KIZILAY’IN ÜZERİNDEN ELİNİZİ ÇEKİN, YETER!

GÜNDEM 26.02.2020 - 15:32, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1457+ kez okundu.
 

KIZILAY’IN ÜZERİNDEN ELİNİZİ ÇEKİN, YETER!

  İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail KONCUK, Kızılay ile ilgili yaptığı açıklamada “Yolsuzluk ve israf iddiaları ile son zamanlarda gündemden düşmeyen Kızılay; İzmir’de, parti içi görev alamayan, seçilemeyen ve görev süresi biten üyelerini Kızılay’a yönetici olarak ataması dikkat çekmektedir. 2014 yerel seçimlerinde AKP Gaziemir Belediye Başkan Adayı seçimleri kazanamamasının ardından 2018 yılında “İzmir Kızılay Şube Başkanı” Ödemiş’te ise 2014 yerel seçimlerinde seçimi kazanan ve 2019 yerel seçimlerinde partisi tarafından aday gösterilmeyen Belediye Başkanı kısa bir süre sonra “Ödemiş Kızılay Şube Başkanı” ve  2018 yılında ise AKP Bayraklı ilçe başkanı adayı olup seçimi kaybetmesinden sonra “Kızılay Bornova Şube Başkanı” olarak görevlendirildiğini kamuoyundan takip etmekteyiz.” dedi.   İYİ Parti Adana Milletvekili KONCUK, Hükümete seslenerek “Kızılay’ın üzerinden elinizi çekin” dedi. Bu konu ile ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını isteyerek soru önergesini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına teslim ettiğini söyledi. KONCUK verdiği soru önergesinde “Kızılay gibi yardım kuruluşunun bu şekilde kullanılması ile neden toplum vicdanının yaralanmasına izin verilmektedir? Böyle bir durumun Kızılay’ın siyasallaşması sonucunu doğuracağını ve sonuçta Kızılay’ın zarar göreceğini düşünüyor musunuz? İktidar tarafından; parti içinde görev alamayan, seçilemeyen ve görev süresi biten üyeler neden Kızılay’a yönetici olarak atanıyor? Bu göreve gelecek liyakat sahibi insanlara neden görev verilmiyor? Kızılay’a yönetici olarak atanan kişiler, İktidar lehine politika yürütebilmek adına mı atanmaktadır?” Sorularına cevap aradığını belirtti ve konunun takipçisi olacağını söyledi.

 

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail KONCUK, Kızılay ile ilgili yaptığı açıklamada “Yolsuzluk ve israf iddiaları ile son zamanlarda gündemden düşmeyen Kızılay; İzmir’de, parti içi görev alamayan, seçilemeyen ve görev süresi biten üyelerini Kızılay’a yönetici olarak ataması dikkat çekmektedir. 2014 yerel seçimlerinde AKP Gaziemir Belediye Başkan Adayı seçimleri kazanamamasının ardından 2018 yılında “İzmir Kızılay Şube Başkanı” Ödemiş’te ise 2014 yerel seçimlerinde seçimi kazanan ve 2019 yerel seçimlerinde partisi tarafından aday gösterilmeyen Belediye Başkanı kısa bir süre sonra “Ödemiş Kızılay Şube Başkanı” ve  2018 yılında ise AKP Bayraklı ilçe başkanı adayı olup seçimi kaybetmesinden sonra “Kızılay Bornova Şube Başkanı” olarak görevlendirildiğini kamuoyundan takip etmekteyiz.” dedi.

 

İYİ Parti Adana Milletvekili KONCUK, Hükümete seslenerek Kızılay’ın üzerinden elinizi çekin” dedi. Bu konu ile ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını isteyerek soru önergesini Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına teslim ettiğini söyledi. KONCUK verdiği soru önergesinde “Kızılay gibi yardım kuruluşunun bu şekilde kullanılması ile neden toplum vicdanının yaralanmasına izin verilmektedir? Böyle bir durumun Kızılay’ın siyasallaşması sonucunu doğuracağını ve sonuçta Kızılay’ın zarar göreceğini düşünüyor musunuz? İktidar tarafından; parti içinde görev alamayan, seçilemeyen ve görev süresi biten üyeler neden Kızılay’a yönetici olarak atanıyor? Bu göreve gelecek liyakat sahibi insanlara neden görev verilmiyor? Kızılay’a yönetici olarak atanan kişiler, İktidar lehine politika yürütebilmek adına mı atanmaktadır?” Sorularına cevap aradığını belirtti ve konunun takipçisi olacağını söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.