Kozan 100.Kurtuluş Yıldönümünü Buruk Kutlayacak

GÜNDEM 29.05.2020 - 10:46, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2453+ kez okundu.
 

Kozan 100.Kurtuluş Yıldönümünü Buruk Kutlayacak

  2 Haziran Kozan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri buruk bir şekilde kutlanacak. Kovid-19 salgını sebebiyle sadece  Tarihi Hoşkadem camii meydanında kara günleri temsilen camiye Türk bayrağının çekilip ezan okunacak. Atatürk Anıtına Belediye Başkanlığı ve Milis kuvvetlerini temsilen çelenk sunumu yapılıp ardından Şehitlik ziyaret edilecek. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan Kurtuluş yıl dönü nedeniyle yayınladığı mesajda, “Kozan ilçemiz, bundan 100 yıl önce birlik, beraberlik ve büyük bir kahramanlıkla işgalcilerle mücadele ederek, ülkemizin kurtuluş destanına kendi satırlarını eklemenin haklı gururunu, onurunu ve mutluluğunu yaşamaktadır. Bu toprakları bizler için vatan yapmanın bedelini canları ile ödeyen tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, şanlı ecdadımızdan teslim aldığı bayrağı ilelebet taşıyacak bir nesil olan Kozanlı hemşerilerimin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünü tebrik ediyorum. Bu sene İlçemizin 100.Kurtuluş yıl dönümü nedeniyle çeşitli etkinlikler ve aktiviteler yapılacak diye önceden planlamıştık, Fakat Kovid-19 salgını nedeniyle maalesef bunları yapamadık.” dedi. -Kozan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yılı nedeniyle 1 Haziran akşamı saat 22.00’de Belediye hoparlöründen İstiklal marşının balkonlardan hep birlikte okunacak.  -2 Haziran Salı günü saat 06;45’de 7 pare top atışı yapılacak  -Hoşkadem Camiinde temsili olarak çekilen düşman bayrağı indirilip, Türk bayrağımız çekilip ezan okunacak -Atatürk ve Aziz Şehitlerimizin hatırasına bir dakikalık saygı duruşundan sonra İstiklal Marşımız okunacak -İstiklal Marşımızın ardından aziz Şehitlerimizin hatırasını tazim için Atatürk Anıtına Belediye ve Milis Kuvvetlerince Çelenk sunumu yapılacak. -Başta Şehit Kaymakam Saim Bey olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatımıza sevgi, saygı ve şükran duygularının ifadesi için Kozan şehitliğine yürüyüş yapılacak ve Kur’an okunup dualar edilecek. -2 Haziran 2020 Salı Günü bütün Resmi Daireler, Okullar, Özel Kurumlar, Esnaf Odaları, Kooperatifler, Sivil Toplum Kuruluşları ve evler bayraklarla süslenecek.

 

2 Haziran Kozan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri buruk bir şekilde kutlanacak.

Kovid-19 salgını sebebiyle sadece  Tarihi Hoşkadem camii meydanında kara günleri temsilen camiye Türk bayrağının çekilip ezan okunacak. Atatürk Anıtına Belediye Başkanlığı ve Milis kuvvetlerini temsilen çelenk sunumu yapılıp ardından Şehitlik ziyaret edilecek.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan Kurtuluş yıl dönü nedeniyle yayınladığı mesajda, “Kozan ilçemiz, bundan 100 yıl önce birlik, beraberlik ve büyük bir kahramanlıkla işgalcilerle mücadele ederek, ülkemizin kurtuluş destanına kendi satırlarını eklemenin haklı gururunu, onurunu ve mutluluğunu yaşamaktadır. Bu toprakları bizler için vatan yapmanın bedelini canları ile ödeyen tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, şanlı ecdadımızdan teslim aldığı bayrağı ilelebet taşıyacak bir nesil olan Kozanlı hemşerilerimin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünü tebrik ediyorum. Bu sene İlçemizin 100.Kurtuluş yıl dönümü nedeniyle çeşitli etkinlikler ve aktiviteler yapılacak diye önceden planlamıştık, Fakat Kovid-19 salgını nedeniyle maalesef bunları yapamadık.” dedi.

-Kozan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100.yılı nedeniyle 1 Haziran akşamı saat 22.00’de Belediye hoparlöründen İstiklal marşının balkonlardan hep birlikte okunacak.

 -2 Haziran Salı günü saat 06;45’de 7 pare top atışı yapılacak

 -Hoşkadem Camiinde temsili olarak çekilen düşman bayrağı indirilip, Türk bayrağımız çekilip ezan okunacak

-Atatürk ve Aziz Şehitlerimizin hatırasına bir dakikalık saygı duruşundan sonra İstiklal Marşımız okunacak

-İstiklal Marşımızın ardından aziz Şehitlerimizin hatırasını tazim için Atatürk Anıtına Belediye ve Milis Kuvvetlerince Çelenk sunumu yapılacak.

-Başta Şehit Kaymakam Saim Bey olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatımıza sevgi, saygı ve şükran duygularının ifadesi için Kozan şehitliğine yürüyüş yapılacak ve Kur’an okunup dualar edilecek.

-2 Haziran 2020 Salı Günü bütün Resmi Daireler, Okullar, Özel Kurumlar, Esnaf Odaları, Kooperatifler, Sivil Toplum Kuruluşları ve evler bayraklarla süslenecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.