Meraları ıslah projesi kapsamında tohumluk dağıtıldı

GÜNDEM 08.04.2021 - 16:50, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:20 1342+ kez okundu.
 

Meraları ıslah projesi kapsamında tohumluk dağıtıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca hayvancılığın ihtiyaç duyduğu kaba yemin temini ve bunun yanında ülke ekonomisine de katkı sağlaması amacıyla uygulanan Çayır Mera Islah ve Amenajman Projesi kapsamında, yüzde 25 çiftçi katkılı, hibe tohumluk desteği ile tohumlukların dağıtımına başlandı. Aladağ, Ceyhan, Feke, İmamoğlu, Karaisalı, Kozan, Sarıçam, Tufanbeyli, Yumurtalık ve Yüreğir ilçelerinde uygulanan proje ile 2021 yılı bahar döneminde ekimi yapılacak olan, toplamda 19 bin kg silajlık mısır, yemlik soya, yonca ve fiğ tohumlukları temin edilerek, üreticilere verildi. Ayrıca güz döneminde ekilmek üzere toplamda 23 bin kg İtalyan çimi, yonca, fiğ ve korunga tohumlukları ise Eylül ayında dağıtılacak. Proje ile Adana’da üreticileri  yem bitkileri üretimine teşvik etmek, boş bırakılan tarım arazilerinin yem bitkileri üretimi ile değerlendirilmesi, yem bitkileri ekilişlerinin artırılarak kaliteli kaba yem açığının giderilmesi, meralar üzerindeki aşırı baskının azaltılması ve münavebe uygulamalarında yem bitkilerine yer verilmesi amaçlanıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca hayvancılığın ihtiyaç duyduğu kaba yemin temini ve bunun yanında ülke ekonomisine de katkı sağlaması amacıyla uygulanan Çayır Mera Islah ve Amenajman Projesi kapsamında, yüzde 25 çiftçi katkılı, hibe tohumluk desteği ile tohumlukların dağıtımına başlandı.

Aladağ, Ceyhan, Feke, İmamoğlu, Karaisalı, Kozan, Sarıçam, Tufanbeyli, Yumurtalık ve Yüreğir ilçelerinde uygulanan proje ile 2021 yılı bahar döneminde ekimi yapılacak olan, toplamda 19 bin kg silajlık mısır, yemlik soya, yonca ve fiğ tohumlukları temin edilerek, üreticilere verildi. Ayrıca güz döneminde ekilmek üzere toplamda 23 bin kg İtalyan çimi, yonca, fiğ ve korunga tohumlukları ise Eylül ayında dağıtılacak.
Proje ile Adana’da üreticileri  yem bitkileri üretimine teşvik etmek, boş bırakılan tarım arazilerinin yem bitkileri üretimi ile değerlendirilmesi, yem bitkileri ekilişlerinin artırılarak kaliteli kaba yem açığının giderilmesi, meralar üzerindeki aşırı baskının azaltılması ve münavebe uygulamalarında yem bitkilerine yer verilmesi amaçlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.