“İthal hayvanlar yerli üreticimizin sonu oluyor”

SİYASET 20.06.2018 - 08:53, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1546+ kez okundu.
 

“İthal hayvanlar yerli üreticimizin sonu oluyor”

Karaisalı’nın köylerinde neredeyse insan kalmadığına şahit olan Dr. Müzeyyen Şevkin, tarım ve hayvancılığın bitme noktasına geldiğine işaret etti “Hayvancılık bitiriliyor!” “Vatandaş köyleri terk ediyor, tarım ve hayvancılık bitiyor”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Adayı, Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye’de göz ardı edilen tarım ve hayvancılığın tüm dünyanın ekonomik ve sosyal çıkış noktası olduğuna vurgu yaptı. KÖYLERDE KİMSE YOK! Türkiye’de Bütünşehir Yasası ile mahalle statüsü alan köylerin tüm hizmetlerden yoksunluğa mahkum edildiğini ifade eden Dr. Şevkin, köyleri terk etmek zorunda kalan vatandaşların tarım ve hayvancılıktan da uzaklaştığını ifade etti. Karaisalı’nın köylerinde ilçe örgütüyle birlikte seçim çalışması gerçekleştiren Dr. Şevkin, köylerde neredeyse insan kalmadığına şahit oldu.  2017 yılında büyükbaş hayvan ithalatının yüzde 91 oranında arttığına ilişkin haberlerin kamuoyuna yansıdığını, küçükbaş hayvan ithalatının ise yüzde 4 bin 581 gibi korkunç bir düzeye ulaştığını ifade eden Dr. Şevkin, tarım topraklarının da hızla betonlaşmaya kurban edildiğini söyledi. TARIM TOPRAKLARI HIZLA AZALIYOR! Son bir yılda 237 milyon 111 bin 592 dekar olan Türkiye’deki toplam tarım alanının 233 milyon 757 bin 880 dekara indiğini hatırlatan Dr. Şevkin, “Milletimizin efendisi köylülerimiz köylerini terk etmek zorunda kalıyor. Hayat pahalılığı, girdi maliyetlerinin artışı, çiftçinin alın terinin karşılığını alamaması, çiftçi ve köylünün ötelenmesi, desteklenmemesi gibi nedenlerle vatandaşımız toprağından uzaklaşıyor. Ülkemizde son 15 yılda 28 milyon hektar ekilebilir verimli tarım arazimizin oranı 23.5 milyon hektara düşmüş. Tarım ve hayvancılığımızı geliştireceğimiz yerde yılda 400 bin düve ölümünün önüne geçemiyoruz, hükümet büyükbaş ve küçükbaş hayvan ithalatını alabildiğince devam ettiriyor. Yerli üreticimiz görmezden geliniyor, kaderiyle baş başa bırakılıyor” dedi. KÖKLÜ DEĞİŞİKLİKLER! CHP’nin tarımda köklü değişiklikler ve ürün planlamasının yanı sıra toplamda 40 bin ziraat mühendisi ve veteriner hekimle köylü ve çiftçiye ücretsiz danışmanlık hizmeti sunacağını dile getiren Dr. Şevkin, “Tarım, tüm dünya ülkeleri için stratejik önem taşır. Biz de bu bilinçle köylümüzü ve çiftçimizi kalkındıracağız” diye konuştu. KADIN MUHTARI VE ATANAMAYAN NAZİLE’Yİ ZİYARET ETTİ Karaisalı yolundaki Salbaş Esentepe mahallesinin kadın muhtarı Emine Meclis’i de Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) Adana Şube Başkanı Elif Müftüoğlu ile birlikte ziyaret eden Dr. Şevkin, Karaisalı Çatalan köyünde binbir güçlükle üniversite okuyan, öğretmen olan ancak atanamayan Nazile Karagöz’ü de yalnız bırakmadı. Dr. Şevkin, Topluma yön veren kadınlarımıza destek olmak zorundayız. Gençlerimiz tüm zorlukların üstesinden geliyor ve eğitimini aksatmıyor ancak başta köylüler olmak üzere tüm bölgelerde eğitim ağır yara alıyor” diye konuştu. Dr. Şevkin, CHP iktidarında tarım ve hayvancılığın destekleneceğini, yoksul kadınların hesabına aylık bin lira yatırılacağını, atamaların gerçekleştirileceğini, öğrenci desteklerinin artacağını sözlerine ekledi.
Karaisalı’nın köylerinde neredeyse insan kalmadığına şahit olan Dr. Müzeyyen Şevkin, tarım ve hayvancılığın bitme noktasına geldiğine işaret etti “Hayvancılık bitiriliyor!” “Vatandaş köyleri terk ediyor, tarım ve hayvancılık bitiyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Adayı, Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye’de göz ardı edilen tarım ve hayvancılığın tüm dünyanın ekonomik ve sosyal çıkış noktası olduğuna vurgu yaptı.
KÖYLERDE KİMSE YOK!
Türkiye’de Bütünşehir Yasası ile mahalle statüsü alan köylerin tüm hizmetlerden yoksunluğa mahkum edildiğini ifade eden Dr. Şevkin, köyleri terk etmek zorunda kalan vatandaşların tarım ve hayvancılıktan da uzaklaştığını ifade etti. Karaisalı’nın köylerinde ilçe örgütüyle birlikte seçim çalışması gerçekleştiren Dr. Şevkin, köylerde neredeyse insan kalmadığına şahit oldu.  2017 yılında büyükbaş hayvan ithalatının yüzde 91 oranında arttığına ilişkin haberlerin kamuoyuna yansıdığını, küçükbaş hayvan ithalatının ise yüzde 4 bin 581 gibi korkunç bir düzeye ulaştığını ifade eden Dr. Şevkin, tarım topraklarının da hızla betonlaşmaya kurban edildiğini söyledi.
TARIM TOPRAKLARI HIZLA AZALIYOR!
Son bir yılda 237 milyon 111 bin 592 dekar olan Türkiye’deki toplam tarım alanının 233 milyon 757 bin 880 dekara indiğini hatırlatan Dr. Şevkin, “Milletimizin efendisi köylülerimiz köylerini terk etmek zorunda kalıyor. Hayat pahalılığı, girdi maliyetlerinin artışı, çiftçinin alın terinin karşılığını alamaması, çiftçi ve köylünün ötelenmesi, desteklenmemesi gibi nedenlerle vatandaşımız toprağından uzaklaşıyor. Ülkemizde son 15 yılda 28 milyon hektar ekilebilir verimli tarım arazimizin oranı 23.5 milyon hektara düşmüş. Tarım ve hayvancılığımızı geliştireceğimiz yerde yılda 400 bin düve ölümünün önüne geçemiyoruz, hükümet büyükbaş ve küçükbaş hayvan ithalatını alabildiğince devam ettiriyor. Yerli üreticimiz görmezden geliniyor, kaderiyle baş başa bırakılıyor” dedi.
KÖKLÜ DEĞİŞİKLİKLER!
CHP’nin tarımda köklü değişiklikler ve ürün planlamasının yanı sıra toplamda 40 bin ziraat mühendisi ve veteriner hekimle köylü ve çiftçiye ücretsiz danışmanlık hizmeti sunacağını dile getiren Dr. Şevkin, “Tarım, tüm dünya ülkeleri için stratejik önem taşır. Biz de bu bilinçle köylümüzü ve çiftçimizi kalkındıracağız” diye konuştu.
KADIN MUHTARI VE ATANAMAYAN NAZİLE’Yİ ZİYARET ETTİ
Karaisalı yolundaki Salbaş Esentepe mahallesinin kadın muhtarı Emine Meclis’i de Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) Adana Şube Başkanı Elif Müftüoğlu ile birlikte ziyaret eden Dr. Şevkin, Karaisalı Çatalan köyünde binbir güçlükle üniversite okuyan, öğretmen olan ancak atanamayan Nazile Karagöz’ü de yalnız bırakmadı. Dr. Şevkin, Topluma yön veren kadınlarımıza destek olmak zorundayız. Gençlerimiz tüm zorlukların üstesinden geliyor ve eğitimini aksatmıyor ancak başta köylüler olmak üzere tüm bölgelerde eğitim ağır yara alıyor” diye konuştu. Dr. Şevkin, CHP iktidarında tarım ve hayvancılığın destekleneceğini, yoksul kadınların hesabına aylık bin lira yatırılacağını, atamaların gerçekleştirileceğini, öğrenci desteklerinin artacağını sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.