NEFES ALAMAYAN KÖYLÜNÜN İMDADINA BELEDİYE BAŞKANI YETİŞTİ

SİYASET 24.10.2019 - 18:35, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1452+ kez okundu.
 

NEFES ALAMAYAN KÖYLÜNÜN İMDADINA BELEDİYE BAŞKANI YETİŞTİ

Kömür madeni ocaklarının yaydığı kömür tozu nedeniyle sağlık sorunları yaşayan Kurtpınarı Köyü halkının imdat çağrısına Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar yetişti. Başkan Aydar bölgede faaliyet gösteren 5 maden şirketinin taşınması için çalışma başlattı.
2012 yılından bu yana Ceyhan ilçesi Kurtpınarı köyünde faaliyet gösteren 5 maden ocağının çıkardığı kömür tozu köy halkının sağlığını tehdit ediyor.  Köy halkı, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın Kurtpınarı Köyü’nü ziyareti sırasında çocukların ayaklarındaki, yüzlerindeki, evlerindeki kömür tozlarını başkana göstererek yardım istediler.  Köylünün yardım çağrısına duyarsız kalmayan Belediye Başkanı maden ocaklarının taşınması için harekete geçti.  “5 Yaşındaki Çocuğun, 70 Yaşındaki Teyzemin Hakkını Yedirtmem” Maden ocaklarının taşınacağı müjdesini köy halkına bizzat veren Başkan Aydar: “2 hafta önce geldiğimde sizler bana kömürden rahatsızız, duramıyoruz, kömür altındayız, kömürleri sulamıyorlar, 12’den sonra çalışıyorlar demiştiniz.  Ekiplerime talimat verdim ve bu konu üzerinde durdular. Bugün firma temsilcileri ile birlikte yanınızdayız. Benim onlardan isteğim Kurtpınarı’ndan başka bir yere bu işletmenin taşınması, kömür işletmesinin buradan çıkmasıdır. Ben 3 yaşındaki, 5 yaşındaki çocuğun, 70 yaşındaki teyzemin hakkını yedirtmem. Benim aşım, işim, ekmeğim insanların sağlığına zarar veriyorsa o insanların sağlığını düşünürüm. Bizim amacımız işletmeleri kapatmak değil, size söz veriyorum taşınmaları için gereken bütün mücadeleyi vereceğim. Ben insanlarla kapalı kapılar ardında anlaşmalar yapmam. Orada ne konuşuyorsam burada da aynısını konuşuyorum. Benim için toplumun ne söylediği önemlidir. Ben her yerde Ceyhanlının hakkını savunurum” dedi.
Kömür madeni ocaklarının yaydığı kömür tozu nedeniyle sağlık sorunları yaşayan Kurtpınarı Köyü halkının imdat çağrısına Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar yetişti. Başkan Aydar bölgede faaliyet gösteren 5 maden şirketinin taşınması için çalışma başlattı.

2012 yılından bu yana Ceyhan ilçesi Kurtpınarı köyünde faaliyet gösteren 5 maden ocağının çıkardığı kömür tozu köy halkının sağlığını tehdit ediyor.  Köy halkı, Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın Kurtpınarı Köyü’nü ziyareti sırasında çocukların ayaklarındaki, yüzlerindeki, evlerindeki kömür tozlarını başkana göstererek yardım istediler.  Köylünün yardım çağrısına duyarsız kalmayan Belediye Başkanı maden ocaklarının taşınması için harekete geçti. 

“5 Yaşındaki Çocuğun, 70 Yaşındaki Teyzemin Hakkını Yedirtmem”

Maden ocaklarının taşınacağı müjdesini köy halkına bizzat veren Başkan Aydar: “2 hafta önce geldiğimde sizler bana kömürden rahatsızız, duramıyoruz, kömür altındayız, kömürleri sulamıyorlar, 12’den sonra çalışıyorlar demiştiniz.  Ekiplerime talimat verdim ve bu konu üzerinde durdular. Bugün firma temsilcileri ile birlikte yanınızdayız. Benim onlardan isteğim Kurtpınarı’ndan başka bir yere bu işletmenin taşınması, kömür işletmesinin buradan çıkmasıdır. Ben 3 yaşındaki, 5 yaşındaki çocuğun, 70 yaşındaki teyzemin hakkını yedirtmem. Benim aşım, işim, ekmeğim insanların sağlığına zarar veriyorsa o insanların sağlığını düşünürüm. Bizim amacımız işletmeleri kapatmak değil, size söz veriyorum taşınmaları için gereken bütün mücadeleyi vereceğim. Ben insanlarla kapalı kapılar ardında anlaşmalar yapmam. Orada ne konuşuyorsam burada da aynısını konuşuyorum. Benim için toplumun ne söylediği önemlidir. Ben her yerde Ceyhanlının hakkını savunurum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.