KÜÇÜK: BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİNDE BULUŞALIM

GÜNDEM 01.07.2020 - 11:41, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2647+ kez okundu.
 

KÜÇÜK: BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİNDE BULUŞALIM

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, baroları işlevsiz kılacak, bölecek ve ayrıştıracak Çoklu baro uygulamasına karşı olduklarını belirterek, “Protestolarımız ve eylemlerimiz sürecek. 3 Temmuz Cuma günü Ankara Büyük Savunma mitinginde buluşalım” dedi.
Adana Barosu’nun Adana Akademik Meslek Odaları ile birlikte Çoklu Baro teklifine karşı “Savunmaya Dokunma” yürüyüşünde güvenlik güçleri ile avukatlar arasında gerginlik yaşandı. Küçük ile birlikte yönetim kurulu üyeleri, güvenlik güçlerinin avukatlar ve katılımcılara yönelik uygulamasını oturma eylemiyle protesto etti. Avukatlık Kanunu'nda yapılmak istenen değişikliği protesto etmek amacıyla Atatürk Parkı’na kadar yürümek isteyen avukatlar ile katılımcılar eski Adliye binası önünde toplandı. Eyleme Adana Barosu Başkanı Veli Küçük, yönetim kurulu üyeleri, ADAMOB Dönem Sözcüsü ve Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilal, Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Mürsel Yalbuzdağ ve TMMOB İKK İl Sekreteri Erol Salman, Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkan Vekili Hacı Karaaslan ve yönetim kurulu üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Çukurova İlçe Başkanı Av. Remzi Ümit Atay, Cumhuriyet Halk Partisi Seyhan İlçe Başkanı Ahmet Dardağan CHP Yüreğir İlçe Başkanı Bülent Öğrü önceki dönem milletvekilleri İbrahim Özdiş, Zülfükar İnönü Tümer, önceki dönem baro başkanlarımız Av. M. Ziya Yergök, Av Aziz Erbek Av. Mengücek Gazi Çıtırık, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Baro Başkanı Küçük, koronavirüsle mücadele kapsamında alınan kararlar kapsamında polisin yürüyüşe izin vermemesi üzerine katılımcılarla birlikte direnişe geçti. Polisle yaşanan arbedenin ardından katılımcılar oturma eylemi yaptı. Protestocular, “Savunmaya Dokunma”, “Adalet Herkese Lazım” ve “Savunma Özgürlüktür” yazılı pankart açıp sloganlar attı. Halaylar, marşlar ve türküler eşliğindeki eylem bir saate yakın sürdü. Adana Baro Başkanı Veli Küçük, Çoklu Baro uygulamasına karşı protestolarının süreceğine dikkat çekerek “3 Temmuz Cuma günü Türkiye’nin tüm avukatlarını, duyarlılık sahibi tüm yurttaşlarımızı davet edeceğimiz büyük Ankara yürüyüşümüz ve mitingimiz olacak. “Savunmaya Dokunma” yürüyüşüne destek vermek üzere toplanan meslektaşlarıma, meslek örgütü yöneticilerine ve siyasi partilerin temsilcilerine teşekkür ediyorum. Mücadelemiz varlık mücadelesidir. Baroları bölmeye, işlevsiz hale getirmeye, yargının bağımsızlığı ve savunmanın özgürlüğünü ortadan kaldırmaya dair hukuksuzluğa ve diktatoryal yaklaşıma hiçbir zaman geçit vermeyeceğiz” dedi.  
Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, baroları işlevsiz kılacak, bölecek ve ayrıştıracak Çoklu baro uygulamasına karşı olduklarını belirterek, “Protestolarımız ve eylemlerimiz sürecek. 3 Temmuz Cuma günü Ankara Büyük Savunma mitinginde buluşalım” dedi.

Adana Barosu’nun Adana Akademik Meslek Odaları ile birlikte Çoklu Baro teklifine karşı “Savunmaya Dokunma” yürüyüşünde güvenlik güçleri ile avukatlar arasında gerginlik yaşandı. Küçük ile birlikte yönetim kurulu üyeleri, güvenlik güçlerinin avukatlar ve katılımcılara yönelik uygulamasını oturma eylemiyle protesto etti.

Avukatlık Kanunu'nda yapılmak istenen değişikliği protesto etmek amacıyla Atatürk Parkı’na kadar yürümek isteyen avukatlar ile katılımcılar eski Adliye binası önünde toplandı.
Eyleme Adana Barosu Başkanı Veli Küçük, yönetim kurulu üyeleri, ADAMOB Dönem Sözcüsü ve Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilal, Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Mürsel Yalbuzdağ ve TMMOB İKK İl Sekreteri Erol Salman, Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkan Vekili Hacı Karaaslan ve yönetim kurulu üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi Çukurova İlçe Başkanı Av. Remzi Ümit Atay, Cumhuriyet Halk Partisi Seyhan İlçe Başkanı Ahmet Dardağan CHP Yüreğir İlçe Başkanı Bülent Öğrü önceki dönem milletvekilleri İbrahim Özdiş, Zülfükar İnönü Tümer, önceki dönem baro başkanlarımız Av. M. Ziya Yergök, Av Aziz Erbek Av. Mengücek Gazi Çıtırık, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Baro Başkanı Küçük, koronavirüsle mücadele kapsamında alınan kararlar kapsamında polisin yürüyüşe izin vermemesi üzerine katılımcılarla birlikte direnişe geçti. Polisle yaşanan arbedenin ardından katılımcılar oturma eylemi yaptı. Protestocular, “Savunmaya Dokunma”, “Adalet Herkese Lazım” ve “Savunma Özgürlüktür” yazılı pankart açıp sloganlar attı. Halaylar, marşlar ve türküler eşliğindeki eylem bir saate yakın sürdü.

Adana Baro Başkanı Veli Küçük, Çoklu Baro uygulamasına karşı protestolarının süreceğine dikkat çekerek “3 Temmuz Cuma günü Türkiye’nin tüm avukatlarını, duyarlılık sahibi tüm yurttaşlarımızı davet edeceğimiz büyük Ankara yürüyüşümüz ve mitingimiz olacak. “Savunmaya Dokunma” yürüyüşüne destek vermek üzere toplanan meslektaşlarıma, meslek örgütü yöneticilerine ve siyasi partilerin temsilcilerine teşekkür ediyorum. Mücadelemiz varlık mücadelesidir. Baroları bölmeye, işlevsiz hale getirmeye, yargının bağımsızlığı ve savunmanın özgürlüğünü ortadan kaldırmaya dair hukuksuzluğa ve diktatoryal yaklaşıma hiçbir zaman geçit vermeyeceğiz” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.