MÜSİAD, Adana’ya ‘Orta Ölçekli Sanayi Sitesi’ kazandıracak

GÜNDEM 13.11.2019 - 14:59, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1695+ kez okundu.
 

MÜSİAD, Adana’ya ‘Orta Ölçekli Sanayi Sitesi’ kazandıracak

  Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana Başkanı Burhan Kavak, MÜSİAD Genel Merkezi’nin ülke genelinde kurmayı planladığı ‘Milli Üretim Üsleri’ olarak değerlendirilen ‘Orta Ölçekli Sanayi Siteleri’nden birinin de Adana’da kurulacağını söyledi.    MÜSİAD, üretim alanları ve imkânları kısıtlı olan küçük sanayi sitesi üreticilerinin organize sanayi bölgelerine rahat geçiş yapabilmelerini sağlamak amacıyla ‘Orta Ölçekli Sanayi Siteleri’ kuracak.  Türkiye’de ilki Tekirdağ Ergene Velimeşe OSB Bölgesi’nde hayata geçirilecek projenin temel atma törenine katılan MÜSİAD Adana Başkanı Burhan Kavak, aynı yatırımı Adana’ya kazandırmak için yer arama çalışmalarına başlandığını söyledi.  Tekirdağ’daki Velimeşe OSB’deki temel atma törenine Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı​ Naci Ağbal ve MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.  ADANA İÇİN YER TESPİTİ YAPILIYOR Temel atma törenine Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Büyükşehir Başkanı Kadir Albayrak, Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Fatma Güldemet Sarı, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ile iş ve siyaset dünyasının önde gelen isimleri katıldı. MÜSİAD Adana Başkanı Burhan Kavak, her ilde gerçekleştirilmesi planlanan yatırım çerçevesinde Adana’nın öncelikli iller arasında yer alması için gayret gösterdiklerini söyledi. ‘Milli Üretim Üsleri’ olarak değerlendirilen yatırımın sitenin kurulacağı il ve ilçenin ekonomik ve üretim potansiyeline göre, 200 dönüm ile 1000 dönüm arası araziler üzerinde inşa edilmesi öngörüldüğünü belirten Kavak, “İşyerleri zeminde 500, bin, bin 500 ve 2 bin metrekare olacak şekilde tasarlanıyor. Türkiye’de yeni bir dönemi başlatacak proje kapsamında, tesis içerisindeki çalışanların daha iyi imkanlara sahip olabilmesi adına, kreş, anaokulu, sağlık ocağı, kapalı yüzme havuzu, voleybol ve basketbol salonları, halı saha, yürüyüş parkurları, tiyatro ve üretim müzesi gibi alanlardan oluşan kompleks bir yapı öngörülüyor. Ayrıca site içerisinde yer alacak meslek liseleri ile hem öğrencilere sürekli staj imkânı sunması hem de kalifiye personel yetişmesine olanak sağlaması hedefleniyor” dedi. Kavak, söz konusu yatırımın Adana’da da yapılması çerçevesinde öncelikle yer tespiti olmak üzere çalışmalara başladıklarını söyledi. 

 


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana Başkanı Burhan Kavak, MÜSİAD Genel Merkezi’nin ülke genelinde kurmayı planladığı ‘Milli Üretim Üsleri’ olarak değerlendirilen ‘Orta Ölçekli Sanayi Siteleri’nden birinin de Adana’da kurulacağını söyledi. 

 

MÜSİAD, üretim alanları ve imkânları kısıtlı olan küçük sanayi sitesi üreticilerinin organize sanayi bölgelerine rahat geçiş yapabilmelerini sağlamak amacıyla ‘Orta Ölçekli Sanayi Siteleri’ kuracak. 
Türkiye’de ilki Tekirdağ Ergene Velimeşe OSB Bölgesi’nde hayata geçirilecek projenin temel atma törenine katılan MÜSİAD Adana Başkanı Burhan Kavak, aynı yatırımı Adana’ya kazandırmak için yer arama çalışmalarına başlandığını söyledi. 
Tekirdağ’daki Velimeşe OSB’deki temel atma törenine Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı​ Naci Ağbal ve MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. 

ADANA İÇİN YER TESPİTİ YAPILIYOR
Temel atma törenine Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Büyükşehir Başkanı Kadir Albayrak, Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Fatma Güldemet Sarı, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ile iş ve siyaset dünyasının önde gelen isimleri katıldı.
MÜSİAD Adana Başkanı Burhan Kavak, her ilde gerçekleştirilmesi planlanan yatırım çerçevesinde Adana’nın öncelikli iller arasında yer alması için gayret gösterdiklerini söyledi. ‘Milli Üretim Üsleri’ olarak değerlendirilen yatırımın sitenin kurulacağı il ve ilçenin ekonomik ve üretim potansiyeline göre, 200 dönüm ile 1000 dönüm arası araziler üzerinde inşa edilmesi öngörüldüğünü belirten Kavak, “İşyerleri zeminde 500, bin, bin 500 ve 2 bin metrekare olacak şekilde tasarlanıyor. Türkiye’de yeni bir dönemi başlatacak proje kapsamında, tesis içerisindeki çalışanların daha iyi imkanlara sahip olabilmesi adına, kreş, anaokulu, sağlık ocağı, kapalı yüzme havuzu, voleybol ve basketbol salonları, halı saha, yürüyüş parkurları, tiyatro ve üretim müzesi gibi alanlardan oluşan kompleks bir yapı öngörülüyor. Ayrıca site içerisinde yer alacak meslek liseleri ile hem öğrencilere sürekli staj imkânı sunması hem de kalifiye personel yetişmesine olanak sağlaması hedefleniyor” dedi. Kavak, söz konusu yatırımın Adana’da da yapılması çerçevesinde öncelikle yer tespiti olmak üzere çalışmalara başladıklarını söyledi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.