“Kredi borçları için verilen süre uzatılmalıdır”

EKONOMİ 26.03.2021 - 11:55, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1559+ kez okundu.
 

“Kredi borçları için verilen süre uzatılmalıdır”

  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak besici ve çiftçilerin sorunlarına dikkat çekti, iktidarın bu sorunlara çözüm üretmek zorunda olduğunu belirtti.  Yem, tohum ve gübreye gelen zamların üretici ve besiciyi mağdur ettiğine değinen Gürer, henüz ödenmeyen 2020 yılına ait desteklemelerin bir an önce ödenmesi, depoda çürümeye terk edilen tonlarca patates için de TMO’nun acilen devreye girmesi gerektiğini anlattı.    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda tarım kesiminin yaşadığı sorunları anlattı.  ZAM ÜSTÜNE ZAM  Sekiz ay önce tonu 1.800 lira olan üre gübresinin 3.200 liraya kadar çıktığını yem fiyatlarındaki artışın ise hayvancılığı bitirme noktasına getirdiğini kaydeden CHP Milletvekili Gürer, girdi maliyetlerinin sürekli arttığını ve zamların arkasının kesilmediğini ifade etti.  2020 YILINA AİT DESTEKLEMELER HALEN ÖDENMEDİ  2020 yılına ait desteklerinin bir ay önce verileceği açıklanmasına rağmen henüz verilmediğini ifade eden Gürer, “Geçen yılın buğday, ayçiçeği, gübre, mazot destekleri çiftçiye bir an önce ödenmelidir. Destekler zamanında verilmelidir. İktidarın, tarım kesiminin sorunlarına karşı vurdumduymaz yaklaşımı kabul edilemez” dedi.  KREDİ BORÇLARI İÇİN VERİLEN SÜRE UZATILMALI  Tarım Kredi Kooperatiflerinin durdurduğu hacizler için sürenin 31 Martta dolacağını anımsatan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu sürenin uzatılıp faizlerin de silinmesi gerektiğine işaret etti.  TMO, ACİLEN PATATES ALIMI YAPMALI  Gürer, TBMM Genel Kurulu’ndaki konuşmasında ürününü satamayan patates üreticilerin beklentilerine de dikkat çekerek, “Patates, depoda çürüme aşamasına gelmiştir. Toprak Mahsulleri Ofisi bir an önce patates alımına girmeli, mağdur çiftçinin sorunlarıyla ilgilenmelidir” diye konuştu. BAKANLIK ÇÖZÜM ÜRETMEK ZORUNDA Çiftçilerin ve besicilerin ciddi anlamda sıkıntı yaşadığını vurgulayan Gürer, Tarım ve Orman Bakanlığının bu sorunlara çözüm üretmek zorunda olduğunu da sözlerine ekledi.   

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak besici ve çiftçilerin sorunlarına dikkat çekti, iktidarın bu sorunlara çözüm üretmek zorunda olduğunu belirtti. 

Yem, tohum ve gübreye gelen zamların üretici ve besiciyi mağdur ettiğine değinen Gürer, henüz ödenmeyen 2020 yılına ait desteklemelerin bir an önce ödenmesi, depoda çürümeye terk edilen tonlarca patates için de TMO’nun acilen devreye girmesi gerektiğini anlattı. 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda tarım kesiminin yaşadığı sorunları anlattı. 

ZAM ÜSTÜNE ZAM 

Sekiz ay önce tonu 1.800 lira olan üre gübresinin 3.200 liraya kadar çıktığını yem fiyatlarındaki artışın ise hayvancılığı bitirme noktasına getirdiğini kaydeden CHP Milletvekili Gürer, girdi maliyetlerinin sürekli arttığını ve zamların arkasının kesilmediğini ifade etti. 

2020 YILINA AİT DESTEKLEMELER HALEN ÖDENMEDİ 

2020 yılına ait desteklerinin bir ay önce verileceği açıklanmasına rağmen henüz verilmediğini ifade eden Gürer, “Geçen yılın buğday, ayçiçeği, gübre, mazot destekleri çiftçiye bir an önce ödenmelidir. Destekler zamanında verilmelidir. İktidarın, tarım kesiminin sorunlarına karşı vurdumduymaz yaklaşımı kabul edilemez” dedi. 

KREDİ BORÇLARI İÇİN VERİLEN SÜRE UZATILMALI 

Tarım Kredi Kooperatiflerinin durdurduğu hacizler için sürenin 31 Martta dolacağını anımsatan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bu sürenin uzatılıp faizlerin de silinmesi gerektiğine işaret etti. 

TMO, ACİLEN PATATES ALIMI YAPMALI 

Gürer, TBMM Genel Kurulu’ndaki konuşmasında ürününü satamayan patates üreticilerin beklentilerine de dikkat çekerek, “Patates, depoda çürüme aşamasına gelmiştir. Toprak Mahsulleri Ofisi bir an önce patates alımına girmeli, mağdur çiftçinin sorunlarıyla ilgilenmelidir” diye konuştu.

BAKANLIK ÇÖZÜM ÜRETMEK ZORUNDA

Çiftçilerin ve besicilerin ciddi anlamda sıkıntı yaşadığını vurgulayan Gürer, Tarım ve Orman Bakanlığının bu sorunlara çözüm üretmek zorunda olduğunu da sözlerine ekledi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.