LEZZET FESTİVALİ’NDE BİR REKOR DENEMESİ!

22.09.2019 - 16:57, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1142+ kez okundu.
 

LEZZET FESTİVALİ’NDE BİR REKOR DENEMESİ!

Adana mutfağını Akdeniz ülkeleriyle buluşturacak 3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, bu yıl 4-6 Ekim tarihlerinde "Büyük Akdeniz Şöleni" temasıyla gerçekleştirilecek. Festival bir rekor denemesine de sahne olacak. Adana’da 222 metrelik dünyanın en uzun et şişi yapılacak.  3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali'ni tanıtım toplantısı Vali Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçe belediye başkanları, oda başkanları ve ilgili STK temsilcilerinin katılımıyla Park Zirve’de yapıldı. 3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ne Dünyanın en iyi kasaplarından olan İtalyan Dario Cecchini de katılacak ayrıca Juan Jose López (ispanya), Nihad Mamaledzija (Bosna Hersek), Christian Plumail (Fransa), Rafram Chaddad (Tunus), Altin Prenga (Arnavutluk) ve Anissa Helou (Lübnan) gibi uluslararası isimlerin yanı sıra, Cüneyt Asan, Hazer Amani, Danilo Zanna, Sahrap Soysal, Ebru Baybara Demir, Eyüp Kemal Sevinç, Yunus Emre Akkor gibi ünlü şef ve yerel ustaların şovlarıyla üç gün boyunca Adana'da bir gastronomi şöleni yaşanacak.  Tanıtım toplantısında geleneksel Adana mutfağı da tanıtıldı. Vali Demirtaş, 4 ile 6 Ekim tarihleri arasında İtalya, Malta, Lübnan, KKTC, İspanya, Fransa, Tunus, Fas, Bosna Hersek, Arnavutluk ve Yunanistan gibi Akdeniz ülkelerinden şefleri ve Güney Kore'nin yanı sıra Gaziantep ve Hatay’ı da konuk şehir olarak Adana'da ağırlayacaklarını söyledi. Demirtaş, “Umarım, ülkemizin en çok ses getiren gastronomi etkinliğine dönüşen Uluslararası Adana Lezzet Festivali, kapsamlı içerik, sürdürülebilirliği ve tüm ülkeye yayılan coşkusuyla örnek bir model oluşturur" dedi. 3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nde mutfak atölyeleri ve şovlar, tadım oturumları, söyleşiler, paneller, çocuk etkinlikleri, kentin önde gelen lezzet markalarının standaları yer alacak.  Merkez Park'ta kurulacak festival alanında üç gün boyunca gastronomi dünyasının kalbi atacak. 3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ne Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, Adana ilçe belediyeleri, Çukurova Kalkınma Ajansı, Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Borsası, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi, Akdeniz İhracatçılar Birliği, Türkiye Otelciler Federasyonu, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, Turist Rehberleri Birliği, Çukurova Turistik Otelciler Birliği,  Mutfak Derneği, Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği, Çukurova Aşçılar Derneği gibi çok sayıda kurum ve kuruluş da destek veriyor.


Adana mutfağını Akdeniz ülkeleriyle buluşturacak 3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, bu yıl 4-6 Ekim tarihlerinde "Büyük Akdeniz Şöleni" temasıyla gerçekleştirilecek. Festival bir rekor denemesine de sahne olacak. Adana’da 222 metrelik dünyanın en uzun et şişi yapılacak. 
3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali'ni tanıtım toplantısı Vali Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçe belediye başkanları, oda başkanları ve ilgili STK temsilcilerinin katılımıyla Park Zirve’de yapıldı. 3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ne Dünyanın en iyi kasaplarından olan İtalyan Dario Cecchini de katılacak ayrıca Juan Jose López (ispanya), Nihad Mamaledzija (Bosna Hersek), Christian Plumail (Fransa), Rafram Chaddad (Tunus), Altin Prenga (Arnavutluk) ve Anissa Helou (Lübnan) gibi uluslararası isimlerin yanı sıra, Cüneyt Asan, Hazer Amani, Danilo Zanna, Sahrap Soysal, Ebru Baybara Demir, Eyüp Kemal Sevinç, Yunus Emre Akkor gibi ünlü şef ve yerel ustaların şovlarıyla üç gün boyunca Adana'da bir gastronomi şöleni yaşanacak. 
Tanıtım toplantısında geleneksel Adana mutfağı da tanıtıldı. Vali Demirtaş, 4 ile 6 Ekim tarihleri arasında İtalya, Malta, Lübnan, KKTC, İspanya, Fransa, Tunus, Fas, Bosna Hersek, Arnavutluk ve Yunanistan gibi Akdeniz ülkelerinden şefleri ve Güney Kore'nin yanı sıra Gaziantep ve Hatay’ı da konuk şehir olarak Adana'da ağırlayacaklarını söyledi. Demirtaş, “Umarım, ülkemizin en çok ses getiren gastronomi etkinliğine dönüşen Uluslararası Adana Lezzet Festivali, kapsamlı içerik, sürdürülebilirliği ve tüm ülkeye yayılan coşkusuyla örnek bir model oluşturur" dedi. 3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nde mutfak atölyeleri ve şovlar, tadım oturumları, söyleşiler, paneller, çocuk etkinlikleri, kentin önde gelen lezzet markalarının standaları yer alacak. 
Merkez Park'ta kurulacak festival alanında üç gün boyunca gastronomi dünyasının kalbi atacak. 3. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ne Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, Adana ilçe belediyeleri, Çukurova Kalkınma Ajansı, Adana Ticaret Odası, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Borsası, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi, Akdeniz İhracatçılar Birliği, Türkiye Otelciler Federasyonu, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, Turist Rehberleri Birliği, Çukurova Turistik Otelciler Birliği,  Mutfak Derneği, Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği, Çukurova Aşçılar Derneği gibi çok sayıda kurum ve kuruluş da destek veriyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.