İSTANBUL İMAMOĞLU’NUN

SİYASET 23.06.2019 - 20:16, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2168+ kez okundu.
 

İSTANBUL İMAMOĞLU’NUN

Millet İttifakı adayı CHP’li Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da yenilenen seçimin yeniden galibi oldu. İmamoğlu, bu kez rakibini “az” değil “ezici” bir farkla geçmeyi başardı. Türkiye tarihinin en uzun seçimlerinden biri olan İstanbul seçiminin galibi Millet İttifakı’nın adayı Ekrem İmamoğlu oldu. İmamoğlu, gazetemiz yayına hazırlandığı sırada yüzde 90’lık sandık sonuçlarına göre, 700 bine dayanan bir oy farkıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini kazandı. Geçen seçimde AK Parti adayı Binali Yıldırım’la arasındaki aradaki fark 13 bin dolayında idi. İstanbul seçimleri, AK Parti ve MHP'nin itirazları  üzerine Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edilmişti.  YSK Başkanı Sadi Güven’e rağmen 7'ye karşı 4 oyla iptal edilen seçimin sonucu değişmedi. Kazanan bir kez daha Ekrem İmamoğlu oldu.   Tarihi seçimde CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu için 4 milyon 500 bin seçmen oy verdi. AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım için ise 3 milyon 800 bin kişi oy kullanıldı. İmamoğlu, yüzde 55’lik oy oranına ulaşırken Binali Yıldırım yüzde 45’lik oy oranında kaldı.         

Millet İttifakı adayı CHP’li Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da yenilenen seçimin yeniden galibi oldu. İmamoğlu, bu kez rakibini “az” değil “ezici” bir farkla geçmeyi başardı.

Türkiye tarihinin en uzun seçimlerinden biri olan İstanbul seçiminin galibi Millet İttifakı’nın adayı Ekrem İmamoğlu oldu. İmamoğlu, gazetemiz yayına hazırlandığı sırada yüzde 90’lık sandık sonuçlarına göre, 700 bine dayanan bir oy farkıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini kazandı. Geçen seçimde AK Parti adayı Binali Yıldırım’la arasındaki aradaki fark 13 bin dolayında idi. İstanbul seçimleri, AK Parti ve MHP'nin itirazları  üzerine Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edilmişti.  YSK Başkanı Sadi Güven’e rağmen 7'ye karşı 4 oyla iptal edilen seçimin sonucu değişmedi. Kazanan bir kez daha Ekrem İmamoğlu oldu.

 

Tarihi seçimde CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu için 4 milyon 500 bin seçmen oy verdi. AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım için ise 3 milyon 800 bin kişi oy kullanıldı. İmamoğlu, yüzde 55’lik oy oranına ulaşırken Binali Yıldırım yüzde 45’lik oy oranında kaldı. 

 
 
 

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.