LEZZET FESTİVALİ TUTTU

KÜLTÜR-SANAT 08.10.2017 - 16:53, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1957+ kez okundu.
 

LEZZET FESTİVALİ TUTTU

Adana Valiliği’nce sivil toplum kuruluşları ve belediyelerle organize edilen “Adana Lezzet Festivali” büyük ilgi gördü.
    LEZZETE AKIN VAR Adana’da bu yıl ilk kez düzenlenen “Lezzet Festivali” tuttu. Yazdan kalma bir gün olmasını fırsat bilenler, ikinci gününde Seyhan nehri kıyısı Galeria festival alanına akın etti. AİLELERİYLE GELDİLER Zengin Adana mutfağının birbirinden enfes tatlarının yanı sıra kışlık ürünlerin hem satılıp hem tanıtıldığı fuara Adanalılar, aileleriyle gelmeyi tercih etti. GÜNEŞİN VE YEMEĞİN TADINI ÇIKARDILAR Vatandaşlar, nehir kıyısında hem güneşin tadını çıkarıp hem de kebaptan böreğe, balıktan kelle paçaya, dolma sarmadan içli köfteye enfes bir öğle yemeğinin de keyfini yaşadı. VALİ DEMİRTAŞ NEŞELİYDİ Vali Mahmut Demirtaş ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin, özel kurulan çadırda Lezzet Fuarı’nın değerlendirmesini yaparken neşeli olmaları dikkat çekti. KARPUZUN TURŞUSUNU KURDULAR! Belediyelerinde kendilerini tanıtmak için stant açtığı festivalde, Büyükşehir Belediyesi ürettiği ekmeği, Yüreğir Belediyesi, kadınların el emeği göz nuru döküp yaptıkları karpuz pekmezi ile karpuz turşusunu tanıtma fırsatı buldu. TANESİ 15 TL’YE EJDER MEYVESİ Festivalde, Adana’da üretilen ve bağışıklık sistemini güçlendirici, antioksidan özelliği ile yüksek tansiyon ve kalp sağlığına iyi geldiğini bilinen Ejder meyvesi de kilosu 15 liradan görücüye çıktı.   ANDIZ PEKMEZİ KAYNATTILAR   Aladağ ilçesi için açılan stant ise renkli görüntülere sahne oldu. Köylü kadınlar derin bir kazanda andız pekmezi kaynattı. Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, özellikle kaşıntı, saç dökülmesi, sedef hastalığı, gut, çocuklarda öksürük, nezle, grip ve soğuk algınlığına fayda sağlayan, ağız yaraları ve romatizmaya iyi gelen, kalp ve cilt dostu olarak bilinen andız pekmezini ikram etti.   ŞİFA KAYNAĞI, KİLOSU 35 LİRA Bir şifa kaynağı olan Andız pekmezinin bölgelerinde asırlardır üretildiğini belirten Akgedik, “Bu pekmezi herkes tüketmeli. Köylü kadınlarımız pekmezi kendi elleriyle büyük emekler vererek yapıyor ve kendi ekonomilerine katkı sağlıyor” dedi. Tadına baktıktan sonra kilosu 35 lira olan pekmezden almak isteyenler bir süre beklemek zorunda kaldı.   KIŞLIK YEŞİL ZEYTİNİ KAPTI Kışlık ürünlerden almak isteyenler de festivale uğradı. Baldan pekmeze, peynirden zeytine, el yapımı doğal baharatlardan keçiboynuzuna onlarca ürünle herkese hitap eden festival için; belki şehir dışından katılım olmadı ancak alışveriş yapanlar burada stant açan esnafın yüzünü güldürdü.
Adana Valiliği’nce sivil toplum kuruluşları ve belediyelerle organize edilen “Adana Lezzet Festivali” büyük ilgi gördü.

 

 

LEZZETE AKIN VAR

Adana’da bu yıl ilk kez düzenlenen “Lezzet Festivali” tuttu. Yazdan kalma bir gün olmasını fırsat bilenler, ikinci gününde Seyhan nehri kıyısı Galeria festival alanına akın etti.

AİLELERİYLE GELDİLER

Zengin Adana mutfağının birbirinden enfes tatlarının yanı sıra kışlık ürünlerin hem satılıp hem tanıtıldığı fuara Adanalılar, aileleriyle gelmeyi tercih etti.

GÜNEŞİN VE YEMEĞİN TADINI ÇIKARDILAR

Vatandaşlar, nehir kıyısında hem güneşin tadını çıkarıp hem de kebaptan böreğe, balıktan kelle paçaya, dolma sarmadan içli köfteye enfes bir öğle yemeğinin de keyfini yaşadı.

VALİ DEMİRTAŞ NEŞELİYDİ

Vali Mahmut Demirtaş ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin, özel kurulan çadırda Lezzet Fuarı’nın değerlendirmesini yaparken neşeli olmaları dikkat çekti.

KARPUZUN TURŞUSUNU KURDULAR!

Belediyelerinde kendilerini tanıtmak için stant açtığı festivalde, Büyükşehir Belediyesi ürettiği ekmeği, Yüreğir Belediyesi, kadınların el emeği göz nuru döküp yaptıkları karpuz pekmezi ile karpuz turşusunu tanıtma fırsatı buldu.

TANESİ 15 TL’YE EJDER MEYVESİ

Festivalde, Adana’da üretilen ve bağışıklık sistemini güçlendirici, antioksidan özelliği ile yüksek tansiyon ve kalp sağlığına iyi geldiğini bilinen Ejder meyvesi de kilosu 15 liradan görücüye çıktı.

 

ANDIZ PEKMEZİ KAYNATTILAR

 

Aladağ ilçesi için açılan stant ise renkli görüntülere sahne oldu. Köylü kadınlar derin bir kazanda andız pekmezi kaynattı. Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, özellikle kaşıntı, saç dökülmesi, sedef hastalığı, gut, çocuklarda öksürük, nezle, grip ve soğuk algınlığına fayda sağlayan, ağız yaraları ve romatizmaya iyi gelen, kalp ve cilt dostu olarak bilinen andız pekmezini ikram etti.

 

ŞİFA KAYNAĞI, KİLOSU 35 LİRA

Bir şifa kaynağı olan Andız pekmezinin bölgelerinde asırlardır üretildiğini belirten Akgedik, “Bu pekmezi herkes tüketmeli. Köylü kadınlarımız pekmezi kendi elleriyle büyük emekler vererek yapıyor ve kendi ekonomilerine katkı sağlıyor” dedi. Tadına baktıktan sonra kilosu 35 lira olan pekmezden almak isteyenler bir süre beklemek zorunda kaldı.

 

KIŞLIK YEŞİL ZEYTİNİ KAPTI

Kışlık ürünlerden almak isteyenler de festivale uğradı. Baldan pekmeze, peynirden zeytine, el yapımı doğal baharatlardan keçiboynuzuna onlarca ürünle herkese hitap eden festival için; belki şehir dışından katılım olmadı ancak alışveriş yapanlar burada stant açan esnafın yüzünü güldürdü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.