Kuru kayısı 8 ayda 197 milyon dolar getirdi

EKONOMİ 08.04.2020 - 10:30, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2021+ kez okundu.
 

Kuru kayısı 8 ayda 197 milyon dolar getirdi

Türkiye’de, 1 Ağustos 2019'dan 30 Mart 2020'ye kadar olan dönemde 76 bin ton kuru kaysı ihracatına karşılık 197 milyon dolar gelir elde edildi. Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Birol Celep,korona virüsü salgınıyla beraber bağışıklığı güçlendiren kuru meyvelere talebin arttığını söyledi. Celep, "Türkiye’de 2019 Mart ayında 77 milyon dolar olan kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru incir ihracatı bu sene Mart’ta yüzde 16 artarak 90 milyon dolara yükseldi. Sezonun başladığı günden bugüne kadar ise kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru incirden 723 milyon dolar gelir elde edildi" dedi. Yüksek besin değerleri nedeniyle kuru kayısının, korona virüsüne karşı bağışıklık sistemini güçlendiren besleyici gıdalar arasında yer aldığı ifade eden Celep, "A, B, C, E, K vitaminlerinden zengin olmasının yanı sıra aynı zamanda demir, potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum ve lif deposu. İçerdiği beta karoten miktarıyla da kuvvetli antioksidan etkiye sahip" şeklinde konuştu.

Türkiye’de, 1 Ağustos 2019'dan 30 Mart 2020'ye kadar olan dönemde 76 bin ton kuru kaysı ihracatına karşılık 197 milyon dolar gelir elde edildi.

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Birol Celep,korona virüsü salgınıyla beraber bağışıklığı güçlendiren kuru meyvelere talebin arttığını söyledi.

Celep, "Türkiye’de 2019 Mart ayında 77 milyon dolar olan kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru incir ihracatı bu sene Mart’ta yüzde 16 artarak 90 milyon dolara yükseldi. Sezonun başladığı günden bugüne kadar ise kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru incirden 723 milyon dolar gelir elde edildi" dedi.
Yüksek besin değerleri nedeniyle kuru kayısının, korona virüsüne karşı bağışıklık sistemini güçlendiren besleyici gıdalar arasında yer aldığı ifade eden Celep, "A, B, C, E, K vitaminlerinden zengin olmasının yanı sıra aynı zamanda demir, potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum ve lif deposu. İçerdiği beta karoten miktarıyla da kuvvetli antioksidan etkiye sahip" şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.