Migreniniz varsa, lodosta çıkmayın!

SAĞLIK-YAŞAM 24.10.2018 - 16:24, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 963+ kez okundu.
 

Migreniniz varsa, lodosta çıkmayın!

  Migreni tetikleyen faktörler her hastada farklı şekilde görülüyor.Migren hastalarının farklı hava durumlarından da etkilendiğini belirten uzmanlar, sonbahar ve kış mevsimlerinde özellikle lodos rüzgârı ve havadaki basınç değişikliklerinin çok şiddetli migren ağrılarına yol açtığını vurguladı.   Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Celal Şalçini, migren hastalığı hakkında önemli bilgiler verdi.   Lodos, şiddetli ağrılara yol açıyor “Migren tetikleyicileri her hasta için farklı ve kişisel olsa da özel hava durumları, en başta gelen tetikleyicilerdir” diyen Uzm. Dr. Celal Şalçini, “Bu tetikleyiciler her kişi için farklıdır ve bu kişiler farklı hava durumlarından etkilenmektedir. Kışın ve sonbaharda özelikle lodos rüzgârı ve basınç değişiklikleri en şiddetli ağrılara yol açmaktadır. Bu tetikleyiciler çoğu zaman sadece havanın soğukluk derecesine bağlı olmayıp basınç ve nem değişikliğidir, dolayısıyla çoğu zaman direkt rüzgâr temasına da bağlı olmayabilir” şeklinde konuştu.   Birinci öncelik: Migren ataklarını önlemek Uzm. Dr. Celal Şalçini, “Migren ataklarının tedavisi olsa da migren ataklarını önlemek birinci önceliğimiz” diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Önlemenin en önemli kısmından biri hastanın kendi hastalığını tanıması ve tetikleyicileri tek tek tespit edip uzak kalmaktır.        

 

Migreni tetikleyen faktörler her hastada farklı şekilde görülüyor.Migren hastalarının farklı hava durumlarından da etkilendiğini belirten uzmanlar, sonbahar ve kış mevsimlerinde özellikle lodos rüzgârı ve havadaki basınç değişikliklerinin çok şiddetli migren ağrılarına yol açtığını vurguladı.

 

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Celal Şalçini, migren hastalığı hakkında önemli bilgiler verdi.

 

Lodos, şiddetli ağrılara yol açıyor

“Migren tetikleyicileri her hasta için farklı ve kişisel olsa da özel hava durumları, en başta gelen tetikleyicilerdir” diyen Uzm. Dr. Celal Şalçini, “Bu tetikleyiciler her kişi için farklıdır ve bu kişiler farklı hava durumlarından etkilenmektedir. Kışın ve sonbaharda özelikle lodos rüzgârı ve basınç değişiklikleri en şiddetli ağrılara yol açmaktadır. Bu tetikleyiciler çoğu zaman sadece havanın soğukluk derecesine bağlı olmayıp basınç ve nem değişikliğidir, dolayısıyla çoğu zaman direkt rüzgâr temasına da bağlı olmayabilir” şeklinde konuştu.

 

Birinci öncelik: Migren ataklarını önlemek

Uzm. Dr. Celal Şalçini, “Migren ataklarının tedavisi olsa da migren ataklarını önlemek birinci önceliğimiz” diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Önlemenin en önemli kısmından biri hastanın kendi hastalığını tanıması ve tetikleyicileri tek tek tespit edip uzak kalmaktır.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.