"Milli serveti korumak için iktidar adım atmalıdır"

GÜNDEM 16.02.2020 - 17:31, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1950+ kez okundu.
 

"Milli serveti korumak için iktidar adım atmalıdır"

ADANA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, büyük yangın riskiyle karşı karşıya bulunan çırçır, kağıt ve plastik fabrikaları gibi işyerlerinin koruyucu sigorta kapsamına alınması için bir kez daha çağrı yaptı. Konuyu uzun süredir gündeme getirdiklerini ancak iktidarın çözüm için herhangi bir adım atmadığını vurgulayan Barut, "Yanan yalnızca fabrikalar değil milli servettir. Ekonomik kriz ortamında fabrikalarımıza ve milli servetimize daha çok sahip çıkmalıyız" dedi. 'GEÇMİŞ OLSUN' DİLEĞİNİ İLETTİ Adana'nın Karataş İlçesi Yolu üzerindeki çiftçi ve iş insanı Ali Milli ile ailesine ait Pakmil Yağ Fabrikası'nda çıkan yangın nedeniyle işyerine gidip söndürme ve soğutma çalışmalarını inceleyen Ayhan Barut, yetkililerle görüştü. Yangın mahallinde Ali Milli, Yasin Milli ve Rafet Milli ile bir araya gelip olay yerinde yangın söndürme ve soğutma çalışmalarını koordine eden Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Nihat Sarraf'tan bilgi alan Ayhan Barut, 'Geçmiş olsun' dileklerini paylaştı. Yangın nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu dile getiren Barut, "Çok şükür can kaybı yok. Cana geleceğine mala gelsin elbette ama burada çırçır bölümüne yangının sıçramaması da büyük bir şans. Allah esirgesin o zaman yangının zararı ve boyutu çok daha büyük olurdu. Büyük geçmiş olsun" diye konuştu. "ZARARLAR GİDERİLMELİ, İŞLETMELER DESTEKLENMELİDİR" Yangın riskinin çok fazla olduğu çırçır, kağıt ve plastik fabrikalarının koruyucu sigorta kapsamına alınması için daha önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) soru önergesi sunup Meclis Araştırması isteyen Ayhan Barut, bu çabasına karşın henüz bir gelişme yaşanmadığını anımsattı. Pakmil Yağ Fabrikası'ndaki yangının 'ucuz' atlatıldığını anımsatan Ayhan Barut, şunları kaydetti: "Ekonomik krizin vurduğu ülkemizde maalesef fabrikalarımız da yanıyor, büyük ekonomik zararlar oluşuyor, ekmek kapıları yok oluyor. Yanan sadece fabrikalar değil milli servetimizdir. Bu acıların yaşanmaması için önlem alınması, yanan işyerlerimize sahip çıkılması gerekiyor. Girişimcilerin zararlarının karşılanması ve faaliyetlerinin sürmesi için desteklenmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra çırçır, plastik ve kağıt gibi fabrikaların koruyucu sigorta kapsamına alınmaması büyük sorun oluşturuyor. Bu gibi işletmelerin birincil olarak koruyucu sigorta kapsamına alınması zorunlu hale getirilmelidir. Fabrikaların yangından korunmaları için gerekli tüm yaptırımlar kararlılıkla uygulanmalıdır. Ancak olası bir yangın olayında da fabrikada zarar gören ürünlerin yerine konması, fabrika sahibinin ve çalışan emekçilerin güvence altına alınması şarttır."  



ADANA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, büyük yangın riskiyle karşı karşıya bulunan çırçır, kağıt ve plastik fabrikaları gibi işyerlerinin koruyucu sigorta kapsamına alınması için bir kez daha çağrı yaptı. Konuyu uzun süredir gündeme getirdiklerini ancak iktidarın çözüm için herhangi bir adım atmadığını vurgulayan Barut, "Yanan yalnızca fabrikalar değil milli servettir. Ekonomik kriz ortamında fabrikalarımıza ve milli servetimize daha çok sahip çıkmalıyız" dedi.

'GEÇMİŞ OLSUN' DİLEĞİNİ İLETTİ

Adana'nın Karataş İlçesi Yolu üzerindeki çiftçi ve iş insanı Ali Milli ile ailesine ait Pakmil Yağ Fabrikası'nda çıkan yangın nedeniyle işyerine gidip söndürme ve soğutma çalışmalarını inceleyen Ayhan Barut, yetkililerle görüştü. Yangın mahallinde Ali Milli, Yasin Milli ve Rafet Milli ile bir araya gelip olay yerinde yangın söndürme ve soğutma çalışmalarını koordine eden Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Nihat Sarraf'tan bilgi alan Ayhan Barut, 'Geçmiş olsun' dileklerini paylaştı. Yangın nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu dile getiren Barut, "Çok şükür can kaybı yok. Cana geleceğine mala gelsin elbette ama burada çırçır bölümüne yangının sıçramaması da büyük bir şans. Allah esirgesin o zaman yangının zararı ve boyutu çok daha büyük olurdu. Büyük geçmiş olsun" diye konuştu.

"ZARARLAR GİDERİLMELİ, İŞLETMELER DESTEKLENMELİDİR"

Yangın riskinin çok fazla olduğu çırçır, kağıt ve plastik fabrikalarının koruyucu sigorta kapsamına alınması için daha önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) soru önergesi sunup Meclis Araştırması isteyen Ayhan Barut, bu çabasına karşın henüz bir gelişme yaşanmadığını anımsattı. Pakmil Yağ Fabrikası'ndaki yangının 'ucuz' atlatıldığını anımsatan Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Ekonomik krizin vurduğu ülkemizde maalesef fabrikalarımız da yanıyor, büyük ekonomik zararlar oluşuyor, ekmek kapıları yok oluyor. Yanan sadece fabrikalar değil milli servetimizdir. Bu acıların yaşanmaması için önlem alınması, yanan işyerlerimize sahip çıkılması gerekiyor. Girişimcilerin zararlarının karşılanması ve faaliyetlerinin sürmesi için desteklenmesi gerekiyor. Bunun yanı sıra çırçır, plastik ve kağıt gibi fabrikaların koruyucu sigorta kapsamına alınmaması büyük sorun oluşturuyor. Bu gibi işletmelerin birincil olarak koruyucu sigorta kapsamına alınması zorunlu hale getirilmelidir. Fabrikaların yangından korunmaları için gerekli tüm yaptırımlar kararlılıkla uygulanmalıdır. Ancak olası bir yangın olayında da fabrikada zarar gören ürünlerin yerine konması, fabrika sahibinin ve çalışan emekçilerin güvence altına alınması şarttır."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.