MARDAV’da bayram geleneği sürüyor

14.08.2019 - 16:12, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2509+ kez okundu.
 

MARDAV’da bayram geleneği sürüyor

  Kısa adı MARDAV olan Adana’daki Mardinliler Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı’nda kurulduğu günden bu yana bayramlaşma geleneği devam ediyor. GÖKTEKİN KARŞILADI Hem Ramazan, hem de Kurban bayramında bir araya gelen vakıf yönetici ve üyeleri, geleneği sürdürüyor. Kurban bayramı nedeniyle gerçekleşen bayramlaşma için vakıf üyelerinin birçoğu şehir dışından MARDAV binasına geldi. Bayramlaşmaya gelenleri MARDAV Başkanı Osman Göktekin tek tek karşıladı. ADANA’DA BİN 250 ÖĞRENCİYE BURS Adana’da, bin 250 öğrenciye, Mardin Artuklu Üniversitesi’nde ise 130 öğrenciye burs verdiklerini belirten Başkan Osman Göktekin, “Vakıf tüzüğüne uyduktan sonra gelen her öğrenciye burs veriyoruz. Hiç kimseyi geri çevirmiyoruz.  Öğrenci başına yıllık bin 200 lira burs ücreti ödüyoruz” dedi. YENİ BAŞVURULAR EYLÜL’DE Yeni burs başvurularının Eylül ayında başlayacağını söyleyen MARDAV Başkanı Osman Göktekin, “Çok hayırlı ve şerefli bir iş yapıyoruz. Bizim verdiğimiz burslarla okuyup mezun olduktan sonra işadamı olan öğrencilerimiz bile var. Bizim yaptığımız yardımların çok büyük önemi var. Gerçekten durumu iyi olmayan için sadece eğitim değil, her şey çok zor. Biz bakıyoruz, araştırıyoruz. Başvuru yapan öğrencinin ailesinin geliri çok düşükse, ya da hiç geliri yoksa zaten onu asla geri çevirmiyoruz” diye konuştu.  

 

Kısa adı MARDAV olan Adana’daki Mardinliler Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı’nda kurulduğu günden bu yana bayramlaşma geleneği devam ediyor.

GÖKTEKİN KARŞILADI

Hem Ramazan, hem de Kurban bayramında bir araya gelen vakıf yönetici ve üyeleri, geleneği sürdürüyor. Kurban bayramı nedeniyle gerçekleşen bayramlaşma için vakıf üyelerinin birçoğu şehir dışından MARDAV binasına geldi. Bayramlaşmaya gelenleri MARDAV Başkanı Osman Göktekin tek tek karşıladı.

ADANA’DA BİN 250 ÖĞRENCİYE BURS

Adana’da, bin 250 öğrenciye, Mardin Artuklu Üniversitesi’nde ise 130 öğrenciye burs verdiklerini belirten Başkan Osman Göktekin, “Vakıf tüzüğüne uyduktan sonra gelen her öğrenciye burs veriyoruz. Hiç kimseyi geri çevirmiyoruz.  Öğrenci başına yıllık bin 200 lira burs ücreti ödüyoruz” dedi.

YENİ BAŞVURULAR EYLÜL’DE

Yeni burs başvurularının Eylül ayında başlayacağını söyleyen MARDAV Başkanı Osman Göktekin, “Çok hayırlı ve şerefli bir iş yapıyoruz. Bizim verdiğimiz burslarla okuyup mezun olduktan sonra işadamı olan öğrencilerimiz bile var. Bizim yaptığımız yardımların çok büyük önemi var. Gerçekten durumu iyi olmayan için sadece eğitim değil, her şey çok zor. Biz bakıyoruz, araştırıyoruz. Başvuru yapan öğrencinin ailesinin geliri çok düşükse, ya da hiç geliri yoksa zaten onu asla geri çevirmiyoruz” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.