MARS’TA ‘DEPREM’ ARAYIŞI

GÜNDEM 08.10.2019 - 15:09, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1199+ kez okundu.
 

MARS’TA ‘DEPREM’ ARAYIŞI

    TÜRKİYE’de uzay ve havacılık üzerine tek ihtisas üniversitesi olan Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi’ndeki Dünya Uzay Haftası etkinliklerine 5 ayrı okuldan yaklaşık 300 öğrenci katıldı. Etkinlikler kapsamında önce NASA Jet Propulsion Laboratory’de (JPL) çalışan Türk astrofizikçi Dr. Umut Yıldız’ın internet üzerinden ABD’den canlı bağlantıyla katıldığı konferans yapıldı. ‘Derin Uzay Misyonları ile Bilim’ konulu konferansı salonda bulunan öğrencilerin yanı sıra sisteme bağlanan 20 okul daha izledi.     Dr. Umut Yıldız, THK Üniversitesi Bilgi Toplumu Uygulama Araştırma Merkezi’nin organize ettiği ve Merkez Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Meltem Yıldırım’ın yönettiği konferansta, önemli uzay projeleri hakkında ayrıntılı bilgiler verip bu çalışmaların amacını anlattı. Dr. Yıldız, “Mars’a yönelik InSight ve Curiostiy misyonlarıyla, gezegende deprem olup olmadığı ve jeolojik koşullar araştırılıyor. Elde edilecek veriler Dünya’daki jeolojik hareketlerle ilgili ipuçları verecek” dedi. Dr. Yıldız’dan sonra konferans veren THK Üniversitesi Uzay Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Tahsin Çağrı şişman ise ‘Uzay Tarihi’ hakkında bilgilerini paylaştı.   ‘UYDU DİNLEME’Yİ ÖĞRENDİLER Konferansların ardından THK Üniversitesi Uzay Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Mehmet Fatih Ertürk, uydu dinleme çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ertürk, Uzay Mühendisliği öğrencileri olarak yaptıkları uydu dinlemelerde kullandıkları antenler ve diğer sistemleri de salondaki genç öğrencilere tanıttı. Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğretim görevlileri de öğrencilere uzayla ilgili farklı konularda bilgilendirme yaptı.  Konferansların ardından THK Üniversitesi topluluklarının kurduğu stantlarda çalışmalar hakkında bilgi alan ve küçük gösterileri izleyen öğrenciler, kampüs turunda da eğlenceli dakikalar yaşadı.

 

 

TÜRKİYE’de uzay ve havacılık üzerine tek ihtisas üniversitesi olan Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi’ndeki Dünya Uzay Haftası etkinliklerine 5 ayrı okuldan yaklaşık 300 öğrenci katıldı. Etkinlikler kapsamında önce NASA Jet Propulsion Laboratory’de (JPL) çalışan Türk astrofizikçi Dr. Umut Yıldız’ın internet üzerinden ABD’den canlı bağlantıyla katıldığı konferans yapıldı. ‘Derin Uzay Misyonları ile Bilim’ konulu konferansı salonda bulunan öğrencilerin yanı sıra sisteme bağlanan 20 okul daha izledi.

 

 

Dr. Umut Yıldız, THK Üniversitesi Bilgi Toplumu Uygulama Araştırma Merkezi’nin organize ettiği ve Merkez Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Meltem Yıldırım’ın yönettiği konferansta, önemli uzay projeleri hakkında ayrıntılı bilgiler verip bu çalışmaların amacını anlattı. Dr. Yıldız, “Mars’a yönelik InSight ve Curiostiy misyonlarıyla, gezegende deprem olup olmadığı ve jeolojik koşullar araştırılıyor. Elde edilecek veriler Dünya’daki jeolojik hareketlerle ilgili ipuçları verecek” dedi. Dr. Yıldız’dan sonra konferans veren THK Üniversitesi Uzay Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Tahsin Çağrı şişman ise ‘Uzay Tarihi’ hakkında bilgilerini paylaştı.

 

‘UYDU DİNLEME’Yİ ÖĞRENDİLER

Konferansların ardından THK Üniversitesi Uzay Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Mehmet Fatih Ertürk, uydu dinleme çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ertürk, Uzay Mühendisliği öğrencileri olarak yaptıkları uydu dinlemelerde kullandıkları antenler ve diğer sistemleri de salondaki genç öğrencilere tanıttı. Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğretim görevlileri de öğrencilere uzayla ilgili farklı konularda bilgilendirme yaptı.  Konferansların ardından THK Üniversitesi topluluklarının kurduğu stantlarda çalışmalar hakkında bilgi alan ve küçük gösterileri izleyen öğrenciler, kampüs turunda da eğlenceli dakikalar yaşadı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.