Nazım Hikmet, Orhan Kemal, Ahmed Arif, türküler ve şiirlerle anılacak...

16.06.2019 - 16:27, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2998+ kez okundu.
 

Nazım Hikmet, Orhan Kemal, Ahmed Arif, türküler ve şiirlerle anılacak...

  Türküler, şiirlerle buluşacak bugün. Bugün, hiç tanımadıkları insanların mutluluğu uğruna bedeller ödeyen üç yürek anılacak. 2 Haziran günü Orhan Kemal ile Ahmed Arif’i, 3 Haziran günü de Nazım Hikmet’i kaybettik. Devrimci yazar ve ozanlar için bugün Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde saat 19.30’da bir anma gerçekleştirilecek. Tiyatro ve sinema sanatçısı Gürsel Fırat ile Berrin Yelekçi Yüzereroğlu,  ‘Haziranda ölmek zor’ adlı etkinlikte Nazım Hikmet, Orhan Kemal ve Ahmed Arif’i  türküler ve şiirler anacak.  “Ve yeryüzünde tek esir yurt tek esir insan     gökyüzünde atomlu tek bulut kalmayıncaya kadar     malı, mülkü, aklı, fikri, canı neyi varsa verebilmeli                              büyük hürriyete şiirlerimiz” diyen Nazım Hikmet, tepeden tırnağa insan, tepeden tırnağa kavga, hasret ve ümitten ibaret bir devrim ozanıydı. Yaşamının  en güzel yıllarını mahpuslarda geçirmişti. Ve yoksulluk denince, edebiyatımızda akla gelen ilk yazarlardan biriydi Orhan Kemal. Ezilen, çaresiz bırakılanlar vardı onun roman ve öykülerinde.  Çukurova’nın dramı, trajediyi aratmayan, vahşi, acımasız yoksulluğunu dile getiren bir yazarımızdı o. Anadolu’nun şairi Ahmed Arif… Hasretin, sevdanın, dağların ve umudun şairi.  Vurulmuşum Dağların kuytuluk bir boğazında Vakitlerden bir sabah namazında Yatarım Kanlı, upuzun… *** “Ne alnımızda bir ayıp / Ne koltuk altında / Saklı haçımız/ Biz bu halkı sevdik/Ve bu ülkeyi.      İşte bağışlanmaz/Korkunç suçumuz...” diyen Ahmed Arif ile Nazım Hikmet ve  Orhan Kemal anması, Özgür Giray’ın müziği, Güven Özerkan’ın gitarıyla renklenecek. Sanatçılar Gürsel Fırat ile Berrin Yelekçi Yüzereroğlu, bugün Seyhan Belediyesi  Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde saat 19.30’da gerçekleşecek etkinliğe tüm Adanalıları davet etti. 

 

Türküler, şiirlerle buluşacak bugün. Bugün, hiç tanımadıkları insanların mutluluğu uğruna bedeller ödeyen üç yürek anılacak.

2 Haziran günü Orhan Kemal ile Ahmed Arif’i, 3 Haziran günü de Nazım Hikmet’i kaybettik. Devrimci yazar ve ozanlar için bugün Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde saat 19.30’da bir anma gerçekleştirilecek.

Tiyatro ve sinema sanatçısı Gürsel Fırat ile Berrin Yelekçi Yüzereroğlu,  ‘Haziranda ölmek zor’ adlı etkinlikte Nazım Hikmet, Orhan Kemal ve Ahmed Arif’i  türküler ve şiirler anacak.

 “Ve yeryüzünde tek esir yurt tek esir insan    

gökyüzünde atomlu tek bulut kalmayıncaya kadar   

 malı, mülkü, aklı, fikri, canı neyi varsa verebilmeli                             

büyük hürriyete şiirlerimiz” diyen Nazım Hikmet, tepeden tırnağa insan, tepeden tırnağa kavga, hasret ve ümitten ibaret bir devrim ozanıydı. Yaşamının  en güzel yıllarını mahpuslarda geçirmişti.

Ve yoksulluk denince, edebiyatımızda akla gelen ilk yazarlardan biriydi Orhan Kemal. Ezilen, çaresiz bırakılanlar vardı onun roman ve öykülerinde.  Çukurova’nın dramı, trajediyi aratmayan, vahşi, acımasız yoksulluğunu dile getiren bir yazarımızdı o.

Anadolu’nun şairi Ahmed Arif… Hasretin, sevdanın, dağların ve umudun şairi. 

Vurulmuşum
Dağların kuytuluk bir boğazında
Vakitlerden bir sabah namazında
Yatarım
Kanlı, upuzun…

***

“Ne alnımızda bir ayıp / Ne koltuk altında / Saklı haçımız/ Biz bu halkı sevdik/Ve bu ülkeyi.      İşte bağışlanmaz/Korkunç suçumuz...” diyen Ahmed Arif ile Nazım Hikmet ve  Orhan Kemal anması, Özgür Giray’ın müziği, Güven Özerkan’ın gitarıyla renklenecek. Sanatçılar Gürsel Fırat ile Berrin Yelekçi Yüzereroğlu, bugün Seyhan Belediyesi  Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde saat 19.30’da gerçekleşecek etkinliğe tüm Adanalıları davet etti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.