Meclis'te özür ve istifa çağrısı

SİYASET 12.04.2020 - 11:51, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1489+ kez okundu.
 

Meclis'te özür ve istifa çağrısı

ANKARA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, kontrolsüz ve zamansız sokağa çıkma yasağına imza atıp halk sağlığını tehlikeye düşüren sorumluların özür dileyip istifa etmesini istedi. Meclis Genel Kurulu'nda konuşan Ayhan Barut, "Sağlık emekçilerimizin çabasını boşa düşüren ve yurttaşlarımızı mağdur edenler, hesap vermelidir. Özensiz ve kontrolsüz kararlar alıp halk sağlığını tehlikeye sokanlar özür dilemeli, hak etmedikleri makamlardan istifa etmelidir" dedi. "ELLERİNE YÜZLERİNE BULAŞTIRDILAR" Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Son anda duyurulan sokağa çıkma yasağıyla yine her şeyi ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Kaosa çanak tuttular. Tam karantina çağrısına kayıtsız kalanlar sayesinde, sosyal mesafe kuralları yok edildi. İnsanlar temel ihtiyaçları için alışverişe akın etti. İktidar, insanlarımızı ters köşe yapmaya çalıştı" diye konuştu. "İŞGAL ETTİKLERİ MAKAMDAN İSTİFA ETSİNLER" Sokağa çıkma yasağının ilan edilmesiyle ortaya çıkan görüntülerin asla kabul edilemez olduğunu ifade eden Ayhan Barut, şunları kaydetti: "Sokağa çıkma yasağını erken bir zamanda ve yurttaşın en temel  ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri uygun bir süre vererek ilan etmeleri gerekirdi. Salgının önlenmesi için doğru olan bu adımı, sanki mücadeleyi kasten engellemek ister gibi yanlış uygulamalarla içinden çıkılmaz hale getirdiler. Kontrollü bir uygulama yapılsa, kamu yönetimini bilseler bu acı tablo yaşanmazdı. Sağlık emekçilerimizin çabasını boşa düşüren ve yurttaşlarımızı mağdur edenler, bunun hesabını vermelidir. Bu karara imza atanlar toplumdan özür dilemeli, hak etmedikleri ve boş yere işgal ettikleri makamlardan istifa etmelidir."  


ANKARA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, kontrolsüz ve zamansız sokağa çıkma yasağına imza atıp halk sağlığını tehlikeye düşüren sorumluların özür dileyip istifa etmesini istedi. Meclis Genel Kurulu'nda konuşan Ayhan Barut, "Sağlık emekçilerimizin çabasını boşa düşüren ve yurttaşlarımızı mağdur edenler, hesap vermelidir. Özensiz ve kontrolsüz kararlar alıp halk sağlığını tehlikeye sokanlar özür dilemeli, hak etmedikleri makamlardan istifa etmelidir" dedi.

"ELLERİNE YÜZLERİNE BULAŞTIRDILAR"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Son anda duyurulan sokağa çıkma yasağıyla yine her şeyi ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Kaosa çanak tuttular. Tam karantina çağrısına kayıtsız kalanlar sayesinde, sosyal mesafe kuralları yok edildi. İnsanlar temel ihtiyaçları için alışverişe akın etti. İktidar, insanlarımızı ters köşe yapmaya çalıştı" diye konuştu.

"İŞGAL ETTİKLERİ MAKAMDAN İSTİFA ETSİNLER"

Sokağa çıkma yasağının ilan edilmesiyle ortaya çıkan görüntülerin asla kabul edilemez olduğunu ifade eden Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Sokağa çıkma yasağını erken bir zamanda ve yurttaşın en temel  ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri uygun bir süre vererek ilan etmeleri gerekirdi. Salgının önlenmesi için doğru olan bu adımı, sanki mücadeleyi kasten engellemek ister gibi yanlış uygulamalarla içinden çıkılmaz hale getirdiler. Kontrollü bir uygulama yapılsa, kamu yönetimini bilseler bu acı tablo yaşanmazdı. Sağlık emekçilerimizin çabasını boşa düşüren ve yurttaşlarımızı mağdur edenler, bunun hesabını vermelidir. Bu karara imza atanlar toplumdan özür dilemeli, hak etmedikleri ve boş yere işgal ettikleri makamlardan istifa etmelidir."
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.