KAVŞAK ÇALIŞANINA CEZA YAĞDI!

GÜNDEM 24.02.2021 - 17:26, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1727+ kez okundu.
 

KAVŞAK ÇALIŞANINA CEZA YAĞDI!

Adana’da trafik ışıklarında duran araçların camlarını para karşılığında silmeye çalışan ve dilenen 25’i çocuk 986 kişiye bir ayda 200 bin lira dolayında ceza kesildi. Adana Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi ile merkez Çukurova, Yüreğir, Sarıçam ve Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, özellikle trafik ışıklarında yol güvenliğini tehlikeye düşürüp para karşılığı cam silen ve dilenenleri yakın takip etmeyi sürdürüyor.  SURİYELİ ÇOCUKLAR DA KAVŞAĞA DÜŞTÜ! Trafik ışıklarında ve kavşaklarda sürekli kontrol ve denetimler yapan Çocuk Şube ekipleri, kavşak ve caddelerde çalışan veya çalıştırılan çocuklara yönelik mobil uygulama yaptı. Çocuk Şubesi ekipleri, 22 Ocak ile 22 Şubat tarihleri arasında, sokakta çalışan 12'si Suriye uyruklu 25 çocuğu muhafaza altına alıp ailelerine teslim etti. Çocukların aileleri hakkında da Aile Yükümlülüğü'nü ihlalden yasal işlem başlatıldı.  EKİPLER SOKAKTA BULDU  Ekipler, sokakta çalışan 40'ı Suriye uyruklu 396 kişiye ise Kabahatler Kanunu'dan dolayı 80 bin 784 lira idari yaptırım tutanağı düzenledi. Bu arada, merkez Çukurova, Sarıçam, Seyhan ve Yüreğir ilçe emniyet müdürlüklerince; aynı tarihlerde sokakta çalışan 92 kişiye 18 bin 768 lira idari yaptırım tutanağı düzenlendi.  Genel toplamda ise 488 kişiye 99 bin 552 lira idari yaptırım tutanağı düzenlendi.  ÖZER: ÇOCUKLARIN SOKAKTA ÇALIŞTIRILMASINI İSTEMEYİZ Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nevzat Özer, sokakta çalıştırılan çocuklara yönelik çalışmalar yaptıklarını ve aile durumlarını inceleyerek ekonomik ve psiko-sosyal destek verdiklerini söyledi. Özer, sokakta çalışan çocuklara yönelik güvenlik güçlerinin ve sosyal hizmetler müdürlüğünün çalışmalarının farklı olduğunu belirtti.  GERÇEKTEN YOKSUNLUKLARI VARSA! Çocukların gerçekten ciddi yoksunlukları varsa ekonomik destek sağladıklarını aktaran Özer, Adana’daki göçten kaynaklı sorunları minimize etmek için canhıraş çalıştıklarına değindi. Özer,” Hiçbir çocuğun sokakta çalıştırılmasını istemeyiz ancak bunu sıfırlayamayız da. Çocuklar için aileler incelendikten sonra ekonomik destek sağlanıyor ve farklı travmatik süreçleri için destek veriyoruz” dedi.

Adana’da trafik ışıklarında duran araçların camlarını para karşılığında silmeye çalışan ve dilenen 25’i çocuk 986 kişiye bir ayda 200 bin lira dolayında ceza kesildi. Adana Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi ile merkez Çukurova, Yüreğir, Sarıçam ve Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, özellikle trafik ışıklarında yol güvenliğini tehlikeye düşürüp para karşılığı cam silen ve dilenenleri yakın takip etmeyi sürdürüyor. 

SURİYELİ ÇOCUKLAR DA KAVŞAĞA DÜŞTÜ!
Trafik ışıklarında ve kavşaklarda sürekli kontrol ve denetimler yapan Çocuk Şube ekipleri, kavşak ve caddelerde çalışan veya çalıştırılan çocuklara yönelik mobil uygulama yaptı. Çocuk Şubesi ekipleri, 22 Ocak ile 22 Şubat tarihleri arasında, sokakta çalışan 12'si Suriye uyruklu 25 çocuğu muhafaza altına alıp ailelerine teslim etti. Çocukların aileleri hakkında da Aile Yükümlülüğü'nü ihlalden yasal işlem başlatıldı. 
EKİPLER SOKAKTA BULDU 
Ekipler, sokakta çalışan 40'ı Suriye uyruklu 396 kişiye ise Kabahatler Kanunu'dan dolayı 80 bin 784 lira idari yaptırım tutanağı düzenledi. Bu arada, merkez Çukurova, Sarıçam, Seyhan ve Yüreğir ilçe emniyet müdürlüklerince; aynı tarihlerde sokakta çalışan 92 kişiye 18 bin 768 lira idari yaptırım tutanağı düzenlendi.  Genel toplamda ise 488 kişiye 99 bin 552 lira idari yaptırım tutanağı düzenlendi. 
ÖZER: ÇOCUKLARIN SOKAKTA ÇALIŞTIRILMASINI İSTEMEYİZ
Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nevzat Özer, sokakta çalıştırılan çocuklara yönelik çalışmalar yaptıklarını ve aile durumlarını inceleyerek ekonomik ve psiko-sosyal destek verdiklerini söyledi. Özer, sokakta çalışan çocuklara yönelik güvenlik güçlerinin ve sosyal hizmetler müdürlüğünün çalışmalarının farklı olduğunu belirtti. 
GERÇEKTEN YOKSUNLUKLARI VARSA!
Çocukların gerçekten ciddi yoksunlukları varsa ekonomik destek sağladıklarını aktaran Özer, Adana’daki göçten kaynaklı sorunları minimize etmek için canhıraş çalıştıklarına değindi. Özer,” Hiçbir çocuğun sokakta çalıştırılmasını istemeyiz ancak bunu sıfırlayamayız da. Çocuklar için aileler incelendikten sonra ekonomik destek sağlanıyor ve farklı travmatik süreçleri için destek veriyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.