“Lozan’ın orijinal dökümanları kayıp mı?”

GÜNDEM 11.01.2018 - 12:19, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1564+ kez okundu.
 

“Lozan’ın orijinal dökümanları kayıp mı?”

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Türkiye Cumhuriyeti’nin tapu senedi niteliğindeki antlaşmanın imzalandığı orijinal belgelere ilişkin bazı iddiaları meclis gündemine taşıdı
  ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Lozan Barış Antlaşması’nın imzalandığı orijinal dökümanlara ilişkin bazı iddiaları Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıdı. İDDİALAR AÇIĞA KAVUŞTURULMALI Lozan Barış Antlaşması’nın imzalandığı orijinal nüshaların kayıp olduğuna dair iddiaların açığa kavuşturulması gerektiğini ifade eden Tümer, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi sundu. LOZAN, TAPU SENEDİ NİTELİĞİNDEDİR Türkiye Cumhuriyeti’nin tapu senedi niteliğindeki Lozan Barış Antlaşması’nın Yeni Türk Devleti ve Misak-ı Milli’nin dünya ülkeleri tarafından resmen kabul edilmesini sağladığını, Askeri zaferlerin siyasi zaferle taçlandığı antlaşmanın milli mücadelenin ve ardından gelen bağımsızlığın diğer ülkelere de örnek olmasını sağladığını vurgulayan Tümer, vatandaşların, 1. TBMM tarafından imzalanan ve 2. TBMM tarafından onaylanan Antlaşma dökümanlarına ilişkin bazı iddialarının varlığına işaret etti. WEB SİTESİNDE NEDEN YAYINLANMIYOR? Tümer, tüm bu iddialara ilişkin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlandırılması istemiyle şu soruları sordu: “ - Dışişleri Bakanlığı’na ait internet sitesinin (http://www.mfa.gov.tr) ana sayfasında antlaşmaya ilişkin neden herhangi bir metin, ibare bulunmamaktadır? - Bakanlığınız, Lozan Antlaşması’nın önemini anlatan dış temsilciliklerde ve yurtiçinde herhangi bir çalışması var mıdır? Varsa nelerdir? - Lozan Barış Antlaşması’nın orijinal nüshalarının kayıp olduğuna ilişkin iddialar doğru mudur? - Antlaşmaya ilişkin dokümanlar kayıp değilse orijinal nüshasının, bakanlığın web sitesinde yayınlanması planlanmakta mıdır? - Gündeminizde böyle bir çalışma varsa ne zaman tamamlanacaktır?”
CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Türkiye Cumhuriyeti’nin tapu senedi niteliğindeki antlaşmanın imzalandığı orijinal belgelere ilişkin bazı iddiaları meclis gündemine taşıdı

 

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Lozan Barış Antlaşması’nın imzalandığı orijinal dökümanlara ilişkin bazı iddiaları Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıdı.
İDDİALAR AÇIĞA KAVUŞTURULMALI
Lozan Barış Antlaşması’nın imzalandığı orijinal nüshaların kayıp olduğuna dair iddiaların açığa kavuşturulması gerektiğini ifade eden Tümer, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM’ye soru önergesi sundu.
LOZAN, TAPU SENEDİ NİTELİĞİNDEDİR
Türkiye Cumhuriyeti’nin tapu senedi niteliğindeki Lozan Barış Antlaşması’nın Yeni Türk Devleti ve Misak-ı Milli’nin dünya ülkeleri tarafından resmen kabul edilmesini sağladığını, Askeri zaferlerin siyasi zaferle taçlandığı antlaşmanın milli mücadelenin ve ardından gelen bağımsızlığın diğer ülkelere de örnek olmasını sağladığını vurgulayan Tümer, vatandaşların, 1. TBMM tarafından imzalanan ve 2. TBMM tarafından onaylanan Antlaşma dökümanlarına ilişkin bazı iddialarının varlığına işaret etti.
WEB SİTESİNDE NEDEN YAYINLANMIYOR?
Tümer, tüm bu iddialara ilişkin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlandırılması istemiyle şu soruları sordu:
“ - Dışişleri Bakanlığı’na ait internet sitesinin (http://www.mfa.gov.tr) ana sayfasında antlaşmaya ilişkin neden herhangi bir metin, ibare bulunmamaktadır?
- Bakanlığınız, Lozan Antlaşması’nın önemini anlatan dış temsilciliklerde ve yurtiçinde herhangi bir çalışması var mıdır? Varsa nelerdir?
- Lozan Barış Antlaşması’nın orijinal nüshalarının kayıp olduğuna ilişkin iddialar doğru mudur?
- Antlaşmaya ilişkin dokümanlar kayıp değilse orijinal nüshasının, bakanlığın web sitesinde yayınlanması planlanmakta mıdır?
- Gündeminizde böyle bir çalışma varsa ne zaman tamamlanacaktır?”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.