Milyonluk vurgun iddiasına Bakanlıktan soruşturma izni

21.09.2017 - 15:01, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 3515+ kez okundu.
 

Milyonluk vurgun iddiasına Bakanlıktan soruşturma izni

  Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik ile 18 belediye görevlisi hakkında zimmet iddiasıyla inceleme başlatıldı.  PERSONEL MAAŞLARI ZİMMETE GEÇİRİLMİŞ İçişleri Bakanlığı, 2014-2017 yılları arasında personel maaşlarının zimmete geçirilerek milyonlarca liralık vurgun yapıldığı, bazı firmalara da sahte belge düzenlenerek sahte ve usulsüz ödeme yapıldığı iddiasıyla 18 kişi hakkında soruşturma izni verdi.  ELDEN ÖDEMEYLE ALIP PAYLAŞMIŞLAR İddiaya göre, bazı memurlara 4 ay ile 2 yıl arasında maaş ödenmedi.  Elden ödeme talimatı verilmiş gibi bankadan çekilen maaşlar, belediye içinde bazı kişiler arasında pay edilerek milyonluk vurgun yapıldı.  BELEDİYE ESNAFTAN BORÇ ALMIŞ! İçişleri Bakanlığı’nca hazırlanan raporda, Belediye Başkanı Türkeş Filik’in belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere bir esnaftan borç aldığı ifadelerine de yer verildi. Gerçeğe aykırı sahte belgelerle de firmalara usulsüz ödeme yapıldığı raporda yer aldı.  HAKLARINDA ÖN İNCELEME YAPILDI İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla başta Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik olmak üzere hakkında ön inceleme yapılmasına ve soruşturma açılmasına  karar verilen isimler şöyle: İŞTE SORUŞTURMA AÇILANLAR Belediye Başkanı Türkeş Filik, Harcama-muhasebe yetkilisi mutemet  Yıldıray Sinim , Gerçekleştirme görevlisi ve harcama yetkilisi Halil İbrahim Sönmez, Gerçekleştirme görevlisi Mustafa Koçak, yine harcama yetkilileri Ömer Faruk Yıldız, Kaya Han Kıllıoğlu, Yüksel Çetin, Gül Derya Demir, Yusuf Bahri Erzin, Belediye mutemetleri Gökhan Erzin, Hacı Halil Arı, Murat Koca, Emre Kanat, Gerçekleştirme görevlisi Erol Erden, yine gerçekleştirme görevlisi ve harcama yetkilisi Mahmut Sezik, Ahmet Yalçın Özyürek, Hayri Yükselir ve harcama yetkilisi Hurşit Topal.

 

Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik ile 18 belediye görevlisi hakkında zimmet iddiasıyla inceleme başlatıldı. 
PERSONEL MAAŞLARI ZİMMETE GEÇİRİLMİŞ
İçişleri Bakanlığı, 2014-2017 yılları arasında personel maaşlarının zimmete geçirilerek milyonlarca liralık vurgun yapıldığı, bazı firmalara da sahte belge düzenlenerek sahte ve usulsüz ödeme yapıldığı iddiasıyla 18 kişi hakkında soruşturma izni verdi. 
ELDEN ÖDEMEYLE ALIP PAYLAŞMIŞLAR
İddiaya göre, bazı memurlara 4 ay ile 2 yıl arasında maaş ödenmedi.  Elden ödeme talimatı verilmiş gibi bankadan çekilen maaşlar, belediye içinde bazı kişiler arasında pay edilerek milyonluk vurgun yapıldı. 
BELEDİYE ESNAFTAN BORÇ ALMIŞ!
İçişleri Bakanlığı’nca hazırlanan raporda, Belediye Başkanı Türkeş Filik’in belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere bir esnaftan borç aldığı ifadelerine de yer verildi. Gerçeğe aykırı sahte belgelerle de firmalara usulsüz ödeme yapıldığı raporda yer aldı. 
HAKLARINDA ÖN İNCELEME YAPILDI
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla başta Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik olmak üzere hakkında ön inceleme yapılmasına ve soruşturma açılmasına  karar verilen isimler şöyle:
İŞTE SORUŞTURMA AÇILANLAR
Belediye Başkanı Türkeş Filik, Harcama-muhasebe yetkilisi mutemet  Yıldıray Sinim , Gerçekleştirme görevlisi ve harcama yetkilisi Halil İbrahim Sönmez, Gerçekleştirme görevlisi Mustafa Koçak, yine harcama yetkilileri Ömer Faruk Yıldız, Kaya Han Kıllıoğlu, Yüksel Çetin, Gül Derya Demir, Yusuf Bahri Erzin, Belediye mutemetleri Gökhan Erzin, Hacı Halil Arı, Murat Koca, Emre Kanat, Gerçekleştirme görevlisi Erol Erden, yine gerçekleştirme görevlisi ve harcama yetkilisi Mahmut Sezik, Ahmet Yalçın Özyürek, Hayri Yükselir ve harcama yetkilisi Hurşit Topal.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.