KİMYAGER ADANA!

GÜNDEM 15.01.2020 - 17:12, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2828+ kez okundu.
 

KİMYAGER ADANA!

  Alkol fiyatlarındaki artışlar, tüketicileri adeta “kimyager” yaptı. Kendi rakısını üretmek isteyenler, sosyal medyadaki “Evde rakı nasıl yapılır?” videolarına tavan yaptırdı.  SOSYAL MEDYADA RAKIM YAPIMI!  2004 yılında ülkemizde 44.1 milyon litre rakı tüketilirken önceki yıl bu rakam 35.9 milyon litreye geriledi. Bunda vatandaşların kendi rakılarını üretmesinin de etki olduğu ileri sürülüyor. Alkol fiyatlarındaki artışlar, özellikle evde rakı yapımını artırdı. Sosyal medya videolarında kimi birkaç seansta rakı yapımını öğretip tıklanma sayısını artırırken kimi ise tek videoyla bu işi anlatıyor.  İNTERNET ÜZERİNDEN ETİL ALKOL SATIŞI  Etil alkol, su ve şeker kullanılarak yapılan rakı formülleri ise en revaçta olanları. Rakı yapımında kullanılan etil alkoller internet üzerinden, eczane veya marketlerden kolayca temin edilebiliyor. Eğlence yeri sahipleri ise fiyatların çok artmasıyla sahtecilik olayları ile evde üretimin arttığına dikkat çekiyor. Adana’da daha önce süt sağım makinesini kullanıp içki üretildiği de ortaya çıkmıştı.

 

Alkol fiyatlarındaki artışlar, tüketicileri adeta “kimyager” yaptı. Kendi rakısını üretmek isteyenler, sosyal medyadaki “Evde rakı nasıl yapılır?” videolarına tavan yaptırdı. 
SOSYAL MEDYADA RAKIM YAPIMI! 
2004 yılında ülkemizde 44.1 milyon litre rakı tüketilirken önceki yıl bu rakam 35.9 milyon litreye geriledi. Bunda vatandaşların kendi rakılarını üretmesinin de etki olduğu ileri sürülüyor. Alkol fiyatlarındaki artışlar, özellikle evde rakı yapımını artırdı. Sosyal medya videolarında kimi birkaç seansta rakı yapımını öğretip tıklanma sayısını artırırken kimi ise tek videoyla bu işi anlatıyor. 
İNTERNET ÜZERİNDEN ETİL ALKOL SATIŞI 
Etil alkol, su ve şeker kullanılarak yapılan rakı formülleri ise en revaçta olanları. Rakı yapımında kullanılan etil alkoller internet üzerinden, eczane veya marketlerden kolayca temin edilebiliyor. Eğlence yeri sahipleri ise fiyatların çok artmasıyla sahtecilik olayları ile evde üretimin arttığına dikkat çekiyor. Adana’da daha önce süt sağım makinesini kullanıp içki üretildiği de ortaya çıkmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.