Kavak’tan bölgesel işbirliği çağrısı

GÜNDEM 15.11.2019 - 14:10, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1012+ kez okundu.
 

Kavak’tan bölgesel işbirliği çağrısı

MÜSİAD Adana Başkanı Burhan Kavak, Adana ekonomisinin hızlı ve sağlıklı büyümeyi ancak çevre şehirlerle daha etkin işbirliği yaparak sağlayabileceğini söyledi . Demir çelik sektörünün Türkiye’deki önemli üslerinden biri olan İskenderun’u ziyaret eden MÜSİAD Adana yöneticileri , MÜSİAD Hatay yöneticileriyle işbirliği imkanlarını değerlendirdi. Aynı heyet,  önceki dönem MÜSİAD Hatay Başkanlığı yapan şu an İskenderun Belediye Başkanı olan Fatih Tosyalı’yı da makamında ziyaret edip, ‘Hayırlı olsun’ dileğinde bulundular. KAVAK: SEKTÖREL ZENGİNLİĞİMİZ ÖNEMLİ AVANTAJ MÜSİAD Adana Başkanı Burhan Kavak, Türkiye’nin Marmara’dan sonra en önemli üretim üssü olan Doğu Akdeniz’de ekonomiyi büyütmenin en kolay ve akılcı yolunun bölge şehirlerinin işbirliği ve güç birliği yapması olacağını vurguladı. Son dönemde kamunun kalkınma ajanslarıyla şehirleri birbiriyle yakınlaştırdığına dikkat çeken Kavak, aynı tavrın bölgedeki iş insanları, sivil toplum kuruluşları tarafından da gösterilmesi gerektiğini belirtti. Adana’nın merkezinde bulunan Doğu Akdeniz Bölgesi’ndeki Mersin, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş’ı kapsayan alanda demir çelikten tekstile, gıdadan orman ürünlerine, makineden plastik ve kimyaya farklı sektörlerde çok güçlü sanayi kuruluşlarının olduğuna dikkat çeken Kavak, “Bu şirketler arasındaki iletişimi, alışverişi artırarak ekonomide çarpan etkisiyle hızlı ve sağlıklı büyümeye katkı sağlayabiliriz.  Yeni dönemde biz MÜSİAD Adana olarak etkinliklerimizi Mersin’den Hatay’a geniş bir alanda haberdar ederek, bir araya  gelerek, işbirliği yaparak gerçekleştirmeye özen göstereceğiz. Diğer kurum, STK ve şirketlerinde aynı modeli benimsemesi bölgede bulunan her şehrin ekonomisine ivme kazandırır” diye konuştu.  


MÜSİAD Adana Başkanı Burhan Kavak, Adana ekonomisinin hızlı ve sağlıklı büyümeyi ancak çevre şehirlerle daha etkin işbirliği yaparak sağlayabileceğini söyledi .
Demir çelik sektörünün Türkiye’deki önemli üslerinden biri olan İskenderun’u ziyaret eden MÜSİAD Adana yöneticileri , MÜSİAD Hatay yöneticileriyle işbirliği imkanlarını değerlendirdi. Aynı heyet,  önceki dönem MÜSİAD Hatay Başkanlığı yapan şu an İskenderun Belediye Başkanı olan Fatih Tosyalı’yı da makamında ziyaret edip, ‘Hayırlı olsun’ dileğinde bulundular.
KAVAK: SEKTÖREL ZENGİNLİĞİMİZ ÖNEMLİ AVANTAJ
MÜSİAD Adana Başkanı Burhan Kavak, Türkiye’nin Marmara’dan sonra en önemli üretim üssü olan Doğu Akdeniz’de ekonomiyi büyütmenin en kolay ve akılcı yolunun bölge şehirlerinin işbirliği ve güç birliği yapması olacağını vurguladı. Son dönemde kamunun kalkınma ajanslarıyla şehirleri birbiriyle yakınlaştırdığına dikkat çeken Kavak, aynı tavrın bölgedeki iş insanları, sivil toplum kuruluşları tarafından da gösterilmesi gerektiğini belirtti. Adana’nın merkezinde bulunan Doğu Akdeniz Bölgesi’ndeki Mersin, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş’ı kapsayan alanda demir çelikten tekstile, gıdadan orman ürünlerine, makineden plastik ve kimyaya farklı sektörlerde çok güçlü sanayi kuruluşlarının olduğuna dikkat çeken Kavak, “Bu şirketler arasındaki iletişimi, alışverişi artırarak ekonomide çarpan etkisiyle hızlı ve sağlıklı büyümeye katkı sağlayabiliriz. 
Yeni dönemde biz MÜSİAD Adana olarak etkinliklerimizi Mersin’den Hatay’a geniş bir alanda haberdar ederek, bir araya  gelerek, işbirliği yaparak gerçekleştirmeye özen göstereceğiz. Diğer kurum, STK ve şirketlerinde aynı modeli benimsemesi bölgede bulunan her şehrin ekonomisine ivme kazandırır” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.