MURAT SANCAK: ŞİRKETLEŞMEYEN KULÜP AYAKTA KALAMAZ

SPOR 21.09.2020 - 13:54, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1892+ kez okundu.
 

MURAT SANCAK: ŞİRKETLEŞMEYEN KULÜP AYAKTA KALAMAZ

Adana Demirspor Kulübü Başkanı, işadamı Murat Sancak, şirketleşmeyen kulüplerin ayakta kalma şansının olmadığını söyledi. Ligde ortalarda oynayacak bir takımın 35- 40 milyon lira harcaması gerektiğini kaydeden tecrübeli işadamı, Play-Off için 50 milyon lira, şampiyonluk için en az 60 milyon lira harcamak gerektiğini kaydetti. Sancak, Adana Demirspor’un hedefinin Süper Lig’e çıkmak olduğunu bildirdi, yabancı 2 oyuncunun gönderebileceğini anlattı.
MAÇTAN SONRA HOCAYI KARŞIMA ALIRIM   Sancak, Sheraton Grand Adana Hotel’de basın toplantısında, “Adana Demirspor Süper Lige bu yıl çıkar mı?” sorusuna “Hiçbir şeyin garantisi yok. İki yıl önceki kadroya baktığımızda direkt çıkmamız gerekirdi ancak olmadı. Hedef tabii ki Süper Lig” ifadelerini kullandı. Teknik direktörlerin kendi başına açıklama yapmasını istemediğini kaydeden Sancak, “Hoca benim işçim sayılır, elbette karışacağım, şov yapmasına izin vermem. Ancak sahaya süreceği kadroya da karışmam. Maçtan sonra hocayı karşıma alır, fikirlerimi söylerim” diye konuştu.   TARAFTAR BANA ŞİRKETLEŞME İZNİ VERDİ    Galatasaray’ın eski oyuncusu Aurelien Chedjou’nun yanı sıra Yunus’la ilgilendiklerini anlatan Sancak, Alanya’dan Emircan’la görüştüklerini bildirdi. Sancak, “Bu oyuncular olursa 2 yabancı futbolcuyu alacak olursak, sahada 5, kulübede 1 yabancı kuralına göre; mevcut yabancı oyuncularımızdan ikisini göndermek zorundayız” dedi. Adana Demirspor’un forma satışından 17 milyon lira gelir sağladığını kaydeden Sancak, “Bu rakamlara göre kulübün ayakta kalma şansı var mı?” diye sordu. Sancak, şunları kaydetti: “25 yıldır Süper Lig yüzü görmemişiz. Adanaspor ise 3-5 yıl önce çıkmış. Bu konuda Bayram Akgül’ü tebrik ediyorum. Şirketleşme, borsaya girme, halka açık Adana Demirspor’un lehine ne olacaksa varım, yoksa karşıyım. Adanaspor gibi şirketleşme doğru olur. Hedefimiz yüzde 90 halka açılmak. Taraftar, Murat Sancak için şirketleşme izni verdi. İlk etapta yüzde 51 kulüpte, yüzde 49 halka açılabiliriz. Ancak, yüzde 90 halka açılabilirsek kulüp ayakta kalabilir ve boy gösterebilir.”   30 MİLYON LİRALIK SÖZ HAVADA KALMIŞ!   Kulübün eskiye dönük borçlarıyla ilgili de konuşan Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, şöyle devam etti: “Her dönemden borç takan olmuş. Hala borç çıkıyor. Şu an 58 milyon civarında eski borç görülüyor. 2011 yılından 50 bin lira alacağı olan bir futbolcu çıkmış 750 bin lira istiyor. Takımın başına geldiğimde, kentin yöneticilerinden ve önde insanlarından 25-30 milyon lira kulübe yardım yapma sözü gelmişti. Koskoca Adana’dan sadece 1 milyon 100 bin lira toplandı. Bu kulübün 600-700 bin lira aylık gideri var. Oyuncuların primlerini de buna ekleyebilirsiniz.”
Adana Demirspor Kulübü Başkanı, işadamı Murat Sancak, şirketleşmeyen kulüplerin ayakta kalma şansının olmadığını söyledi. Ligde ortalarda oynayacak bir takımın 35- 40 milyon lira harcaması gerektiğini kaydeden tecrübeli işadamı, Play-Off için 50 milyon lira, şampiyonluk için en az 60 milyon lira harcamak gerektiğini kaydetti. Sancak, Adana Demirspor’un hedefinin Süper Lig’e çıkmak olduğunu bildirdi, yabancı 2 oyuncunun gönderebileceğini anlattı.

MAÇTAN SONRA HOCAYI KARŞIMA ALIRIM

 

Sancak, Sheraton Grand Adana Hotel’de basın toplantısında, “Adana Demirspor Süper Lige bu yıl çıkar mı?” sorusuna “Hiçbir şeyin garantisi yok. İki yıl önceki kadroya baktığımızda direkt çıkmamız gerekirdi ancak olmadı. Hedef tabii ki Süper Lig” ifadelerini kullandı. Teknik direktörlerin kendi başına açıklama yapmasını istemediğini kaydeden Sancak, “Hoca benim işçim sayılır, elbette karışacağım, şov yapmasına izin vermem. Ancak sahaya süreceği kadroya da karışmam. Maçtan sonra hocayı karşıma alır, fikirlerimi söylerim” diye konuştu.

 

TARAFTAR BANA ŞİRKETLEŞME İZNİ VERDİ 

 

Galatasaray’ın eski oyuncusu Aurelien Chedjou’nun yanı sıra Yunus’la ilgilendiklerini anlatan Sancak, Alanya’dan Emircan’la görüştüklerini bildirdi. Sancak, “Bu oyuncular olursa 2 yabancı futbolcuyu alacak olursak, sahada 5, kulübede 1 yabancı kuralına göre; mevcut yabancı oyuncularımızdan ikisini göndermek zorundayız” dedi. Adana Demirspor’un forma satışından 17 milyon lira gelir sağladığını kaydeden Sancak, “Bu rakamlara göre kulübün ayakta kalma şansı var mı?” diye sordu. Sancak, şunları kaydetti: “25 yıldır Süper Lig yüzü görmemişiz. Adanaspor ise 3-5 yıl önce çıkmış. Bu konuda Bayram Akgül’ü tebrik ediyorum. Şirketleşme, borsaya girme, halka açık Adana Demirspor’un lehine ne olacaksa varım, yoksa karşıyım. Adanaspor gibi şirketleşme doğru olur. Hedefimiz yüzde 90 halka açılmak. Taraftar, Murat Sancak için şirketleşme izni verdi. İlk etapta yüzde 51 kulüpte, yüzde 49 halka açılabiliriz. Ancak, yüzde 90 halka açılabilirsek kulüp ayakta kalabilir ve boy gösterebilir.”

 

30 MİLYON LİRALIK SÖZ HAVADA KALMIŞ!

 

Kulübün eskiye dönük borçlarıyla ilgili de konuşan Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, şöyle devam etti: “Her dönemden borç takan olmuş. Hala borç çıkıyor. Şu an 58 milyon civarında eski borç görülüyor. 2011 yılından 50 bin lira alacağı olan bir futbolcu çıkmış 750 bin lira istiyor. Takımın başına geldiğimde, kentin yöneticilerinden ve önde insanlarından 25-30 milyon lira kulübe yardım yapma sözü gelmişti. Koskoca Adana’dan sadece 1 milyon 100 bin lira toplandı. Bu kulübün 600-700 bin lira aylık gideri var. Oyuncuların primlerini de buna ekleyebilirsiniz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.