Kimse Atatürk'ü ve Kurtuluş tarihini unutturamaz

GÜNDEM 12.08.2018 - 18:26, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2305+ kez okundu.
 

Kimse Atatürk'ü ve Kurtuluş tarihini unutturamaz

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı Atilla Eker, Türk Tarih Kurumu Başkanı'nın “ Okul kitaplarında Sevr’i antlaşma değil, belge olarak alınması “ yönünde girişimde bulunacaklarını ifade etmesine sert tepki gösterdi.
KİMSE BÜYÜK ATATÜRK’Ü VE TÜRK KURTULUŞ TARİHİNİ UNUTTURAMAYACAKTIR Büyük Atatürk tarafından kurulan Türk Tarih Kurumu’nun şimdiki Başkanı'nın açıklamasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Eker , "Başkanın “Çünkü çocuklarımızın ve kamuoyunun kafası karışıyor “ demesi ise başka bir kandaldır." dedi. Kimsenin Büyük Atatürk'ü ve Türk Kurtuluş tarihini unutturamayacağının altını çizen Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı Atilla Eker şunları söyledi; Öncelikle hatırlatmak isteriz ki,   1 - Sevr, Padişah Vahdettin’in bizzat görevlendirdiği Reşat Halis, Rıza Tevfik ve Hadi Paşa’larca 10 Ağustos 1920’de imzalanmış bir ANTLAŞMA’ dır. 2.     Sevr, Türk Milleti’nin idam fermanıdır. Sevr’i hafifletme çabaları asla kabul edilmeyecektir. Bu çabalar traji komik ve basit bir girişimden öteye geçemeyecektir. 3.     Sevr’i “Antlaşma değil”, “ Belge” olarak sunmak Türk Kurtuluş Tarihini açıkça çarptırmaktır, tarihimize ihanettir… 4.    Sevr imzalanmadı savsatasıyla Osmanlı Yönetimi aklanmaya Mustafa Kemal ATATÜRK ve mücadelesi de küçümsenmeye çalışılmaktadır. Türk Milleti bu zavallı oyunun farkındadır. 5.     Sevr, bir kefen olarak TürkMilletine giydirilmeye çalışılmıştır. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK liderliğinde Türk Milleti bu kefeni parçalayıp, tarihin çöplüğüne atmıştır. Unutulmamalıdır ki ADD olarak tarihin tekerrür etmesine asla izin vermeyeceğiz. Çünkü, bizler Mustafa Kemal’in manevi askerleriyiz. 6.     Lozan’la Milli Kurtuluş Savaşımızı taçlandırdık. Ulusal Onurumuzu, geleceğimizi ve vatanımızı güvence altına aldık. Lozan’a laf edenler Sevr’i “antlaşma değil” “belge” olarak sunanlar, unutmasınlar ki ATATÜRK’ün eşsiz liderliğini ve milletimizin kahramanlığını hiç kimse, hiçbir güç, hiçbir koşulda unutturamayacaktır. "ASLA FIRSAT VERMEYECEĞİZ" Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı Atilla Eker son olarak şunları söyledi; "Aziz Milletimize diyoruz ki; Sevr’i imzalayanları aklamaya çalışanları, Lozan’a laf edenleri ve ülkemizi kuruluş felsefesinden uzaklaştıranları Tarih, Cumhuriyet ve ATATÜRK adına yakın takipteyiz. Fırsat vermeyeceğiz."      
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı Atilla Eker, Türk Tarih Kurumu Başkanı'nın “ Okul kitaplarında Sevr’i antlaşma değil, belge olarak alınması “ yönünde girişimde bulunacaklarını ifade etmesine sert tepki gösterdi.

KİMSE BÜYÜK ATATÜRK’Ü VE TÜRK KURTULUŞ TARİHİNİ UNUTTURAMAYACAKTIR

Büyük Atatürk tarafından kurulan Türk Tarih Kurumu’nun şimdiki Başkanı'nın açıklamasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Eker , "Başkanın “Çünkü çocuklarımızın ve kamuoyunun kafası karışıyor “ demesi ise başka bir kandaldır." dedi.

Kimsenin Büyük Atatürk'ü ve Türk Kurtuluş tarihini unutturamayacağının altını çizen Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı Atilla Eker şunları söyledi;

Öncelikle hatırlatmak isteriz ki,  

1 - Sevr, Padişah Vahdettin’in bizzat görevlendirdiği Reşat Halis, Rıza Tevfik ve Hadi Paşa’larca 10 Ağustos 1920’de imzalanmış bir ANTLAŞMA’ dır.

2.     Sevr, Türk Milleti’nin idam fermanıdır. Sevr’i hafifletme çabaları asla kabul edilmeyecektir. Bu çabalar traji komik ve basit bir girişimden öteye geçemeyecektir.

3.     Sevr’i “Antlaşma değil”, “ Belge” olarak sunmak Türk Kurtuluş Tarihini açıkça çarptırmaktır, tarihimize ihanettir…

4.    Sevr imzalanmadı savsatasıyla Osmanlı Yönetimi aklanmaya Mustafa Kemal ATATÜRK ve mücadelesi de küçümsenmeye çalışılmaktadır. Türk Milleti bu zavallı oyunun farkındadır.

5.     Sevr, bir kefen olarak TürkMilletine giydirilmeye çalışılmıştır. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK liderliğinde Türk Milleti bu kefeni parçalayıp, tarihin çöplüğüne atmıştır. Unutulmamalıdır ki ADD olarak tarihin tekerrür etmesine asla izin vermeyeceğiz. Çünkü, bizler Mustafa Kemal’in manevi askerleriyiz.

6.     Lozan’la Milli Kurtuluş Savaşımızı taçlandırdık. Ulusal Onurumuzu, geleceğimizi ve vatanımızı güvence altına aldık. Lozan’a laf edenler Sevr’i “antlaşma değil” “belge” olarak sunanlar, unutmasınlar ki ATATÜRK’ün eşsiz liderliğini ve milletimizin kahramanlığını hiç kimse, hiçbir güç, hiçbir koşulda unutturamayacaktır.

"ASLA FIRSAT VERMEYECEĞİZ"

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Adana Şube Başkanı Atilla Eker son olarak şunları söyledi;

"Aziz Milletimize diyoruz ki; Sevr’i imzalayanları aklamaya çalışanları, Lozan’a laf edenleri ve ülkemizi kuruluş felsefesinden uzaklaştıranları Tarih, Cumhuriyet ve ATATÜRK adına yakın takipteyiz. Fırsat vermeyeceğiz."

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.