Nefret diline sert tepki

GÜNDEM 04.04.2020 - 08:45, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2592+ kez okundu.
 

Nefret diline sert tepki

CHP’li Soyer’in, hükümete yönelik “Onlar para derdinde, biz can” sözleri tepki çekti. Kanunun ortada olduğunu belirten AK Partililer, “Bu çıkış şark kurnazlığıdır” dediCHP'lİ İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, hükümetin tüm yardım kampanyalarının ortak merkezden yürütülmesi kararına ilişkin "Onlar para derdinde, biz can derdindeyiz" ifadeleri büyük tepki topladı. Belediyelerin yardım toplaması ile ilgili yasaların ortada olduğuna dikkat çeken AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "Devletimiz de 'biz bize yeteriz' diyor. Bu neden rahatsız ediyor. Bu can pazarında asıl kendileri hangi hesabın peşindeler, anlamadık. Şaşkınlık içindeyiz" diye konuştu. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da, sözlerin açıkça nefret dili olduğunu belirterek, "Bu nefret dili, bu kutuplaştırıcı, ötekileştirici, düşmanlaştırıcı, bölücü, hedef gösterici dil, bir belediye başkanına yakışmıyor. Yazık, çok yazık" dedi.

CHP’li Soyer’in, hükümete yönelik “Onlar para derdinde, biz can” sözleri tepki çekti. Kanunun ortada olduğunu belirten AK Partililer, “Bu çıkış şark kurnazlığıdır” dediCHP'lİ İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, hükümetin tüm yardım kampanyalarının ortak merkezden yürütülmesi kararına ilişkin "Onlar para derdinde, biz can derdindeyiz" ifadeleri büyük tepki topladı.
Belediyelerin yardım toplaması ile ilgili yasaların ortada olduğuna dikkat çeken AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "Devletimiz de 'biz bize yeteriz' diyor. Bu neden rahatsız ediyor. Bu can pazarında asıl kendileri hangi hesabın peşindeler, anlamadık. Şaşkınlık içindeyiz" diye konuştu.
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da, sözlerin açıkça nefret dili olduğunu belirterek, "Bu nefret dili, bu kutuplaştırıcı, ötekileştirici, düşmanlaştırıcı, bölücü, hedef gösterici dil, bir belediye başkanına yakışmıyor. Yazık, çok yazık" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.