KAYADAN: LOZAN TÜRKİYE'NİN TAPUSUDUR

GÜNDEM 24.07.2020 - 15:28, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1762+ kez okundu.
 

KAYADAN: LOZAN TÜRKİYE'NİN TAPUSUDUR

24 Temmuz 1923’de imzalanan, Lozan Barış Antlaşmasının 97. Yılı dolayısıyla Atatürkçü Düşünce Derneği Adana Şubesi öncülüğünde bazı siyasi parti, Sivil Toplum Kuruluşları, Demokratik Kitle örgütleri ve Sendikaların temsilcilerince düzenlenen basın açıklamasında “Türkiye Cumhuriyeti’ne, Cumhuriyetin çağdaş niteliklerine, Lozan’a ve Millete sahip çıkmaya devam edeceğiz” mesajı verildi.
Atatürk Parkı önünde kaldırımda bir araya gelen grup adına açıklamayı Atatürkçü Düşünce Derneği Adana Şube Başkanı İsa Kayadan yaptı. Lozan ile emperyalizm, cepheden sonra masada da yenilgiye uğratıldığını aktaran Kayadan “Lozan ile tam bağımsız, demokratik, laik, sosyal, hukukun üstünlüğüne dayalı, çağdaş ve üniter bir ulus devlet olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli atılmıştı. Lozan, bu yönüyle; Anayasa’da vurgulanan ve “değiştirilmesi teklif dahi edilemeyen” niteliklerin zeminini oluşturmuştur.”dedi.   “LOZAN KARŞITLIĞI, SEVR YANDAŞLIĞIDIR”   Lozan karşıtlığının, sevr yandaşlığı olacağını ifade eden ADD Şube Başkanı Kayadan şöyle devam etti; “Lozan karşıtlığı; Atatürk’ün kurduğu ulus devlet modelinin, çağdaş kazanımların ve Cumhuriyetin niteliklerinin tasfiye edilmesidir.  Lozan karşıtlığı; hilafetin ve saltanatın geri getirilmek istenmesidir. Lozan karşıtlığı; millilik yerine ümmetçiliktir. Lozan karşıtlığı; siyasal dinci bir devletin inşasına yüksek sesle “evet” demektir. Lozan karşıtlığı; çoklu hukuk sistemini benimsemektir. Hukukun üstünlüğünün yok edilmesidir.  Lozan karşıtlığı; bölücü, gerici, işbirlikçi, cemaatçi, tarikatçı, PKK ve FETÖ’cü vb. yapılanmalara göz yummaktır. “LOZAN, CUMHURİYETİMİZİN DAYANDIĞI EN GÜÇLÜ SİYASİ VE HUKUKİ TEMELDİR” Lozan, Cumhuriyetimizin ve milletimizin dayandığı en güçlü siyasi ve hukuki temeldir. Bu temelle oynamak, Türkiye Cumhuriyeti’nin sarsılması ve yıkılmasıdır. Milletimizin ayrıştırılması, kamplaştırılması ve kutuplaştırılmasıdır. Buna izin vermeyeceğiz.  Lozan karşıtlarının yürüttüğü, sinsi politikalara seyirci kalmadık, kalmayacağız. Lozan’ın 97. yıldönümünde; Büyük Atatürk’ün, İsmet İnönü’nün, milli kahramanlarımızın, devrim ve demokrasi şehitlerimizin manevi huzurlarında ve Milletimizin önünde bir kez daha ant içiyoruz ki; Türkiye Cumhuriyeti’ne, Cumhuriyetimizin çağdaş niteliklerine, Lozan’a ve Milletimize sahip çıkmaya devam edeceğiz.”   “HERKESİ, EMPERYAL OYUNLARA KARŞI DEMOKRATİK MÜCADELEYE ÇAĞIRIYORUZ”   Halkı emperyal oyunlara karşı dikkatli olmaya davet eden Atatürkçü Düşünce Derneği Adana Şube Başkanı İsa Kayadan sözlerini şöyle tamamladı; “Bu oyunlara karşı herkesi dikkatli olmaya; yurttaşlık sorumluluğu ile yasal ve demokratik yollarla mücadeleye çağırıyoruz. Ve bir kez daha hatırlatıyoruz, Lozan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, İsmet İnönü ve arkadaşlarının, ulusumuzun tarihine silinemeyecek şekilde yazdığı altın bir sayfadır. Bağımsızlığımızın simgesi olan Lozan Antlaşması Türkiye Cumhuriyeti'nin tapusudur”   TOPLANTIYA DESTEK VERENLER   ADD Adana Şubesi öncülüğünde gerçekleşen toplantıya; CHP, DSP,  Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana Barosu, Alevi Kültür Derneği, Birleşik Kamu iş Bileşenleri, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Dernekleri, DİSK Bölge Temsilciliği, Türk-İş ve Emekli Subaylar Derneği  
24 Temmuz 1923’de imzalanan, Lozan Barış Antlaşmasının 97. Yılı dolayısıyla Atatürkçü Düşünce Derneği Adana Şubesi öncülüğünde bazı siyasi parti, Sivil Toplum Kuruluşları, Demokratik Kitle örgütleri ve Sendikaların temsilcilerince düzenlenen basın açıklamasında “Türkiye Cumhuriyeti’ne, Cumhuriyetin çağdaş niteliklerine, Lozan’a ve Millete sahip çıkmaya devam edeceğiz” mesajı verildi.

Atatürk Parkı önünde kaldırımda bir araya gelen grup adına açıklamayı Atatürkçü Düşünce Derneği Adana Şube Başkanı İsa Kayadan yaptı. Lozan ile emperyalizm, cepheden sonra masada da yenilgiye uğratıldığını aktaran Kayadan “Lozan ile tam bağımsız, demokratik, laik, sosyal, hukukun üstünlüğüne dayalı, çağdaş ve üniter bir ulus devlet olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli atılmıştı. Lozan, bu yönüyle; Anayasa’da vurgulanan ve “değiştirilmesi teklif dahi edilemeyen” niteliklerin zeminini oluşturmuştur.”dedi.

 

“LOZAN KARŞITLIĞI, SEVR YANDAŞLIĞIDIR”

 

Lozan karşıtlığının, sevr yandaşlığı olacağını ifade eden ADD Şube Başkanı Kayadan şöyle devam etti;

“Lozan karşıtlığı; Atatürk’ün kurduğu ulus devlet modelinin, çağdaş kazanımların ve Cumhuriyetin niteliklerinin tasfiye edilmesidir.  Lozan karşıtlığı; hilafetin ve saltanatın geri getirilmek istenmesidir. Lozan karşıtlığı; millilik yerine ümmetçiliktir. Lozan karşıtlığı; siyasal dinci bir devletin inşasına yüksek sesle “evet” demektir. Lozan karşıtlığı; çoklu hukuk sistemini benimsemektir. Hukukun üstünlüğünün yok edilmesidir.  Lozan karşıtlığı; bölücü, gerici, işbirlikçi, cemaatçi, tarikatçı, PKK ve FETÖ’cü vb. yapılanmalara göz yummaktır.

“LOZAN, CUMHURİYETİMİZİN DAYANDIĞI EN GÜÇLÜ SİYASİ VE HUKUKİ TEMELDİR”

Lozan, Cumhuriyetimizin ve milletimizin dayandığı en güçlü siyasi ve hukuki temeldir. Bu temelle oynamak, Türkiye Cumhuriyeti’nin sarsılması ve yıkılmasıdır. Milletimizin ayrıştırılması, kamplaştırılması ve kutuplaştırılmasıdır. Buna izin vermeyeceğiz.  Lozan karşıtlarının yürüttüğü, sinsi politikalara seyirci kalmadık, kalmayacağız. Lozan’ın 97. yıldönümünde; Büyük Atatürk’ün, İsmet İnönü’nün, milli kahramanlarımızın, devrim ve demokrasi şehitlerimizin manevi huzurlarında ve Milletimizin önünde bir kez daha ant içiyoruz ki; Türkiye Cumhuriyeti’ne, Cumhuriyetimizin çağdaş niteliklerine, Lozan’a ve Milletimize sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

 

“HERKESİ, EMPERYAL OYUNLARA KARŞI DEMOKRATİK MÜCADELEYE ÇAĞIRIYORUZ”

 

Halkı emperyal oyunlara karşı dikkatli olmaya davet eden Atatürkçü Düşünce Derneği Adana Şube Başkanı İsa Kayadan sözlerini şöyle tamamladı;

“Bu oyunlara karşı herkesi dikkatli olmaya; yurttaşlık sorumluluğu ile yasal ve demokratik yollarla mücadeleye çağırıyoruz. Ve bir kez daha hatırlatıyoruz, Lozan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, İsmet İnönü ve arkadaşlarının, ulusumuzun tarihine silinemeyecek şekilde yazdığı altın bir sayfadır. Bağımsızlığımızın simgesi olan Lozan Antlaşması Türkiye Cumhuriyeti'nin tapusudur”

 

TOPLANTIYA DESTEK VERENLER

 

ADD Adana Şubesi öncülüğünde gerçekleşen toplantıya; CHP, DSP,  Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana Barosu, Alevi Kültür Derneği, Birleşik Kamu iş Bileşenleri, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Dernekleri, DİSK Bölge Temsilciliği, Türk-İş ve Emekli Subaylar Derneği

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.