatistikleri'nden söz eden Ayhan Barut, şunları  kaydetti:
"TÜİK verilerine göre, ülke genelinde 15 ve üstü yaşta işsiz sayısı 2019 yılı Nisan ayında geçen yılın aynı dönemine göre 1 milyon 116 bin kişi artarak 4 milyon 202 bin kişi oldu. İşsizlik oranı 3.4 artışla yüzde 13 seviyelerine geldi. 15-24 yaş aralığındaki genç nüfustaki işsizlik 6.3 artışla yüzde 23.2 oldu. İstihdam edilenlerin sayısı 2019 yılı Nisan döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre 810 bin kişi azalarak 28 milyon 199 bin kişi, istihdam oranıysa 1.9 azalışla yüzde 46 oldu. Mevsim etkisinden arındırılmış işsiz sayısı bir önceki döneme göre 7 bin kişi artarak 4 milyon 487 bin kişi olarak açıklandı. İşsizlik oranı ise yüzde 13.8 oldu. Ülkemiz yangın yerine dönerken çözüm üretmesi gereken siyasi iktidar hala neyi bekliyor?" 

"SEFERBERLİK BAŞLATILMALI"

Türkiye'nin ancak üretim ekonomisi modeliyle kalkınabileceğine dikkat çeken Ayhan Barut, şöyle konuştu:
"Kadroya geçirilen taşeron işçilerin taleplerinin karşılanması, söz verilmesine karşın iki yılı aşkın süredir atama bekleyen ziraat, gıda, su ürünleri mühendisleri, veteriner hekimler, tekniker ve teknisyenlerin atanması, kamuya atamalarda mülakatın kaldırılıp liyakatın öne çıkarılması, kapatılan ve özelleştirilen fabrikaların yeniden açılması için seferberlik başlatılmalıdır. Bunun için hükümetten daha fazla zaman kaybetmeden adım atmasını bekliyor ve istiyoruz. Bilinmeli ki, bu ülke sahipsiz değildir. İlk seçimde gideceksiniz ve her şey çok güzel olacak." 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.