Kurumsal iletişim ve yeni medya semineri düzenlendi

EĞİTİM 25.10.2018 - 15:13, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1009+ kez okundu.
 

Kurumsal iletişim ve yeni medya semineri düzenlendi

  Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Çukurova Teknokent Yönetimi, sosyal medya ve kurumsal iletişim alanlarında girişimci olmak isteyen öğrencilere yönelik “Kurumsal İletişim ve Yeni Medya” konulu seminer düzenledi.   ÇUKUROVA Teknokent’in girişimcilikle ilgili faaliyetlerinin yürütüldüğü Çukurova Üniversitesi Girişim Elçileri Programı (ÇÜGEP) kapsamında Akif Kansu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde kurumsal iletişim mesleği, medyada yeni dönem, sosyal medyadaki olanaklar ve İşkur’un bilişim alanına verdiği destekler hakkında konunun uzmanları öğrencilerle buluştu.   Hedeflere Girişimcilerle Ulaşırız Çukurova Üniversitesi’nin farklı fakültelerinden öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen seminer ÇÜGEP Kurucu Koordinatörü Ömer Faruk Bostancı’nın açılış konuşmasıyla başladı. Ardından Medical Park Tarsus Hastanesi Kurumsal İletişim Sorumlusu Oben Kırdök “Kurumsal İletişim ve Yeni Medya” başlıklı bir sunum yaptı. Refleks Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Ekonomi Gazetecileri Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Uluğtürkan ise girişimciliğin önemine dair bir sunum yaparak, sosyal medyada bu konuda yakalanabilecek fırsatları anlattı. Uluğtürkan, “Ekonomideki hedeflerimize, girişimciler sayesinde ulaşabiliriz” dedi.   11 Yaşında 117.000 Takipçisi Var Youtube’da kurduğu oyun kanalının takipçi sayısı 117.000’ne ulaşan, şimdiye kadar 800’den fazla video yükleyen, 100’ü aşkın canlı yayın yapan 11 yaşındaki Adanalı çocuk youtuber Baran Kadir Tekin de seminerde bir konuşma yaptı. Yaşından beklenmeyen bir performansla üniversite öğrencilerine hitap eden minik youtuber, kanalına video çekerken nelere dikkat ettiğini, teknolojiyi nasıl kullandığını ve geleceğe yönelik planlarını anlattı. Sosyal medyaya hâkimiyetiyle, yeni nesil hakkında ipuçları da veren, bazı konularda semineri izleyenleri şaşırtacak kadar bilgi sahibi olduğu anlaşılan Baran Kadir, ileride bilgisayar mühendisi olmak istediğini söyledi.   İşkur’unİmkânlarını Kaçırmayın Seminerin son konuşmacısı olan İşkur İş ve Meslek Danışmanı Serkan Erdoğan ise “İşkur Geleceğin Meslekleri İşbaşı Eğitim Programı” hakkında bilgi verdi. Erdoğan yaptığı sunumda, İşkur’un geleceğin meslekleri olarak gösterilen ve aralarında sosyal medya ve bilişimin de bulunduğu bazı alanlara daha fazla destek verdiğini belirterek, gençlerin bu imkânlardan nasıl yararlanabileceğini anlattı. Seminerin sonunda konuşmacılar, semineri izleyen öğrencilerin sorularını yanıtladı. Konuşmacılar, en iyi soruları sorduğunu düşündükleri öğrencilere kitap hediye etti.

 

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Çukurova Teknokent Yönetimi, sosyal medya ve kurumsal iletişim alanlarında girişimci olmak isteyen öğrencilere yönelik “Kurumsal İletişim ve Yeni Medya” konulu seminer düzenledi.

 

ÇUKUROVA Teknokent’in girişimcilikle ilgili faaliyetlerinin yürütüldüğü Çukurova Üniversitesi Girişim Elçileri Programı (ÇÜGEP) kapsamında Akif Kansu Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde kurumsal iletişim mesleği, medyada yeni dönem, sosyal medyadaki olanaklar ve İşkur’un bilişim alanına verdiği destekler hakkında konunun uzmanları öğrencilerle buluştu.

 

Hedeflere Girişimcilerle Ulaşırız

Çukurova Üniversitesi’nin farklı fakültelerinden öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen seminer ÇÜGEP Kurucu Koordinatörü Ömer Faruk Bostancı’nın açılış konuşmasıyla başladı. Ardından Medical Park Tarsus Hastanesi Kurumsal İletişim Sorumlusu Oben Kırdök “Kurumsal İletişim ve Yeni Medya” başlıklı bir sunum yaptı. Refleks Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Ekonomi Gazetecileri Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Uluğtürkan ise girişimciliğin önemine dair bir sunum yaparak, sosyal medyada bu konuda yakalanabilecek fırsatları anlattı. Uluğtürkan, “Ekonomideki hedeflerimize, girişimciler sayesinde ulaşabiliriz” dedi.

 

11 Yaşında 117.000 Takipçisi Var

Youtube’da kurduğu oyun kanalının takipçi sayısı 117.000’ne ulaşan, şimdiye kadar 800’den fazla video yükleyen, 100’ü aşkın canlı yayın yapan 11 yaşındaki Adanalı çocuk youtuber Baran Kadir Tekin de seminerde bir konuşma yaptı. Yaşından beklenmeyen bir performansla üniversite öğrencilerine hitap eden minik youtuber, kanalına video çekerken nelere dikkat ettiğini, teknolojiyi nasıl kullandığını ve geleceğe yönelik planlarını anlattı. Sosyal medyaya hâkimiyetiyle, yeni nesil hakkında ipuçları da veren, bazı konularda semineri izleyenleri şaşırtacak kadar bilgi sahibi olduğu anlaşılan Baran Kadir, ileride bilgisayar mühendisi olmak istediğini söyledi.

 

İşkur’unİmkânlarını Kaçırmayın

Seminerin son konuşmacısı olan İşkur İş ve Meslek Danışmanı Serkan Erdoğan ise “İşkur Geleceğin Meslekleri İşbaşı Eğitim Programı” hakkında bilgi verdi. Erdoğan yaptığı sunumda, İşkur’un geleceğin meslekleri olarak gösterilen ve aralarında sosyal medya ve bilişimin de bulunduğu bazı alanlara daha fazla destek verdiğini belirterek, gençlerin bu imkânlardan nasıl yararlanabileceğini anlattı. Seminerin sonunda konuşmacılar, semineri izleyen öğrencilerin sorularını yanıtladı. Konuşmacılar, en iyi soruları sorduğunu düşündükleri öğrencilere kitap hediye etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.