Musa Balı Konağı çöküyor HA YIKILDI HA YIKILACAK!

KÜLTÜR-SANAT 22.11.2017 - 14:32, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2479+ kez okundu.
 

Musa Balı Konağı çöküyor HA YIKILDI HA YIKILACAK!

Vakıflar Genel Müdürlüğü inat ediyor, Musa Balı konağına tadilat izni vermiyor. Adana’da ‘duvarı tahta ile ayakta tutulan’ tarihi Tepebağ’daki Musa Balı konağı için hala tadilat izni çıkmadı. Konak, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün izin vermeyişinden dolayı onarılamıyor.  YOLLAR YENİLENDİ KONAK KALDI  Seyhan Belediyesi, Tepebağ’daki, eski Adliye binasından Abidinpaşa’ya uzanan Turan Arın sokağında, yer taşlarını yeniledi, evlere ait dış duvarlar ile bazı ev ve işyerlerini restore ettirdi. Sokak yeni haliyle hizmet veriyor ancak bu sokağı kullananların her gün altından geçmek zorunda kaldıkları Musa Balı konağı hala onarılamadı.  ÇÖKTÜ ÇÖKECEK  Musa Balı konağının ‘çöktü çökecek’ görüntüsü, yolu kullanan öğrencilerle vatandaşları da tedirgin ediyor. Seyhan Belediyesi, Çukurova Kalkınma Ajansı ile birlikte sokakta restorasyon çalışmaları yapmıştı. Sokakta, 40 civarında tarihi ev ile 10 adet tescilli yapı var.


Vakıflar Genel Müdürlüğü inat ediyor, Musa Balı konağına tadilat izni vermiyor.

Adana’da ‘duvarı tahta ile ayakta tutulan’ tarihi Tepebağ’daki Musa Balı konağı için hala tadilat izni çıkmadı. Konak, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün izin vermeyişinden dolayı onarılamıyor. 
YOLLAR YENİLENDİ KONAK KALDI 
Seyhan Belediyesi, Tepebağ’daki, eski Adliye binasından Abidinpaşa’ya uzanan Turan Arın sokağında, yer taşlarını yeniledi, evlere ait dış duvarlar ile bazı ev ve işyerlerini restore ettirdi. Sokak yeni haliyle hizmet veriyor ancak bu sokağı kullananların her gün altından geçmek zorunda kaldıkları Musa Balı konağı hala onarılamadı. 
ÇÖKTÜ ÇÖKECEK 
Musa Balı konağının ‘çöktü çökecek’ görüntüsü, yolu kullanan öğrencilerle vatandaşları da tedirgin ediyor. Seyhan Belediyesi, Çukurova Kalkınma Ajansı ile birlikte sokakta restorasyon çalışmaları yapmıştı. Sokakta, 40 civarında tarihi ev ile 10 adet tescilli yapı var.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.