KIDEM TAZMİNATININ FONA DEVRİNE ASLA İZİN VERMEYİZ

GÜNDEM 14.07.2020 - 14:55, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1585+ kez okundu.
 

KIDEM TAZMİNATININ FONA DEVRİNE ASLA İZİN VERMEYİZ

Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar:
Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, kıdem tazminatının fona devrine ilişkin düzenlemeye izin vermeyeceklerini söyledi. Gülnar, "Kıdem tazminatı Türk-İş'in kırmızı çizgisidir. Fona devredilmesi veya yerine getirilmek istenen Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi, hayata geçerse bunun tek bir cevabı vardır o da genel grevdir" dedi. Türk-İş 4. Bölge Temsilciliği başkanlığında halkı bilinçlendirmek için başlatılan broşür dağıtımı Türk-İş'e bağlı Haber-İş Sendikası’nın önünde sürdü. Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, "Gündeme getirilen Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi Sigortası işçilerin kıdem tazminatı hakkını ortadan kaldıracaktır. İşçi, giydirilmiş brüt ücretinin yüzde 8.33'ünü kıdem tazminatı olarak alırken, önerilen model ile işçi 60 yaşında biriken parasının sadece yüzde 25'ini alabilecektir. Geri kalan parası 15 yılda aylık olarak emekli maaşına ilave edilecektir. Kıdem tazminatı, işçinin işyerinde maruz kaldığı ağır çalışma şartlarının, düşük ücretinin, ailesiyle birlikte yaşadığı yoksulluğun, yıpranmasının karşılığıdır. İşverenin işçiye borcudur. İşverenin emanetine bırakılan ücretinin sonradan kendisine ödenmesidir" dedi. Gülnar, şube başkanları ve üyelerle birlikte vatandaşlara broşür dağıttı.
Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar:

Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, kıdem tazminatının fona devrine ilişkin düzenlemeye izin vermeyeceklerini söyledi. Gülnar, "Kıdem tazminatı Türk-İş'in kırmızı çizgisidir. Fona devredilmesi veya yerine getirilmek istenen Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi, hayata geçerse bunun tek bir cevabı vardır o da genel grevdir" dedi.

Türk-İş 4. Bölge Temsilciliği başkanlığında halkı bilinçlendirmek için başlatılan broşür dağıtımı Türk-İş'e bağlı Haber-İş Sendikası’nın önünde sürdü. Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, "Gündeme getirilen Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi Sigortası işçilerin kıdem tazminatı hakkını ortadan kaldıracaktır. İşçi, giydirilmiş brüt ücretinin yüzde 8.33'ünü kıdem tazminatı olarak alırken, önerilen model ile işçi 60 yaşında biriken parasının sadece yüzde 25'ini alabilecektir. Geri kalan parası 15 yılda aylık olarak emekli maaşına ilave edilecektir. Kıdem tazminatı, işçinin işyerinde maruz kaldığı ağır çalışma şartlarının, düşük ücretinin, ailesiyle birlikte yaşadığı yoksulluğun, yıpranmasının karşılığıdır. İşverenin işçiye borcudur. İşverenin emanetine bırakılan ücretinin sonradan kendisine ödenmesidir" dedi.

Gülnar, şube başkanları ve üyelerle birlikte vatandaşlara broşür dağıttı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.