KOCA’NIN KAPISINA DOSYA İLE GİDECEKLER

17.05.2020 - 14:25, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1895+ kez okundu.
 

KOCA’NIN KAPISINA DOSYA İLE GİDECEKLER

Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, sağlık çalışanlarının orta ve uzun vadeli sorunlarına çözüm istedi. Nennioğlu, “Yürürlük tarihi 1 Nisan olan Döner Sermaye ek ödeme yönetmenliğinin sağlık çalışanlarının lehine yeniden revize edilmesi gerekli” dedi.
Nennioğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yaşadıkları sorunlara ilişkin bir dosya hazırladı. İleriki günlerde Bakan Koca’ya sunulması planlanan dosyada sağlıkta kısa, orta ve uzun vadede çözülmesi gereken 19 sorun sıralandı. İŞTE O MADDELER 1- Yürürlük tarihi 1 Nisan olan Döner Sermaye ek ödeme yönetmenliğinin Sağlık çalışanlarının lehine yeniden revize edilmesi. 2- Ek ödeme tavan oranlarının yükseltilmesi,  ek ödemenin emekliliğe yansıtılması. 3- Sabit Ek ödemenin genel bütçeden ödenerek vergi matrahına dahil edilmemesi.  4- 3600 ek gösterge istisnasız tüm personele uygulanması. 5- Unvan değişikliği ve görevde yükselmenin sınavsız yapılması, özellikle yardımcı hizmetler sınıfının GİH sınıfına alınması, 6- Covid-19 un iş kazası veya meslek hastalığı sayılması. 7- Bundan sonra Covid-19 ve buna benzer hastalar ile muhatap olan tüm sağlık çalışanları riskli birim sayılarak ek ödemesi 2 ile çarpılması. 8- Diğer Kamu kurumları esnek mesai veya idari izin kullanırken gece gündüz çalışan (Özellikle hafta içi 16.00 – 08.00 ve hafta sonları 08.00 -08.00 ) Çalışan Sağlıkçılarına nöbet ücreti verilmesi. 9- Görev başında hastalanan Sağlık mensuplarına gazi, vefat edenlere şehitlik mertebesi verilmesi. 10- Çalışma  barışı açısından hastanelerde görev yapan sağlık çalışanlarının ( GİH , YHS, Lise mezunu hemşire , daimi işçiler vb. )  en az bin TL ek ödeme verilmesi. 11- Sağlıkta Dönüşümün kalbi olan ASM çalışanlarının maaşları ve özlük hakları yeniden düzenlenmelidir. 12- Yıpranma payı yeniden gözden geçirilmelidir. 13- Tüm sağlık çalışanlarının (daimi işçiler dahil) maaşlarına bin TL seyyanen zam yapılması. 14- Üniversite hastanesindeki ek ödeme adaletsizliğinin giderilmesi. 15- Tüm sözleşmelilerin (4-B, 45-A, Vekil ebe-Hemşire, Kamu Dışı ASE vb.) kadroya alınması, 16-  Yıpranma payının daha makul ve mantıklı hale getirilmesi. 17- Grevli toplu sözleşmenin olduğu sendika ve toplu sözleşme yasasının artık çıkarılması.  18- En azından bu yıl çalışanlara bayram ikramiyesi ödenerek bir jest yapılması. 19- Verilecek jestlerin ek ödeme üzerinden değil seyyanen verilmesi kriterin okul branş olarak değil riskli alan olarak kategorize edilmesi.
Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, sağlık çalışanlarının orta ve uzun vadeli sorunlarına çözüm istedi. Nennioğlu, “Yürürlük tarihi 1 Nisan olan Döner Sermaye ek ödeme yönetmenliğinin sağlık çalışanlarının lehine yeniden revize edilmesi gerekli” dedi.

Nennioğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yaşadıkları sorunlara ilişkin bir dosya hazırladı. İleriki günlerde Bakan Koca’ya sunulması planlanan dosyada sağlıkta kısa, orta ve uzun vadede çözülmesi gereken 19 sorun sıralandı.

İŞTE O MADDELER
1- Yürürlük tarihi 1 Nisan olan Döner Sermaye ek ödeme yönetmenliğinin Sağlık çalışanlarının lehine yeniden revize edilmesi.
2- Ek ödeme tavan oranlarının yükseltilmesi,  ek ödemenin emekliliğe yansıtılması.
3- Sabit Ek ödemenin genel bütçeden ödenerek vergi matrahına dahil edilmemesi. 
4- 3600 ek gösterge istisnasız tüm personele uygulanması.
5- Unvan değişikliği ve görevde yükselmenin sınavsız yapılması, özellikle yardımcı hizmetler sınıfının GİH sınıfına alınması,
6- Covid-19 un iş kazası veya meslek hastalığı sayılması.
7- Bundan sonra Covid-19 ve buna benzer hastalar ile muhatap olan tüm sağlık çalışanları riskli birim sayılarak ek ödemesi 2 ile çarpılması.
8- Diğer Kamu kurumları esnek mesai veya idari izin kullanırken gece gündüz çalışan (Özellikle hafta içi 16.00 – 08.00 ve hafta sonları 08.00 -08.00 ) Çalışan Sağlıkçılarına nöbet ücreti verilmesi.
9- Görev başında hastalanan Sağlık mensuplarına gazi, vefat edenlere şehitlik mertebesi verilmesi.
10- Çalışma  barışı açısından hastanelerde görev yapan sağlık çalışanlarının ( GİH , YHS, Lise mezunu hemşire , daimi işçiler vb. )  en az bin TL ek ödeme verilmesi.
11- Sağlıkta Dönüşümün kalbi olan ASM çalışanlarının maaşları ve özlük hakları yeniden düzenlenmelidir.
12- Yıpranma payı yeniden gözden geçirilmelidir.
13- Tüm sağlık çalışanlarının (daimi işçiler dahil) maaşlarına bin TL seyyanen zam yapılması.
14- Üniversite hastanesindeki ek ödeme adaletsizliğinin giderilmesi.
15- Tüm sözleşmelilerin (4-B, 45-A, Vekil ebe-Hemşire, Kamu Dışı ASE vb.) kadroya alınması,
16-  Yıpranma payının daha makul ve mantıklı hale getirilmesi.
17- Grevli toplu sözleşmenin olduğu sendika ve toplu sözleşme yasasının artık çıkarılması. 
18- En azından bu yıl çalışanlara bayram ikramiyesi ödenerek bir jest yapılması.
19- Verilecek jestlerin ek ödeme üzerinden değil seyyanen verilmesi kriterin okul branş olarak değil riskli alan olarak kategorize edilmesi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.