NARENCİYE İÇİN SEFERBERLİK VAR!

EKONOMİ 26.07.2018 - 12:53, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2311+ kez okundu.
 

NARENCİYE İÇİN SEFERBERLİK VAR!

Meyveyi dalında çürüten Akdeniz meyve sineği Çukurova’yı adeta kasıp kavuruyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, sinekle mücadele için belediyenin bütün ekipmanlarıyla işçilerini harekete geçirdi. Narenciye, Adana’da 500 bin kişinin iş umudu olarak biliniyor.
Adana’da meyve bahçelerindeki ürünleri vuran Akdeniz meyve sineği için Büyükşehir Belediyesi de geniş çaplı ilaçla başlattı. Ziraat Mühendisi olan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Meyve sineği ile mücadele milli bir meseledir, ne gerekiyorsa yapıyoruz” dedi. “BÜYÜK TEHLİKE OLUŞTURUYOR”   MHP’li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Enver Kutlu Sönmez, son zamanlarda narenciyenin yanı sıra şeftaliden kayısıya sert çekirdekli olarak bilinen meyveler için Akdeniz meyve sineği olarak bilinen zararlının büyük tehlike oluşturduğunu söyledi. Bu zararlının ovayı adeta ürün yönünden ‘kavurduğunu’ anlatan Kutlu Sönmez, bu zararlı ile mücadeleyi bilen şehrin önemli iki çiftçisinin isteği üzerine onları Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile görüştürdüğünü kaydetti. BELEDİYE BÜTÜN EKİPMANLARIYLA DEVREDE Başkan Sözlü’nün hem bir köylü hem de ziraat mühendisi olmasından dolayı daha önce yaşanan beyaz sinek ve yeşil kurt zararlısıyla mücadeleyi hatırlattığını anlatan Kutlu Sönmez, “Sayın Sözlü, bu milli bir meseledir, ne gerekiyorsa yaparız, bundan şüpheniz olmasın dedi” diye konuştu. Kutlu Sönmez, Başkan Sözlü’nün Çevre daire başkanına talimatı ile merkez Yüreğir ile Seyhan’da birçok köyde belediye ekipmanlarıyla ilaçlama yaptıklarına dikkat çekti. “500 BİN İNSAN EKMEK YİYOR” MHP’li Enver Kutlu Sönmez, şöyle devam etti: “İnanın Mıdık, Akkapı tarafında birçok bahçe Akdeniz meyve sineğinden dolayı harap durumda. Bununla mücadele edemezsek 400 bin dönüm narenciyemiz dalda kalacaktı. Bu işten 500 bin kişi ekmek yiyor. Yaptığımız her ilaçlamadan watsApp hattıyla bakanlık müsteşarı, Başkan Sözlü ile Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş’ın da an be an bilgisi oluyor. Çiftçilerimize değer verip sorunlarıyla yakından ilgilenen herkese teşekkür ederiz.”
Meyveyi dalında çürüten Akdeniz meyve sineği Çukurova’yı adeta kasıp kavuruyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, sinekle mücadele için belediyenin bütün ekipmanlarıyla işçilerini harekete geçirdi. Narenciye, Adana’da 500 bin kişinin iş umudu olarak biliniyor.

Adana’da meyve bahçelerindeki ürünleri vuran Akdeniz meyve sineği için Büyükşehir Belediyesi de geniş çaplı ilaçla başlattı. Ziraat Mühendisi olan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Meyve sineği ile mücadele milli bir meseledir, ne gerekiyorsa yapıyoruz” dedi.

“BÜYÜK TEHLİKE OLUŞTURUYOR”

 

MHP’li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Enver Kutlu Sönmez, son zamanlarda narenciyenin yanı sıra şeftaliden kayısıya sert çekirdekli olarak bilinen meyveler için Akdeniz meyve sineği olarak bilinen zararlının büyük tehlike oluşturduğunu söyledi. Bu zararlının ovayı adeta ürün yönünden ‘kavurduğunu’ anlatan Kutlu Sönmez, bu zararlı ile mücadeleyi bilen şehrin önemli iki çiftçisinin isteği üzerine onları Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile görüştürdüğünü kaydetti.

BELEDİYE BÜTÜN EKİPMANLARIYLA DEVREDE

Başkan Sözlü’nün hem bir köylü hem de ziraat mühendisi olmasından dolayı daha önce yaşanan beyaz sinek ve yeşil kurt zararlısıyla mücadeleyi hatırlattığını anlatan Kutlu Sönmez, “Sayın Sözlü, bu milli bir meseledir, ne gerekiyorsa yaparız, bundan şüpheniz olmasın dedi” diye konuştu. Kutlu Sönmez, Başkan Sözlü’nün Çevre daire başkanına talimatı ile merkez Yüreğir ile Seyhan’da birçok köyde belediye ekipmanlarıyla ilaçlama yaptıklarına dikkat çekti.

“500 BİN İNSAN EKMEK YİYOR”

MHP’li Enver Kutlu Sönmez, şöyle devam etti: “İnanın Mıdık, Akkapı tarafında birçok bahçe Akdeniz meyve sineğinden dolayı harap durumda. Bununla mücadele edemezsek 400 bin dönüm narenciyemiz dalda kalacaktı. Bu işten 500 bin kişi ekmek yiyor. Yaptığımız her ilaçlamadan watsApp hattıyla bakanlık müsteşarı, Başkan Sözlü ile Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş’ın da an be an bilgisi oluyor. Çiftçilerimize değer verip sorunlarıyla yakından ilgilenen herkese teşekkür ederiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.