NİHAYET SES VERDİLER MUSA BALI KONAĞI ONARILACAK

KÜLTÜR-SANAT 23.11.2017 - 14:36, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1034+ kez okundu.
 

NİHAYET SES VERDİLER MUSA BALI KONAĞI ONARILACAK

  Adana’nın en eski yerleşim yerlerinden Tepebağ’daki tarihi Musa Balı konağı ile ilgili yayınlarımız ses getirdi. Egemen’in “Musa Balı Konağı çöküyor, ha yıkıldı ha yıkılacak” başlıklı haberine yetkililer ses verdi. Vakıflar Genel Müdürlüğü, konağın tadilatı için nihayet Seyhan Belediyesi’ne izin verdi. Belediye, konağın dış cephesi ile çatısını onaracak.  ZİYA İPEK / EGEMEN / ÖZEL HABER  Adana’da ‘duvarı tahta ile ayakta tutulan’ tarihi Tepebağ’daki Musa Balı konağı için tadilat izni nihayet çıktı. Seyhan Belediyesi konağın dış cephesi ile çatısını yaptırmak için ileriki günlerde ihale yapacak.  Seyhan Belediyesi, Tepebağ’daki, eski Adliye binasından Abidinpaşa’ya uzanan Turan Arın sokağında, yer taşlarını yeniledi, evlere ait dış duvarlar ile bazı ev ve işyerlerini restore ettirdi. Ancak bu sokağı kullananların her gün altından geçmek zorunda kaldıkları Musa Balı konağı restorasyon çalışmaları sırasında, Vakıflar Genel Müdürlüğü izin vermeyince onarılamadı.  Musa Balı konağının ‘çöktü çökecek’ görüntüsü, yolu kullanan öğrencilerle vatandaşları da tedirgin ediyor. Seyhan Belediyesi, Çukurova Kalkınma Ajansı ile birlikte sokakta restorasyon çalışmaları yapmıştı. Sokakta, 40 civarında tarihi ev ile 10 adet tescilli yapı var.

 

Adana’nın en eski yerleşim yerlerinden Tepebağ’daki tarihi Musa Balı konağı ile ilgili yayınlarımız ses getirdi. Egemen’in “Musa Balı Konağı çöküyor, ha yıkıldı ha yıkılacak” başlıklı haberine yetkililer ses verdi. Vakıflar Genel Müdürlüğü, konağın tadilatı için nihayet Seyhan Belediyesi’ne izin verdi. Belediye, konağın dış cephesi ile çatısını onaracak. 

ZİYA İPEK / EGEMEN / ÖZEL HABER 
Adana’da ‘duvarı tahta ile ayakta tutulan’ tarihi Tepebağ’daki Musa Balı konağı için tadilat izni nihayet çıktı. Seyhan Belediyesi konağın dış cephesi ile çatısını yaptırmak için ileriki günlerde ihale yapacak. 
Seyhan Belediyesi, Tepebağ’daki, eski Adliye binasından Abidinpaşa’ya uzanan Turan Arın sokağında, yer taşlarını yeniledi, evlere ait dış duvarlar ile bazı ev ve işyerlerini restore ettirdi. Ancak bu sokağı kullananların her gün altından geçmek zorunda kaldıkları Musa Balı konağı restorasyon çalışmaları sırasında, Vakıflar Genel Müdürlüğü izin vermeyince onarılamadı. 
Musa Balı konağının ‘çöktü çökecek’ görüntüsü, yolu kullanan öğrencilerle vatandaşları da tedirgin ediyor. Seyhan Belediyesi, Çukurova Kalkınma Ajansı ile birlikte sokakta restorasyon çalışmaları yapmıştı. Sokakta, 40 civarında tarihi ev ile 10 adet tescilli yapı var.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.