“MEZOTERAPİ İLE YAZ GELMEDEN ÖNLEMİNİZİ ALIN”

SAĞLIK-YAŞAM 28.01.2019 - 14:19, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1603+ kez okundu.
 

“MEZOTERAPİ İLE YAZ GELMEDEN ÖNLEMİNİZİ ALIN”

  ADANA / Leke tedavileri için en ideal mevsimin kış ayları olduğunu belirten Dermatolog Uz. Dr. İlker Aydoğan, “Yaz aylarında güneş cildimizde, kış aylarına göre çok daha fazla olumsuz etki yaratır. Leke tedavilerini yaz aylarında yapmak doğru bir seçim olmaz” dedi. Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Dermatolog Uz. Dr. İlker Aydoğan, günümüzde yaşam tarzı ve stresin, ciltte ve saçlarda da yıpranmalara neden olması ile birlikte bu etkilerin özellikle ciltte leke, kırışıklık, göz altı torbaları, saçlarda cansızlık ve dökülme olarak kendini gösterdiğini söyledi. Dermatolog Uz. Dr. İlker Aydoğan, uzman ellerde, özellikle leke tedavisinde sonuçların hızlı bir şekilde alınması nedeniyle mezoterapinin çok önemli bir yere sahip olduğunun altını çizerek, “Mezoterapi, vitamin, mineral, aminoasit, homeopatik ilaçların, karışımlar halinde, iğne tekniği ile cildin orta tabakasına enjekte edilmesidir. Mezoterapiyi, yüz gençleştirme (mesolifting), göz altı morlukları, saç dökülmeleri ve skarlar için uyguluyoruz” dedi. EN İDEAL AYLAR Mezoterapide, ortalama 3. seanstan sonra sonuçların kesin olarak gözle görülebildiğini ve tedavi süresinde güneşin kötü etkinlerinden kaçınmak için kış aylarının en ideal zaman olduğunu ifade eden Dermatolog Aydoğan, “Mezoterapi, konusunda uzman dermatologlarca, doğru hastalara uygulandığında her hangi bir yan etki yaratmaz. Cerrahi girişimlerin aksine ne lokal ne de genel anestezi gerektirmediği gibi işlem sonrası hastaları hiçbir şekilde kısıtlamaz” dedi. Göz çevresi, çene, boyun, gıdı, alın, yanaklar gibi yüzün birçok bölgesine uygulanabildiğini vurgulayan Dermatolog Uz. Dr. Aydoğan, “Problemli alana direk enjekte edildiği için hücre yapımını hızlandırır ve hasarın onarılmasını ve cildin yenilenmesini sağlar” dedi. SAÇ MEZOTERAPİSİ Saçlarının cansız ve çok dökülmesinden şikayet eden kadın ve erkek hastalarında da mezoterapiyi uyguladıklarını söyleyen Aydoğan, “Saç derisine uygulanan mezoterapi ile uygulanan bölgedeki saç folikülleri olumlu yönde etkilenir ve bu sayede saç dökülmeleri durdurulup, yeni ve daha güçlü saçların çıkması sağlanmaktadır. Saç mezoterapisinde sonucu, doğru uygulanması belirlemektedir. İlaç, mutlaka uzman hekim tarafından, doğru bölgeye veya bölgelere, eşit miktarda dağıtılmalıdır aksi halde istenilen sonuç alınamaz” diye konuştu. Aydoğan, saç mezoterapisinin ayrıca koruyucu tedavi olarak da tercih edildiğine dikkat çekerek, “Saçlarında problem başlamadan veya problem daha fazla büyümeden korucu tedavi olarak da kullanılıyor” dedi.

 

ADANA / Leke tedavileri için en ideal mevsimin kış ayları olduğunu belirten Dermatolog Uz. Dr. İlker Aydoğan, “Yaz aylarında güneş cildimizde, kış aylarına göre çok daha fazla olumsuz etki yaratır. Leke tedavilerini yaz aylarında yapmak doğru bir seçim olmaz” dedi.

Özel Adana Ortadoğu Hastanesi Dermatolog Uz. Dr. İlker Aydoğan, günümüzde yaşam tarzı ve stresin, ciltte ve saçlarda da yıpranmalara neden olması ile birlikte bu etkilerin özellikle ciltte leke, kırışıklık, göz altı torbaları, saçlarda cansızlık ve dökülme olarak kendini gösterdiğini söyledi. Dermatolog Uz. Dr. İlker Aydoğan, uzman ellerde, özellikle leke tedavisinde sonuçların hızlı bir şekilde alınması nedeniyle mezoterapinin çok önemli bir yere sahip olduğunun altını çizerek, “Mezoterapi, vitamin, mineral, aminoasit, homeopatik ilaçların, karışımlar halinde, iğne tekniği ile cildin orta tabakasına enjekte edilmesidir. Mezoterapiyi, yüz gençleştirme (mesolifting), göz altı morlukları, saç dökülmeleri ve skarlar için uyguluyoruz” dedi.

EN İDEAL AYLAR

Mezoterapide, ortalama 3. seanstan sonra sonuçların kesin olarak gözle görülebildiğini ve tedavi süresinde güneşin kötü etkinlerinden kaçınmak için kış aylarının en ideal zaman olduğunu ifade eden Dermatolog Aydoğan, “Mezoterapi, konusunda uzman dermatologlarca, doğru hastalara uygulandığında her hangi bir yan etki yaratmaz. Cerrahi girişimlerin aksine ne lokal ne de genel anestezi gerektirmediği gibi işlem sonrası hastaları hiçbir şekilde kısıtlamaz” dedi. Göz çevresi, çene, boyun, gıdı, alın, yanaklar gibi yüzün birçok bölgesine uygulanabildiğini vurgulayan Dermatolog Uz. Dr. Aydoğan, “Problemli alana direk enjekte edildiği için hücre yapımını hızlandırır ve hasarın onarılmasını ve cildin yenilenmesini sağlar” dedi.

SAÇ MEZOTERAPİSİ

Saçlarının cansız ve çok dökülmesinden şikayet eden kadın ve erkek hastalarında da mezoterapiyi uyguladıklarını söyleyen Aydoğan, “Saç derisine uygulanan mezoterapi ile uygulanan bölgedeki saç folikülleri olumlu yönde etkilenir ve bu sayede saç dökülmeleri durdurulup, yeni ve daha güçlü saçların çıkması sağlanmaktadır. Saç mezoterapisinde sonucu, doğru uygulanması belirlemektedir. İlaç, mutlaka uzman hekim tarafından, doğru bölgeye veya bölgelere, eşit miktarda dağıtılmalıdır aksi halde istenilen sonuç alınamaz” diye konuştu. Aydoğan, saç mezoterapisinin ayrıca koruyucu tedavi olarak da tercih edildiğine dikkat çekerek, “Saçlarında problem başlamadan veya problem daha fazla büyümeden korucu tedavi olarak da kullanılıyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.