MESLEK ÜSTATLARINA PLAKETLERİ TÖRENLE TAKDİM EDİLDİ

GÜNDEM 23.09.2020 - 16:52, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2366+ kez okundu.
 

MESLEK ÜSTATLARINA PLAKETLERİ TÖRENLE TAKDİM EDİLDİ

Meslekte 60, 50, 40, 35, 30 ve 25. yılını dolduran toplam 45 avukata Adana Barosu Sosyal Tesislerinde düzenlenen törenle plaketleri takdim edildi.  Baro Başkanı Av. Veli Küçük, açış konuşmasında: Hukuk devletini tam da yerine oturtamamış, yargısını tarafsız ve bağımsız kılamamış bir ülkede,  avukatların bunca yıl o amaç için uğraşmış olmalarının son derece önemli olduğunu belirtti.     Meslek kurallarına, dürüstlüğe ve dayanışmaya verdiği önemle ön plana çıkan, üstün başarılarıyla adını hafızalara kazıyan çok değerli meslek üstatlarım ve aileleri ile bir arada olmanın çok güzel bir duygu olduğunu ifade etti. Adana Barosu’nun büyük bir aile olduğunu vurguladı.     Av. Veli Küçük, “Bu akşam listeye baktığımda hepsi birbirinden kıymetli ve adeta bir “yıldızlar topluluğu” görüyorum. 2008 yılından bu yana Adana Barosu’nun kurullarında ve komisyonlarında görev alan bir meslektaşınız olarak çok kıymetli üstatlarımdan unutamayacağım bilgi ve deneyimler edindim. Hele hele bölünmüş adliyeler olmadan evvel Taş binada yaşadığımız o samimi dostlukların  çok kıymetli olduğunu ifade etmek istiyorum. Genç meslektaşlarımız ne yazık ki bizler kadar şanslı değil. Son dönemde stajyer avukat sayımız 500’e ulaştı. Umarım genç meslektaşlarım da sizleri örnek alırlar. Pandemi nedeniyle bu töreni biraz gecikmeli de olsa yapmanın mutluluğu içindeyim. Sizlerin bize emanet ettiği bayrağı daha yükseklere çıkarabilirsek ne mutlu bize. Her zaman bize rol model olduğunuz için, avukat gibi avukat olduğunuz için sizleri kutluyor hepinize teşekkür ediyorum. Nice sağlıklı mutlu günlerde buluşmayı diliyorum.”     Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı konusunun en önemli mesleki sorun olduğunu belirten Av. Veli Küçük, barolarda ve sivil toplum kuruluşlarında etkili olamayan ve istediğini yapamayıp yandaş hale getiremeyen siyasi iktidarın, bugün baroları bölerek, kendine yakın olabileceğini düşündüğü baroları yanına alarak sanki hukukçular da kendileri ile berabermiş algısı yaratma çabası içerisinde olduğunu ancak ülkesini ve halkını seven hukukçuların buna asla müsaade etmeyeceklerini, tüm çabalara rağmen yasada belirtilen sürede genel kurul yapması mümkün olmayan ‘paralel baroların’ siyasi iktidarın ve TBB’nin tüm çabalarına rağmen kurulamadığını, meslektaşlarımızın bu beyhude çabayı görerek sonuçsuz bıraktıklarını, Türk Tabipleri Birliği’nin son dönemde hedef haline getirilmeye çalışılmasının, terörle bir arada gösterilmek istenmesinin asla kabul edilemeyeceğini TTB’nin, bilimin, halkını ve yurttaşını gözeten objektif yaklaşımların yanında olduklarını sözlerine ekledi.     Açılış konuşmalarının tamamlanmasından sonra, meslekte 60, 50 ve 40, 35, 30, 25 yılını tamamlayan avukatlara Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte plaket sundular.  

Meslekte 60, 50, 40, 35, 30 ve 25. yılını dolduran toplam 45 avukata Adana Barosu Sosyal Tesislerinde düzenlenen törenle plaketleri takdim edildi.  Baro Başkanı Av. Veli Küçük, açış konuşmasında: Hukuk devletini tam da yerine oturtamamış, yargısını tarafsız ve bağımsız kılamamış bir ülkede,  avukatların bunca yıl o amaç için uğraşmış olmalarının son derece önemli olduğunu belirtti.

 

 

Meslek kurallarına, dürüstlüğe ve dayanışmaya verdiği önemle ön plana çıkan, üstün başarılarıyla adını hafızalara kazıyan çok değerli meslek üstatlarım ve aileleri ile bir arada olmanın çok güzel bir duygu olduğunu ifade etti. Adana Barosu’nun büyük bir aile olduğunu vurguladı.

 

 

Av. Veli Küçük, “Bu akşam listeye baktığımda hepsi birbirinden kıymetli ve adeta bir “yıldızlar topluluğu” görüyorum. 2008 yılından bu yana Adana Barosu’nun kurullarında ve komisyonlarında görev alan bir meslektaşınız olarak çok kıymetli üstatlarımdan unutamayacağım bilgi ve deneyimler edindim. Hele hele bölünmüş adliyeler olmadan evvel Taş binada yaşadığımız o samimi dostlukların  çok kıymetli olduğunu ifade etmek istiyorum. Genç meslektaşlarımız ne yazık ki bizler kadar şanslı değil. Son dönemde stajyer avukat sayımız 500’e ulaştı. Umarım genç meslektaşlarım da sizleri örnek alırlar. Pandemi nedeniyle bu töreni biraz gecikmeli de olsa yapmanın mutluluğu içindeyim. Sizlerin bize emanet ettiği bayrağı daha yükseklere çıkarabilirsek ne mutlu bize. Her zaman bize rol model olduğunuz için, avukat gibi avukat olduğunuz için sizleri kutluyor hepinize teşekkür ediyorum. Nice sağlıklı mutlu günlerde buluşmayı diliyorum.”

 

 

Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı konusunun en önemli mesleki sorun olduğunu belirten Av. Veli Küçük, barolarda ve sivil toplum kuruluşlarında etkili olamayan ve istediğini yapamayıp yandaş hale getiremeyen siyasi iktidarın, bugün baroları bölerek, kendine yakın olabileceğini düşündüğü baroları yanına alarak sanki hukukçular da kendileri ile berabermiş algısı yaratma çabası içerisinde olduğunu ancak ülkesini ve halkını seven hukukçuların buna asla müsaade etmeyeceklerini, tüm çabalara rağmen yasada belirtilen sürede genel kurul yapması mümkün olmayan ‘paralel baroların’ siyasi iktidarın ve TBB’nin tüm çabalarına rağmen kurulamadığını, meslektaşlarımızın bu beyhude çabayı görerek sonuçsuz bıraktıklarını, Türk Tabipleri Birliği’nin son dönemde hedef haline getirilmeye çalışılmasının, terörle bir arada gösterilmek istenmesinin asla kabul edilemeyeceğini TTB’nin, bilimin, halkını ve yurttaşını gözeten objektif yaklaşımların yanında olduklarını sözlerine ekledi.

 

 

Açılış konuşmalarının tamamlanmasından sonra, meslekte 60, 50 ve 40, 35, 30, 25 yılını tamamlayan avukatlara Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte plaket sundular.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.