KHK İLE İŞE GİRDİ PANDEMİDE İŞSİZ KALDI!

GÜNDEM 25.01.2021 - 17:22, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2571+ kez okundu.
 

KHK İLE İŞE GİRDİ PANDEMİDE İŞSİZ KALDI!

AK Partili Yüreğir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Kocaispir, pandemi döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “yasak” koymasına rağmen güvenlikçi kadını, “ahlaksızlık” maddesi ile işinden etti.
      Yüreğir Belediyesi Güvenlik Görevlisi Şükran Yitgin’in pandemi döneminde iş akdi feshedildi. Yitgin, yeniden işe başlamak için İş Mahkemesi’ne başvurdu. 2010 yılında Yüreğir Belediye’ne bağlı Yeni Yüreğir İmar A.Ş.’de özel güvenlik görevlisi olarak işe başlayan Şükran Yitgin, Kanun Hükmünde Kararname ile 31 Mart 2018’de kadrolu oldu.  ANNEME VİRÜS BULAŞTIRMAK İSTEMEDİM  Yitgin, bugüne kadar kendisine verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirdiğini belirterek, yalnızca pandemi döneminde 85 yaşındaki annesine virüs bulaştırmamak için görev yeri değişikliğine itiraz ettiğini, daha sonra ise hiç aksatmaksızın mevcut yerinde çalıştığını bildirdi.  İŞİMİ EN İŞİ ŞEKİLDE YAPTIM, KARŞILIĞI BU MU? Ancak iddialara göre Yüreğir Belediyesi, güvenlikçi kadını; 4857 sayılı İş Kanunu'nun 25/2. maddesini kod 29'u gerekçe gösterip kendisine de bildirim yapmadan 9 Aralık 2020’de işten çıkardı. Yitgin, “Cumhurbaşkanımız açıkladı. Bu dönemde kimse işinden olmayacaktı. Haksız ve hukuksuz olan bu işlemin sona erdirilmesini istiyorum. İşsizlik ödeneği bile alamıyorum. Bugüne kadar işimi en iyi şekilde yapmanın karşılığı bu olmamalı ” dedi.  GÖREVLENDİRMELERE UYMADI Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, güvenlikçi kadının kendisine verilen görevlendirmelere uymadığını söyledi. SGK işten ayrılış kodlarına göre 29 kodu, “İşveren tarafından işçinin ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranışı nedeni ile fesih” anlamına geliyor. Bu maddeden iş akdi feshedilen işçi, işsizlik ödeneği alamıyor.
AK Partili Yüreğir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Kocaispir, pandemi döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “yasak” koymasına rağmen güvenlikçi kadını, “ahlaksızlık” maddesi ile işinden etti.
 
 
 
Yüreğir Belediyesi Güvenlik Görevlisi Şükran Yitgin’in pandemi döneminde iş akdi feshedildi. Yitgin, yeniden işe başlamak için İş Mahkemesi’ne başvurdu. 2010 yılında Yüreğir Belediye’ne bağlı Yeni Yüreğir İmar A.Ş.’de özel güvenlik görevlisi olarak işe başlayan Şükran Yitgin, Kanun Hükmünde Kararname ile 31 Mart 2018’de kadrolu oldu. 
ANNEME VİRÜS BULAŞTIRMAK İSTEMEDİM 
Yitgin, bugüne kadar kendisine verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirdiğini belirterek, yalnızca pandemi döneminde 85 yaşındaki annesine virüs bulaştırmamak için görev yeri değişikliğine itiraz ettiğini, daha sonra ise hiç aksatmaksızın mevcut yerinde çalıştığını bildirdi. 
İŞİMİ EN İŞİ ŞEKİLDE YAPTIM, KARŞILIĞI BU MU?
Ancak iddialara göre Yüreğir Belediyesi, güvenlikçi kadını; 4857 sayılı İş Kanunu'nun 25/2. maddesini kod 29'u gerekçe gösterip kendisine de bildirim yapmadan 9 Aralık 2020’de işten çıkardı. Yitgin, “Cumhurbaşkanımız açıkladı. Bu dönemde kimse işinden olmayacaktı. Haksız ve hukuksuz olan bu işlemin sona erdirilmesini istiyorum. İşsizlik ödeneği bile alamıyorum. Bugüne kadar işimi en iyi şekilde yapmanın karşılığı bu olmamalı ” dedi. 
GÖREVLENDİRMELERE UYMADI
Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, güvenlikçi kadının kendisine verilen görevlendirmelere uymadığını söyledi. SGK işten ayrılış kodlarına göre 29 kodu, “İşveren tarafından işçinin ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranışı nedeni ile fesih” anlamına geliyor. Bu maddeden iş akdi feshedilen işçi, işsizlik ödeneği alamıyor.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.