"İSTİHDAM YARATMANIN EN İYİ YOLU"

GÜNDEM 10.02.2020 - 15:43, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2723+ kez okundu.
 

"İSTİHDAM YARATMANIN EN İYİ YOLU"

Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi, işadamı Orhan Avcı, sanayi kampüslerinin Ankara, Gaziantep ve Bursa’da bulunduğunu hatırlatarak, “Adana’da yapılacak kampüsteki model fabrika ile 10 veya 20 çalışanı olan işletmeler büyütülebilir. 2 bin kişi çalışan tesiste büyüme bir yere kadardır. Ancak 10 -20 kişi çalışan bir tesisin 100-200 işçi çalıştırması işten bile değil. Bu sayede en büyük sorunumuz olan işsizliğin de azaltılmasını planlıyoruz” dedi.
Adana’ya finansmanı Kalkınma Bankası ile Avrupa Birliği fonlarından sağlanan Sanayi Kampüsü ile Verimlilik Merkezi yapılacak.  Adana Sanayi Odası (ADASO) Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Avcı, gazetemiz kurucusu Hakan Denizli’ye ADASO’nun merkez Seyhan ilçesi Metal Sanayi Sitesi yanında yapmayı planladığı sanayi kampüsü ve verimlilik merkeziyle ilgili açıklamalarda bulundu.  Sanayi kampüslerinin Ankara, Gaziantep ve Bursa’da bulunduğunu aktaran Avcı, kampüste yer alacak model fabrikanın küçük ve orta boy işletmelerin büyümesinin önünü açacağını anlattı. Avcı, bu sayede Türkiye’de en büyük problemlerden biri olan işsizliğin azaltılabileceğini ifade ederek, şunları kaydetti: “Kampüsteki model fabrika işini en iyi yapanlar için değil. Küçük ve orta boy işletmelerde verimlilik artırmak istiyoruz. Büyük işletmeler kendi süreçlerini takip ediyor. Yurtdışı bağlantılarını sağlıyor, teknolojiyi takip ediyor, fuarlara katılıyor, en iyi makineleri alarak çalışmalarını büyütebiliyor. Biz, 10 veya 20 çalışanı olan ama iyi ve verimli iş yapan küçük ve orta boy işletmelerin süreçlerinin verimliliği ile pazarda rekabetçiliğini artırarak daha fazla ihracata katkı koymalarını istiyoruz. Ülke olarak çıkışımız bu. Görünen köy kılavuz istemiyor. Buralarda istihdam yaratılması gerekiyor. Çünkü 2 bin kişi çalışan tesiste büyüme bir yere kadar olabiliyor. Ama 10 -20 kişi çalışan bir tesisin 100-200 işçi çalıştırması iyi bir modeli varsa işten bile değil.” KAMPÜS YAPIMI BU YIL BAŞLAYACAK  Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın kampüs yapılacak alanla ilgili çalışmalara katkı sunduğuna değinen Avcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın da desteğini aldıklarını ifade etti. Avcı, “ Sanayi kampüsüne bu yıl içinde mutlaka başlayacağız yoksa Adana Sanayi Odası yönetimi olarak Kalkınma Bankası ve yurtdışı fonlardan sağladığımız ödenek elimizden gidecek. Bürokrasinin bitmesini bekliyoruz. İşimizi iyi takip ediyoruz, kısa sürede çözeceğiz. Adana’ya çok faydalı olacak bir proje. Adana Sanayi Odası’nın projesi ancak işin yönetiminde, ticaret odası, borsa ve organize sanayi bölgesi de olmalı.”  VERİMLİLİK MERKEZİ  Model fabrikanın hemen yanına kurulacak Verimlilik Merkezi’nin de büyük önemi olduğuna dikkat çeken Avcı, çok basit iş ve işlemlerin verimliliği düşürebildiğine vurgu yaptı. Avcı, bir montaj ustasının araç ve gereçlerinin düzenli olmayışının bile seneler içerisinde verimlilik kaybına yol açtığının bilindiğini anlattı. Avcı, “Enerji ile süreç verimliliği çok önemli. Sanayi kampüsü tamamen kamu hizmeti ve faydalı. Enerji ithal eden bir ülkeyiz. Özellikle, doğalgaz ve petrol. Enerji verimliliğinde, sanayi üretimlerinde ne kadar yol alırsak o kadar memlekete fayda sağlarız” diyerek sözlerini tamamladı.
Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi, işadamı Orhan Avcı, sanayi kampüslerinin Ankara, Gaziantep ve Bursa’da bulunduğunu hatırlatarak, “Adana’da yapılacak kampüsteki model fabrika ile 10 veya 20 çalışanı olan işletmeler büyütülebilir. 2 bin kişi çalışan tesiste büyüme bir yere kadardır. Ancak 10 -20 kişi çalışan bir tesisin 100-200 işçi çalıştırması işten bile değil. Bu sayede en büyük sorunumuz olan işsizliğin de azaltılmasını planlıyoruz” dedi.

Adana’ya finansmanı Kalkınma Bankası ile Avrupa Birliği fonlarından sağlanan Sanayi Kampüsü ile Verimlilik Merkezi yapılacak. 

Adana Sanayi Odası (ADASO) Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Avcı, gazetemiz kurucusu Hakan Denizli’ye ADASO’nun merkez Seyhan ilçesi Metal Sanayi Sitesi yanında yapmayı planladığı sanayi kampüsü ve verimlilik merkeziyle ilgili açıklamalarda bulundu. 
Sanayi kampüslerinin Ankara, Gaziantep ve Bursa’da bulunduğunu aktaran Avcı, kampüste yer alacak model fabrikanın küçük ve orta boy işletmelerin büyümesinin önünü açacağını anlattı. Avcı, bu sayede Türkiye’de en büyük problemlerden biri olan işsizliğin azaltılabileceğini ifade ederek, şunları kaydetti: “Kampüsteki model fabrika işini en iyi yapanlar için değil. Küçük ve orta boy işletmelerde verimlilik artırmak istiyoruz. Büyük işletmeler kendi süreçlerini takip ediyor. Yurtdışı bağlantılarını sağlıyor, teknolojiyi takip ediyor, fuarlara katılıyor, en iyi makineleri alarak çalışmalarını büyütebiliyor. Biz, 10 veya 20 çalışanı olan ama iyi ve verimli iş yapan küçük ve orta boy işletmelerin süreçlerinin verimliliği ile pazarda rekabetçiliğini artırarak daha fazla ihracata katkı koymalarını istiyoruz. Ülke olarak çıkışımız bu. Görünen köy kılavuz istemiyor. Buralarda istihdam yaratılması gerekiyor. Çünkü 2 bin kişi çalışan tesiste büyüme bir yere kadar olabiliyor. Ama 10 -20 kişi çalışan bir tesisin 100-200 işçi çalıştırması iyi bir modeli varsa işten bile değil.”
KAMPÜS YAPIMI BU YIL BAŞLAYACAK 
Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın kampüs yapılacak alanla ilgili çalışmalara katkı sunduğuna değinen Avcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın da desteğini aldıklarını ifade etti. Avcı, “ Sanayi kampüsüne bu yıl içinde mutlaka başlayacağız yoksa Adana Sanayi Odası yönetimi olarak Kalkınma Bankası ve yurtdışı fonlardan sağladığımız ödenek elimizden gidecek. Bürokrasinin bitmesini bekliyoruz. İşimizi iyi takip ediyoruz, kısa sürede çözeceğiz. Adana’ya çok faydalı olacak bir proje. Adana Sanayi Odası’nın projesi ancak işin yönetiminde, ticaret odası, borsa ve organize sanayi bölgesi de olmalı.” 
VERİMLİLİK MERKEZİ 
Model fabrikanın hemen yanına kurulacak Verimlilik Merkezi’nin de büyük önemi olduğuna dikkat çeken Avcı, çok basit iş ve işlemlerin verimliliği düşürebildiğine vurgu yaptı. Avcı, bir montaj ustasının araç ve gereçlerinin düzenli olmayışının bile seneler içerisinde verimlilik kaybına yol açtığının bilindiğini anlattı. Avcı, “Enerji ile süreç verimliliği çok önemli. Sanayi kampüsü tamamen kamu hizmeti ve faydalı. Enerji ithal eden bir ülkeyiz. Özellikle, doğalgaz ve petrol. Enerji verimliliğinde, sanayi üretimlerinde ne kadar yol alırsak o kadar memlekete fayda sağlarız” diyerek sözlerini tamamladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.