MUHTAR ÇELİK’TEN EĞİTİME DESTEK!

EĞİTİM 15.10.2018 - 17:16, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2654+ kez okundu.
 

MUHTAR ÇELİK’TEN EĞİTİME DESTEK!

Pınar mahallesi muhtarı Saniye Çelik, yeniden aday olduğunu açıkladı. Bugünlerde muhtarlık binasında her öğrenciye faydalı olacak yardımcı ders kitapları toplayan muhtar Çelik, çöpe gidecek kitapları daha fazla ders çalışıp soru çözmek isteyen öğrencilere hediye ediyor.
  MUHTAR EMMİ DÖNEMİ ARTIK BİTTİ  Pınar mahallesi muhtarlığına yeniden aday olduğunu açıklayan Saniye Çelik, “Elit bir mahallenin muhtarıyım, eski devirlerdeki gibi muhtar emmi profili bitti. Sadece okur- yazar olmak yetmez. Yasaları bilmeniz, olaylara evrensel açıdan bakmanız lazım. Sosyal ve kültürel açıdan mahallenin çıtasını yükseltmek gerekiyor” dedi.  HALKIMA FAYDALI OLMAK İÇİN OKUYORUM Kamu yönetimi mezunu olan Muhtar Çelik, şimdi sosyoloji eğitimi görüyor. Her zaman “Bu bana yetmez” diyerek okuduğunu kaydeden Muhtar Çelik,  “Muhtar olmamız nedeniyle toplumun sosyolojisini anlamamız lazım. Okumayı elzem olarak gördüm, zaten kitap okumayı çok seviyorum. Hem rol model olabilmek hem de halkıma topluma faydalı olmak için okuyorum” diye konuştu.  SORU ÇÖZMEK İSTEYEN KİTAP Bugünlerde muhtarlık binasında her öğrenciye faydalı olacak yardımcı ders kitapları biriktiren Çelik, çöpe gidecek kitapları daha fazla soru çözmek isteyen öğrencilere hediye ediyor. Çelik, “Muhtarlıktaki bu kitapların sahipleri şu anda mühendislik, tıp, öğretmenlik gibi yerlere yerleştiler. Buraya gelip ‘muhtarım biz kazandık’ dediklerinde tek ricam oldu. ‘Çocuklar eğer arkanızda kardeşleriniz yoksa kitapları evde bulundurmayalım, paylaşmak güzeldir.’ dedim.” şeklinde konuştu.  ÇOCUKLAR İÇİN FARKINDALIK OLUŞTURDUK “Sağ olsunlar, muhtarlığımıza getirdiler. O çocuklar aileleriyle birlikte bize kitap taşıyorlar. Bu sayede kitapların çöpe gitmesini engelliyoruz. Ekonomik bir kriz içindeyiz, bir kitap ‘dünya bir para’ alan var, alamayan var. Onun için eşit eğitim hakkı gibi bir paylaşım içindeyiz. Roman falan var da sosyal medyada bu kitap işini paylaşıyoruz, vermeleri için ricada bulunuyoruz. İnşallah kitap akışı devam edecektir. Yazın çocuklara zeka ve mantık oyunları kursları açmıştım. Bu sayede çocukların düşüncelerinde, yorumlarında farkındalık oluşturuyoruz.” Çelik, ihtiyacı olan herkese mahalle ayırımı yapmadan yardımcı kitaplardan hediye ettiklerini belirterek, Adana’nın her yerinden istek olduğunu sözlerine ekledi.
Pınar mahallesi muhtarı Saniye Çelik, yeniden aday olduğunu açıkladı. Bugünlerde muhtarlık binasında her öğrenciye faydalı olacak yardımcı ders kitapları toplayan muhtar Çelik, çöpe gidecek kitapları daha fazla ders çalışıp soru çözmek isteyen öğrencilere hediye ediyor.

 

MUHTAR EMMİ DÖNEMİ ARTIK BİTTİ 
Pınar mahallesi muhtarlığına yeniden aday olduğunu açıklayan Saniye Çelik, “Elit bir mahallenin muhtarıyım, eski devirlerdeki gibi muhtar emmi profili bitti. Sadece okur- yazar olmak yetmez. Yasaları bilmeniz, olaylara evrensel açıdan bakmanız lazım. Sosyal ve kültürel açıdan mahallenin çıtasını yükseltmek gerekiyor” dedi. 
HALKIMA FAYDALI OLMAK İÇİN OKUYORUM
Kamu yönetimi mezunu olan Muhtar Çelik, şimdi sosyoloji eğitimi görüyor. Her zaman “Bu bana yetmez” diyerek okuduğunu kaydeden Muhtar Çelik,  “Muhtar olmamız nedeniyle toplumun sosyolojisini anlamamız lazım. Okumayı elzem olarak gördüm, zaten kitap okumayı çok seviyorum. Hem rol model olabilmek hem de halkıma topluma faydalı olmak için okuyorum” diye konuştu. 
SORU ÇÖZMEK İSTEYEN KİTAP
Bugünlerde muhtarlık binasında her öğrenciye faydalı olacak yardımcı ders kitapları biriktiren Çelik, çöpe gidecek kitapları daha fazla soru çözmek isteyen öğrencilere hediye ediyor. Çelik, “Muhtarlıktaki bu kitapların sahipleri şu anda mühendislik, tıp, öğretmenlik gibi yerlere yerleştiler. Buraya gelip ‘muhtarım biz kazandık’ dediklerinde tek ricam oldu. ‘Çocuklar eğer arkanızda kardeşleriniz yoksa kitapları evde bulundurmayalım, paylaşmak güzeldir.’ dedim.” şeklinde konuştu. 
ÇOCUKLAR İÇİN FARKINDALIK OLUŞTURDUK
“Sağ olsunlar, muhtarlığımıza getirdiler. O çocuklar aileleriyle birlikte bize kitap taşıyorlar. Bu sayede kitapların çöpe gitmesini engelliyoruz. Ekonomik bir kriz içindeyiz, bir kitap ‘dünya bir para’ alan var, alamayan var. Onun için eşit eğitim hakkı gibi bir paylaşım içindeyiz. Roman falan var da sosyal medyada bu kitap işini paylaşıyoruz, vermeleri için ricada bulunuyoruz. İnşallah kitap akışı devam edecektir. Yazın çocuklara zeka ve mantık oyunları kursları açmıştım. Bu sayede çocukların düşüncelerinde, yorumlarında farkındalık oluşturuyoruz.”
Çelik, ihtiyacı olan herkese mahalle ayırımı yapmadan yardımcı kitaplardan hediye ettiklerini belirterek, Adana’nın her yerinden istek olduğunu sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.