Kuvayi Milliye Şenlikleri coşkuyla gerçekleştirildi

KÜLTÜR-SANAT 24.04.2018 - 12:21, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2249+ kez okundu.
 

Kuvayi Milliye Şenlikleri coşkuyla gerçekleştirildi

Başkan Sözlü: ‘’Atatürk’e kurtuluş ilhamı veren Adana’ya hizmet etmekten gurur duyuyorum’’   Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Karaisalı’da düzenlenen Kuvayi Milliye Şenlikleri’ne katıldı   Milli birlik ve beraberliği pekiştirmek, yörenin kültürel ve tarihi değerlerini tanıtmak amacıyla organize edilen Geleneksel Kuvayi Milliye Şenlikleri’ne katılan Başkan Hüseyin Sözlü, Karaisalı’nın yiğit yörüklerinin vatan toprağına düşman çizmesinin basmasına müsade etmediğini ifade ederek Atatürk’e kurtuluş ilhamı veren Adana’ya hizmet etmekten gurur duyduğunu söyledi   ‘’İLÇEMİZE HİZMET ETMEYE DURMADAN DEVAM EDECEĞİZ’’ Adana Büyükşehir Belediyesi ve Karaisalı Belediyesi iş birliği ile milli birlik ve beraberliği pekiştirmek, yörenin kültürel ve tarihi değerlerini tanıtmak amacıyla organize edilen Kuvayi Milliye Şenlikleri bu yıl da coşkulu bir şekilde Karaisalı Stadyumu’nda gerçekleştirildi. Şenliklere Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de katıldı. Şenliklerde konuşma yapan Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan, Kuvayi Milliye’nin düşman işgali esnasında dimdik durarak haine, fırsatçıya geçit vermediğini aktardı ve ‘’Dedeleri bu topraklar için savaşan yiğit evlatlara, Karaisalı’ya hizmet etmeye devam edeceğiz, ilçemizi hak ettiği yere ulaştıracağız’’ dedi.   ‘’KARAİSALI’NIN YİĞİT YÖRÜKLERİ DÜŞMANA ‘DUR’ DEMİŞTİR’’   Konuşmasında Kuvayi Milliye şenliklerinin yalnızca bir şenlik olarak algılanmaması gerektiğini, günün bu topraklarda Kuvayi Milliye ateşini yakan vatanımız ve bayrağımız için canını ortaya koyan kahramanların ruhlarının hala diri olduğunu gösterme günü olduğunu belirten Başkan Sözlü, Kuvayi Milliye’nin Karaisalı için çok büyük bir önem arz ettiğini ifade ederek, “Memleketin dört bir yanı, vatan toprağı düşmanın çizmeleri altında eziliyorken Karaisalı’nın yiğit yörükleri tarihi bir görevi üstlenmiş ve düşmana Toroslar’ın eteğinde ‘dur’ demiştir” dedi.   ‘EMMOĞLU’ İLE HÜZÜNLENİP ‘ÜÇ AYAK’LA EĞLENDİLER Konuşmaların ardından Adana Büyükşehir Belediye Bandosu sahne aldığı esnada ‘Emmoğlu’ eseri seslendirirken Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün isteği ile belediye bandosu eseri bir kez daha alkış tufanı ile seslendirdi. Başkan Sözlü ve Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan daha sonra Adana Büyükşehir Belediyesi folklor ekibinin halayına katıldılar. Programın devamında ise Başkan Sözlü, alanda kurulan yörük çadırlarını gezdi. On binlerce Adanalıyı buluşturan etkinlikte sevilen sanatçılar Osman Öztunç, Yıldız Çam, Grup Göktürk ve Gül Ahmet Yiğit, ücretsiz halk konserleri verdi.  

Başkan Sözlü: ‘’Atatürk’e kurtuluş ilhamı veren Adana’ya hizmet etmekten gurur duyuyorum’’

 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Karaisalı’da düzenlenen Kuvayi Milliye Şenlikleri’ne katıldı

 

Milli birlik ve beraberliği pekiştirmek, yörenin kültürel ve tarihi değerlerini tanıtmak amacıyla organize edilen Geleneksel Kuvayi Milliye Şenlikleri’ne katılan Başkan Hüseyin Sözlü, Karaisalı’nın yiğit yörüklerinin vatan toprağına düşman çizmesinin basmasına müsade etmediğini ifade ederek Atatürk’e kurtuluş ilhamı veren Adana’ya hizmet etmekten gurur duyduğunu söyledi

 

‘’İLÇEMİZE HİZMET ETMEYE DURMADAN DEVAM EDECEĞİZ’’

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Karaisalı Belediyesi iş birliği ile milli birlik ve beraberliği pekiştirmek, yörenin kültürel ve tarihi değerlerini tanıtmak amacıyla organize edilen Kuvayi Milliye Şenlikleri bu yıl da coşkulu bir şekilde Karaisalı Stadyumu’nda gerçekleştirildi. Şenliklere Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de katıldı.

Şenliklerde konuşma yapan Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan, Kuvayi Milliye’nin düşman işgali esnasında dimdik durarak haine, fırsatçıya geçit vermediğini aktardı ve ‘’Dedeleri bu topraklar için savaşan yiğit evlatlara, Karaisalı’ya hizmet etmeye devam edeceğiz, ilçemizi hak ettiği yere ulaştıracağız’’ dedi.

 

‘’KARAİSALI’NIN YİĞİT YÖRÜKLERİ DÜŞMANA ‘DUR’ DEMİŞTİR’’

 

Konuşmasında Kuvayi Milliye şenliklerinin yalnızca bir şenlik olarak algılanmaması gerektiğini, günün bu topraklarda Kuvayi Milliye ateşini yakan vatanımız ve bayrağımız için canını ortaya koyan kahramanların ruhlarının hala diri olduğunu gösterme günü olduğunu belirten Başkan Sözlü, Kuvayi Milliye’nin Karaisalı için çok büyük bir önem arz ettiğini ifade ederek, “Memleketin dört bir yanı, vatan toprağı düşmanın çizmeleri altında eziliyorken Karaisalı’nın yiğit yörükleri tarihi bir görevi üstlenmiş ve düşmana Toroslar’ın eteğinde ‘dur’ demiştir” dedi.

 

‘EMMOĞLU’ İLE HÜZÜNLENİP ‘ÜÇ AYAK’LA EĞLENDİLER

Konuşmaların ardından Adana Büyükşehir Belediye Bandosu sahne aldığı esnada ‘Emmoğlu’ eseri seslendirirken Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün isteği ile belediye bandosu eseri bir kez daha alkış tufanı ile seslendirdi.

Başkan Sözlü ve Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan daha sonra Adana Büyükşehir Belediyesi folklor ekibinin halayına katıldılar.

Programın devamında ise Başkan Sözlü, alanda kurulan yörük çadırlarını gezdi.

On binlerce Adanalıyı buluşturan etkinlikte sevilen sanatçılar Osman Öztunç, Yıldız Çam, Grup Göktürk ve Gül Ahmet Yiğit, ücretsiz halk konserleri verdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.