LEZZET FESTİVALİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

GÜNDEM 06.10.2019 - 17:15, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1798+ kez okundu.
 

LEZZET FESTİVALİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

  “Büyük Akdeniz Şöleni” temasıyla gerçekleştirilen 3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali büyük ilgi gördü. Festival kapsamında gerçekleştirilen rekor denemesi de Adana’nın adını bir kez daha dünya kamuoyuna duyurdu.  Geçen yıl festivale 58 firma katılırken, bu yıl 100 firma belirlendi. Firmalardan 33’ünü kebapçılar, 38’ini şırdancı, tostçu, ev yemekleri, dönerci, köfteci, balıkçılar oluşturdu. 25 tatlıcı ile 4 şalgamcı da festivalde boy gösterdi. Lezzet festivaline bu yıl ulusal ve yerel ölçekte 14 firma sponsor oldu.  “Büyük Akdeniz Şöleni” olarak belirlenen Adana Lezzet Festivali’ne Akdeniz havzasında yer alan ülkelerden; Malta, Lübnan, KKTC, Fas, ve İtalya katılıp stant açtı. Güney Kore’nin yanı sıra İspanya, Fransa, Tunus, Bosna Hersek, Arnavutluk ve Yunanistan gibi ülkelerin önemli yıldız şefleri de festivale katıldı. Gaziantep ve Hatay’ın da konuk şehir olarak yer aldığı festivalde yerel ve ünlü şefler şov yaptı. söyleşiler, sergiler, tadımlar, atölye çalışmaları gibi etkinlikler yer aldı.  3 gün süren festivale katılanlar, 200’ün üzerinde geleneksel lezzeti tatma fırsatı buldu. İlçe belediyeleri de stant açarak yöresel ürünlerini sergiledi.

 

“Büyük Akdeniz Şöleni” temasıyla gerçekleştirilen 3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali büyük ilgi gördü. Festival kapsamında gerçekleştirilen rekor denemesi de Adana’nın adını bir kez daha dünya kamuoyuna duyurdu. 
Geçen yıl festivale 58 firma katılırken, bu yıl 100 firma belirlendi. Firmalardan 33’ünü kebapçılar, 38’ini şırdancı, tostçu, ev yemekleri, dönerci, köfteci, balıkçılar oluşturdu. 25 tatlıcı ile 4 şalgamcı da festivalde boy gösterdi. Lezzet festivaline bu yıl ulusal ve yerel ölçekte 14 firma sponsor oldu. 
“Büyük Akdeniz Şöleni” olarak belirlenen Adana Lezzet Festivali’ne Akdeniz havzasında yer alan ülkelerden; Malta, Lübnan, KKTC, Fas, ve İtalya katılıp stant açtı. Güney Kore’nin yanı sıra İspanya, Fransa, Tunus, Bosna Hersek, Arnavutluk ve Yunanistan gibi ülkelerin önemli yıldız şefleri de festivale katıldı. Gaziantep ve Hatay’ın da konuk şehir olarak yer aldığı festivalde yerel ve ünlü şefler şov yaptı. söyleşiler, sergiler, tadımlar, atölye çalışmaları gibi etkinlikler yer aldı. 
3 gün süren festivale katılanlar, 200’ün üzerinde geleneksel lezzeti tatma fırsatı buldu. İlçe belediyeleri de stant açarak yöresel ürünlerini sergiledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.