“Mevlid Kandili’nin anlamını çok iyi idrak etmeliyiz”

SİYASET 19.11.2018 - 15:05, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1973+ kez okundu.
 

“Mevlid Kandili’nin anlamını çok iyi idrak etmeliyiz”

 Şanlıurfa’nın Harran  ilçesi AK Parti Kadın Kolları Başkanı Başkanı Huriye Biter, “Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in doğumunu kutlarken, aynı zamanda onun evrensel mesajlarını, iman ve ibadet hayatını, yüce ahlakını, kardeşlik hukukunu, adalet anlayışını tekrar hatırlamalıyız” dedi.   AK Parti Harran İlçe Kadın Kolları Başkanı Biter, Mevlid Kandili mesajında, Âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili’ni, bir kez daha birlik ve beraberlik duyguları içinde idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.   Barış dini İslam'ı müjdeleyen Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in dünyaya gelişinin yıl dönümü olan bu mübarek günün, O’nun yaşayışını, Hadis-i Şeriflerini, mesajlarını, yol gösterici öğütlerini yeniden hatırlamak için vesile olduğunu belirten Başkan Huriye Biter, mesajında şunları kaydetti:   “Peygamberimizin doğduğu gece, insanlığın kurtuluşu için çok hayırlı ve mübarek bir başlangıçtır. İnsanlık için yepyeni bir gün doğmuş, aydınlık bir devir açılmıştır. Bir fazilet güneşi ve hidayet meşalesi olan Sevgili Peygamberimizin gönderilişi, Yüce Allah’ın bütün insanlara en büyük nimetlerinden birisidir.  Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in doğumunu kutlarken, aynı zamanda onun evrensel mesajlarını, iman ve ibadet hayatını, yüce ahlakını, kardeşlik hukukunu, adalet anlayışını tekrar hatırlamalı, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulması,  birlik ve beraberliğimizin güçlenmesi için her zamankinden daha çok gayret göstermeliyiz.” Huriye Biter, mesajının sonunda, “Harranlı hemşerilerimin ve tüm İslam âleminin mübarek Mevlid Kandili’ni tebrik eder, bu gecenin tüm insanlığa huzur getirmesini, barış ve esenliğe vesile olmasını temenni ederim.” Ifadelerine yer verdi.  

 Şanlıurfa’nın Harran  ilçesi AK Parti Kadın Kolları Başkanı Başkanı Huriye Biter, “Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in doğumunu kutlarken, aynı zamanda onun evrensel mesajlarını, iman ve ibadet hayatını, yüce ahlakını, kardeşlik hukukunu, adalet anlayışını tekrar hatırlamalıyız” dedi.

 

AK Parti Harran İlçe Kadın Kolları Başkanı Biter, Mevlid Kandili mesajında, Âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili’ni, bir kez daha birlik ve beraberlik duyguları içinde idrak etmenin mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.

 

Barış dini İslam'ı müjdeleyen Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in dünyaya gelişinin yıl dönümü olan bu mübarek günün, O’nun yaşayışını, Hadis-i Şeriflerini, mesajlarını, yol gösterici öğütlerini yeniden hatırlamak için vesile olduğunu belirten Başkan Huriye Biter, mesajında şunları kaydetti:

 

“Peygamberimizin doğduğu gece, insanlığın kurtuluşu için çok hayırlı ve mübarek bir başlangıçtır. İnsanlık için yepyeni bir gün doğmuş, aydınlık bir devir açılmıştır. Bir fazilet güneşi ve hidayet meşalesi olan Sevgili Peygamberimizin gönderilişi, Yüce Allah’ın bütün insanlara en büyük nimetlerinden birisidir. 

Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in doğumunu kutlarken, aynı zamanda onun evrensel mesajlarını, iman ve ibadet hayatını, yüce ahlakını, kardeşlik hukukunu, adalet anlayışını tekrar hatırlamalı, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulması,  birlik ve beraberliğimizin güçlenmesi için her zamankinden daha çok gayret göstermeliyiz.”

Huriye Biter, mesajının sonunda, “Harranlı hemşerilerimin ve tüm İslam âleminin mübarek Mevlid Kandili’ni tebrik eder, bu gecenin tüm insanlığa huzur getirmesini, barış ve esenliğe vesile olmasını temenni ederim.” Ifadelerine yer verdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.