Necati Derya ile “Dünden-Bugünden Adana”

24.02.2018 - 09:01, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2235+ kez okundu.
 

Necati Derya ile “Dünden-Bugünden Adana”

    *Adanalı ressamın, çini mürekkebi, fırça ve rapido kalemle çizdiği, kentinden unutulmayacak görüntüler, 75.Yıl Sanat Galerisi’nde, 19 Şubat’tan itibaren sergilenecek   Çalışmalarını 5 yıldır İstanbul’da sürdüren Adanalı ressam Necati Derya, Adana’nın unutulmayacak görüntülerini içeren tarihi fotoğraflarını, çeşitli kurum, kuruluş, kolleksiyonerler ve şahısların da yardımıyla toplayarak başlattığı çizim çalışmalarını tamamladı. Yüzlerce eski, yıpranmış, solmuş fotoğraflardan yetmiş adedini özenle seçerek, orijinallerine sadık kalıp, kendi tarzını da ön plana çıkartarak çini mürekkebi, fırça ve rapido kalem kullanarak yeniden ve siyah beyaz olarak çizen Necati Derya, çalışmalarını sanat sever hemşerileriyle buluşturmaya hazır hale getirdi. Adanalı ressam, büyük önem verdiği bu koleksiyon için, beş ay boyunca aralıksız çalıştı. Adana Grafik Tasarımcılar Derneği’nin 2018 etkinlik projesi kapsamında Adana 75. Yıl Sanat Galerisi’nde 19 Şubat Pazartesi saat 18.00’den itibaren, Necati Derya’nın ilk kişisel sergisi olarak Adanalılara sunulacak koleksiyon, şimdiden ilgi ve heyecan yaratmış durumda. Necati Derya sergisi için, “bu koleksiyonla amacım, unutulmaya yüz tutmuş, bazıları yok olmuş mekanların görüntülerini, günümüz kuşağıyla buluşturmak, anımsatmaktır. Sergimi izleyen herkes, kentinden, kendinden ve ailesinden çok şeyler bulacak” diyor.    

 

 

*Adanalı ressamın, çini mürekkebi, fırça ve rapido kalemle çizdiği, kentinden unutulmayacak görüntüler, 75.Yıl Sanat Galerisi’nde, 19 Şubat’tan itibaren sergilenecek

 

Çalışmalarını 5 yıldır İstanbul’da sürdüren Adanalı ressam Necati Derya, Adana’nın unutulmayacak görüntülerini içeren tarihi fotoğraflarını, çeşitli kurum, kuruluş, kolleksiyonerler ve şahısların da yardımıyla toplayarak başlattığı çizim çalışmalarını tamamladı.

Yüzlerce eski, yıpranmış, solmuş fotoğraflardan yetmiş adedini özenle seçerek, orijinallerine sadık kalıp, kendi tarzını da ön plana çıkartarak çini mürekkebi, fırça ve rapido kalem kullanarak yeniden ve siyah beyaz olarak çizen Necati Derya, çalışmalarını sanat sever hemşerileriyle buluşturmaya hazır hale getirdi.

Adanalı ressam, büyük önem verdiği bu koleksiyon için, beş ay boyunca aralıksız çalıştı. Adana Grafik Tasarımcılar Derneği’nin 2018 etkinlik projesi kapsamında Adana 75. Yıl Sanat Galerisi’nde 19 Şubat Pazartesi saat 18.00’den itibaren, Necati Derya’nın ilk kişisel sergisi olarak Adanalılara sunulacak koleksiyon, şimdiden ilgi ve heyecan yaratmış durumda.

Necati Derya sergisi için, “bu koleksiyonla amacım, unutulmaya yüz tutmuş, bazıları yok olmuş mekanların görüntülerini, günümüz kuşağıyla buluşturmak, anımsatmaktır. Sergimi izleyen herkes, kentinden, kendinden ve ailesinden çok şeyler bulacak” diyor.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.