İZİNSİZ BORÇLANMAYA KILIF MI ARANIYOR?

GÜNDEM 21.10.2018 - 18:55, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1221+ kez okundu.
 

İZİNSİZ BORÇLANMAYA KILIF MI ARANIYOR?

Seyhan Belediyesi’nde yasadışı borçlanma iddiasına karşı bir başkan yardımcısının “teminat mektubu verdik, onun karşılığında borç aldık” şeklindea çıklama yapmaya hazırlandığı öne sürülüyor.
YASA DIŞI BORÇLANMA  İddiaya göre, Seyhan Belediyesi, özel bir bankaya belediye meclisinin izni olmadan 5 milyon TL’lik borçlanma yaptı. Eğer iddia doğruysa bu tamamen yasadışı. Her ne kadar bu durum karşısında “teminat verip borç aldık” savunması yapılacak olsa da teminat borçlanma karşılığındadır.  GERİYE DÖNÜK İMZA ATILACAK İDDİASI Bir iddia ya göre ise Başkan Zeydan Karalar’a geriye dönük imza attırmaya çalışılacak ve işin içinden böyle sıyrılacaklar.   Belediyeler Kanunu’nun 68 ve 69’uncu maddelerine göre belediye meclisinin onayı olmaksızın, meclisin yetkisi dışında borçlanma yapılamaz. Bu durumda “görevi kötüye kullanma” suçu işlenmiş oluyor.  MECLİS ÜYELERİ YARGIYA GİDECEK Kasım ayı meclis toplantısında bazı meclis üyeleri borçlanmayla ilgili belgeyi isteyecek. Meclis üyeleri “yetki gasbı” suçlamasıyla yargıya gitmeye hazırlanıyor. Bir meclis üyesi ise iddiaların doğru olduğunu belgeyi isteyip  Adana vaililiği’ne, Sayıştay’a, Mahalli İdeareler Genel Müdürlüğü’ne konuyu taşıyacaklarını söyledi.
Seyhan Belediyesi’nde yasadışı borçlanma iddiasına karşı bir başkan yardımcısının “teminat mektubu verdik, onun karşılığında borç aldık” şeklindea çıklama yapmaya hazırlandığı öne sürülüyor.

YASA DIŞI BORÇLANMA 

İddiaya göre, Seyhan Belediyesi, özel bir bankaya belediye meclisinin izni olmadan 5 milyon TL’lik borçlanma yaptı. Eğer iddia doğruysa bu tamamen yasadışı. Her ne kadar bu durum karşısında “teminat verip borç aldık” savunması yapılacak olsa da teminat borçlanma karşılığındadır. 
GERİYE DÖNÜK İMZA ATILACAK İDDİASI
Bir iddia ya göre ise Başkan Zeydan Karalar’a geriye dönük imza attırmaya çalışılacak ve işin içinden böyle sıyrılacaklar.   Belediyeler Kanunu’nun 68 ve 69’uncu maddelerine göre belediye meclisinin onayı olmaksızın, meclisin yetkisi dışında borçlanma yapılamaz. Bu durumda “görevi kötüye kullanma” suçu işlenmiş oluyor. 
MECLİS ÜYELERİ YARGIYA GİDECEK
Kasım ayı meclis toplantısında bazı meclis üyeleri borçlanmayla ilgili belgeyi isteyecek. Meclis üyeleri “yetki gasbı” suçlamasıyla yargıya gitmeye hazırlanıyor. Bir meclis üyesi ise iddiaların doğru olduğunu belgeyi isteyip  Adana vaililiği’ne, Sayıştay’a, Mahalli İdeareler Genel Müdürlüğü’ne konuyu taşıyacaklarını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.