KARA TABLO!

SİYASET 07.10.2019 - 15:45, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1959+ kez okundu.
 

KARA TABLO!

  Adana’da 10 yıldan bu yana kepenk kapatan esnaf sayısı 25 bine dayandı. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Nihat Sözütek, “Ekonominin mihenk taşı olan esnafın hali iç açıcı değil. İçine düştüğümüz borç girdabından kurtulacak gücümüz de kalmadı” dedi.   EN FAZLA KÜÇÜK ESNAF ETKİLENİYOR  Ülke ekonomisinin içinde bulunduğu durumdan en fazla etkilenen kesimlerin başında küçük esnaf geliyor. Ekonomik durgunluktan nasibini alanlar kepenk kapatırken ayakta kalmaya çalışan esnaf ise hükümetten kredi musluğunu açıp “can suyu” vermesini bekliyor.  AYAKTA KALMA MÜCADELESİ VERİYORUZ  Sözütek, gün aşırı gelen zamların küçük esnafı zorda bıraktığını belirterek, "Vergi, sosyal güvenlik primleri, işçi maaşı ve girdi maliyetleri derken kepenk kapatan esnaf kervanına her gün yenileri ekleniyor. İşlerini devam ettirenler ise borçlarla ayakta kalma mücadelesi veriyor" dedi.  UZUN VADELİ KREDİ İMKANI TANINMALI  Sözütek, esnafın vergi ve sosyal güvenlik prim borçlarıyla kredi ödemelerinin en az 18 ay ertelenerek yapılandırılması çağrısında bulundu. Sözütek, “Esnafa kamu, özel bankalar, KOSGEB  ve Kredi Garanti Fonu düşük faizli, uzun vadeli kredi imkanı tanımalı” diye konuştu.

 


Adana’da 10 yıldan bu yana kepenk kapatan esnaf sayısı 25 bine dayandı. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Nihat Sözütek, “Ekonominin mihenk taşı olan esnafın hali iç açıcı değil. İçine düştüğümüz borç girdabından kurtulacak gücümüz de kalmadı” dedi.  

EN FAZLA KÜÇÜK ESNAF ETKİLENİYOR 
Ülke ekonomisinin içinde bulunduğu durumdan en fazla etkilenen kesimlerin başında küçük esnaf geliyor. Ekonomik durgunluktan nasibini alanlar kepenk kapatırken ayakta kalmaya çalışan esnaf ise hükümetten kredi musluğunu açıp “can suyu” vermesini bekliyor. 

AYAKTA KALMA MÜCADELESİ VERİYORUZ 
Sözütek, gün aşırı gelen zamların küçük esnafı zorda bıraktığını belirterek, "Vergi, sosyal güvenlik primleri, işçi maaşı ve girdi maliyetleri derken kepenk kapatan esnaf kervanına her gün yenileri ekleniyor. İşlerini devam ettirenler ise borçlarla ayakta kalma mücadelesi veriyor" dedi. 

UZUN VADELİ KREDİ İMKANI TANINMALI 
Sözütek, esnafın vergi ve sosyal güvenlik prim borçlarıyla kredi ödemelerinin en az 18 ay ertelenerek yapılandırılması çağrısında bulundu. Sözütek, “Esnafa kamu, özel bankalar, KOSGEB  ve Kredi Garanti Fonu düşük faizli, uzun vadeli kredi imkanı tanımalı” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.