Korona salgınını örtbas patlattı

DÜNYA 16.04.2020 - 11:14, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2287+ kez okundu.
 

Korona salgınını örtbas patlattı

ÇİN, koronavirüsle ilgili kamuoyunu zamanında uyarmadığı gerekçesiyle zan altında. Son olarak İngiliz Daily Mail gazetesi, AP Ajansı’na dayanarak Çin liderlerinin salgını bildikleri halde altı gün gizledikleri bu dönemde de hastalığın binlerce kişiye bulaştığını öne sürdü.Gazeteye göre, Pekin’deki yetkililer, 14 Ocak tarihi itibariyle büyük bir sağlık sorunuyla karşı karşıya olduklarına karar verdi. Ancak Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, halkı bu konuda 20 Ocak’ta uyardı. Bu altı gün boyunca hastalığın ilk çıktığı Hubey eyaletinin Vuhan kentinde onbinlerce kişinin katıldığı büyük bir kutlama yapıldı. Çin’in yeni yıl kutlamaları çerçevesinde milyonlarca kişi memleketlerine geri dönerken hastalık da yayıldı. Çin’in bu bir haftalık suskunluğu döneminde 3 binden fazla kişiye hastalığın bulaştığı tahmin ediliyor. Ancak bu salgının yayılmasında tek hata değildi. Diğer ülkelerin de tedbir almaya gecikmesi üzerine virüs dünyada 2 milyondan fazla kişiye yayıldı, 126 binden fazla kişi de hayatını kaybetti.

ÇİN, koronavirüsle ilgili kamuoyunu zamanında uyarmadığı gerekçesiyle zan altında. Son olarak İngiliz Daily Mail gazetesi, AP Ajansı’na dayanarak Çin liderlerinin salgını bildikleri halde altı gün gizledikleri bu dönemde de hastalığın binlerce kişiye bulaştığını öne sürdü.Gazeteye göre, Pekin’deki yetkililer, 14 Ocak tarihi itibariyle büyük bir sağlık sorunuyla karşı karşıya olduklarına karar verdi. Ancak Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, halkı bu konuda 20 Ocak’ta uyardı.

Bu altı gün boyunca hastalığın ilk çıktığı Hubey eyaletinin Vuhan kentinde onbinlerce kişinin katıldığı büyük bir kutlama yapıldı. Çin’in yeni yıl kutlamaları çerçevesinde milyonlarca kişi memleketlerine geri dönerken hastalık da yayıldı.

Çin’in bu bir haftalık suskunluğu döneminde 3 binden fazla kişiye hastalığın bulaştığı tahmin ediliyor. Ancak bu salgının yayılmasında tek hata değildi.

Diğer ülkelerin de tedbir almaya gecikmesi üzerine virüs dünyada 2 milyondan fazla kişiye yayıldı, 126 binden fazla kişi de hayatını kaybetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.